🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 2

• 46 715
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Под клетва ли се пази в тайна победителя?
Не, с договор за 100 000 лв. неустойка.
Познавам човек, който е бил на финала на 29.02. Всеки финалист си е имал подкрепа в публиката, събраха и статисти. Но не казват кой е победителят, аз и не питам де, като знам, че ще се изпусна и мога да им навредя.
За кастингите договорът беше за 25 хил.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 20:25 от dundi73

# 451
На мен също ми е недостатъчно по епизод на седмица, затова ровя из сайта и гледам дори и повторенията. Сега ми попадна десертът на Мартин и скоро мисля да го пробвам. Тук е добавил и малини, които аз обожавам, мисля, че така дори е пó завършен и красив десерт.
https://masterchef.btv.bg/video/za-nenasitnite/recepta-na-sedmic … ni-ot-martin.html
♥️

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 23:40 от White Peony

# 452
  • Майничка
Нещо май позагубих интерес - тортички, кремчета... Остава само бисквитена торта и сутляш да поръчат или пандишпанов сладкиш с компот от кайсии...
Изпитанието с рециклиране на артисала манджа не е минало още, нали?

# 453
Благодаря за линка!
Черното предизвикателство беше много интересно, макар че това не е апетитен цвят за храна, камо ли цялата чиния да изглежда така. Харесаха ми и трите чинии, a тази на Димитър сметнах за най-оригинална и си заслужи значката. Много ми е симпатичен този младеж, дано да стигне напред във формата и по-често да показва такива хубави идеи и чинии.
Мастър класът на Силвена за мен беше като някаква шега. Аз съм любител на сладкарството и както Добата обича кайма, пържоли и салам, така аз обичам масло, яйца и сметана. Все се говори колко са вкусни, прекрасни, изтънчени веганските десерти, обаче аз в Мастършеф не успях да видя такива. Всичките изглеждат по един и същи начин, кремообразни или мусообразни, но в ринг,  подобни текстури, продукти и предполагам вкусове. Скука. Очаквах Силвена днес да ни замае с нещо интересно, наслада за окото, изискващо техника при приготвянето, но вместо това тя нареди четири слоя, три от които бяха подобни като приготвяне. Наричаха ги блатове, но всъщност си бяха кремчета едно върху друго. Аз съм доста разочарована от това представяне на шеф Роу.
Радвам се, че Добата спечели! Виолина не ми е симпатична, първият ми коментар за нея беше, че прилича на натегачка. И момичето, което работеше с него, също ми изглеждаше мило. Отношението на Добата към ученичката изглеждаше по-приятелско и добросърдечно от това на Виолина към нейната.
Стрес тестът беше забавен - винаги съм изумена колко са изненадани от тази задача, както и колко малко време им дават. Аз намирам за доста по-голямо майсторсто да направиш перфектен крем карамел или сносен такъв за 45 минути, отколкото да блендираш няколко скъпи продукта и да ги замразиш шоково. Като цяло сте казали всичко, което бих казала и аз, но едно нещо много ме учуди и не мога да си го обясня. Защо Кристина беше обърнала и двата десерта? Може ли да не знаеш, че крем брюлето се яде от купичката? Въобще не схванах идеята. Иначе е ясно, че това беше най-малкия проблем при все, че тя сервира нещо като бъркани яйца.
Крем брюлето е май единственият десерт от тези, които съм правила, който не мога да докарам, макар че мога да правя крем карамел. Като си изядем тортата, която ще правя утре, ще пробвам по метода на Михалчев на 73 градуса на котлона. Много ми е полезно, когато споделят ей такива хитринки като за крем брюлето и за пошираните яйца.
Не съжалявам, че Кристина си тръгна. Според мен следващите на опашката са Елени и Неда. Куин също, но според мен тя ще остане по-дълго за цвят.
Другият път не знам за кой отбор ще викам - и Димитър, и Добата са големи симпатяги.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 02:27 от Welt

# 454
  • Варна
А аз за първи път виждам черно сирене, на какво ли има вкус 🤔

# 455
Доколкото зная,(може и да греша)веган десерти се наричат тези без брашно и захар, а не че са без животински продукти. Така, че яденето на месо или не, няма общо.

# 456
Доколкото зная,(може и да греша)веган десерти се наричат тези без брашно и захар, а не че са без животински продукти. Така, че яденето на месо или не, няма общо.
Веган са ястията без животински продукти, затова и Силвена ползва кленов сироп вместо мед.

# 457
Че защо пък мед?

# 458
Медът е животински продукт.

# 459
Имам предвид, че го казваш го така, сякаш е задължителен.

# 460
Не, просто по-горе стана дума / не помня в кое мнение/ защо кленов сироп вместо мед. В тази тортичка меда би влязъл идеално според мен, дори би дал доста характер. Но няма да е "веганова" вече.

# 461
Веганството е по-горно ниво от вегетарианството. Там вече нищо животинско не се готви, яде, ползва. Изключват от не само месото, но и рибата, морските дарове, яйцата и млечните. Забраняват се:
    изделия от животински произход - кожа, коприна, вълна и др.
    пчелен мед (при най-строгите вегани)
    продукти с животински компоненти - желатин, глицерин и др.
    продукти, произведени чрез рафиниране с животински продукти - някои видове захар, вина и пр.
    продукти, които са тествани на животни, вкл. козметика, тютюн и пр.
Следващите луди Simple Smile май са суровоядците и накрая  - слънцеядите Wink

Черното сирене и мен ме озадачи, нито го бях виждала, нито го бях чувала досега. Отивам да го търся в нета.

# 462
# 463
  • София
Майката на Силвена мисля, че са я поканили по сценарий, не е като дъщеря ѝ да я е избрала, според мен.

# 464
Е, какво се изненадват от Кристина - видели са я веднъж да прави сладкиш, той взел, че се получил, разправяла насам-натам и ей, на - кръстили я "сладкарка". Тя гостува в студиото преди бая време.

Напълно е възможно и така да се е получило при нея. По същия начин една наша семейна позната върти търговия със една и съща на вид торта с леки вариации в украсата. И тя да се беше явила на Мастър Шеф щяха да я одобрят със сигурност на кастингите, защото въпросната торта е чудесна на вкус и на външен вид. Обаче в течение на предаването като видят, че не може да се справи с еклерова, ред вълвет, Шварцвалд кирш итн, ще отпадне и така...Тъй че защо на същия принцип да не вземат Кристинка да поосуче стройни бедра около кухненския плот?

Общи условия

Активация на акаунт