Мадрид - тема №4

• 41 407
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Мадрид / София
Трябва да е включен за да можеш да пишеш и получаваш съобщения, но нека другите да кажат дали трябва предварително нещо да се заяви. От Испания за България е достатъчно да е включен роуминга.

# 181
Обикновено вече си е включен по договор, но ако не си сигурна попитай в офис или по тел. какъв ти е точно планът, за да няма изненади.

# 182
  • София
Здравейте, ще летим с Райан еър с ръчен багаж само. Освен раница ако имам дамска чанта ще е проблем ли?

# 183
  • София
Здравейте, ще летим с Райан еър с ръчен багаж само. Освен раница ако имам дамска чанта ще е проблем ли?
Проблем е, да. Трябва да можеш да прибереш чантата в раницата ако поискат.

# 184
Здравейте, приятно се изненадах, че до 30.06. тази година цената на Метробус е с 50% намаление 🙂

За да стигнем от летището до центъра, при положение че ще си купим Метробус, си зареждаме Метробус с 10 пътувания на машините за продажба на билети и отделно си купуваме билет на стойност 3 евро, защото излизаме от летището, така ли е?
Когато пътуваме с Метробус, трябва ли да се съобразяваме със зоните на транспорта? И по-конкретно ме интересува, дали в обхвата на Метробуса влиза пътуване от центъра до Plaza Elíptica, откъдето се хващат автобусите за Толедо, както и от центъра до метростанция Casa de Campo?

Прочетох по-назад в темата, че има разочаровани от посещението на Зоо Аквариума, който е в Casa de Campo. И затова въпрос към тези от вас, които са го посещавали с деца, децата бяха ли доволни?

# 185
  • Мадрид / София
Ако се върнеш няколко поста назад обясних за билетите. Plaza Eliptica Е в Мадрид и няма нужда от друг билет. Когато пристигнете на летището и решите да си купите Метробус  машината ви информира за опциите. Само малко внимание за да прочетете какви са те и съответно си избирате нужното. Ако вече имате купен билет без дистанцията до летището, може да се закупи само за тази дистанция, която е 3€.  С билета Метробус можете да се придвижвате в зоната А, тоест Мадрид. За околните зони B, B1 - B2, C - са нужни допълнителни билети.

# 186
  • София
Снощи се върнахме от Мадрид, беше прекрасно. Ходихме до стадиона, паметника на Дон Кихот, сградата за коридите, парка Ретиро, до пред музея Прадо, паметника с мечето, Цибелес. Бяхме на фламенко шоу. Ходихме и до градовете Толедо, Авила и Сеговия. Много ни хареса, направихме си супер снимки, времето беше идеално...слънчево и следобедите стигаше до 25 градуса. Ползвахме метронто с карта за по 10 пътувания...може да се ползва от няколко човека. На летището нямаше проблем за дамската ми чанта.

# 187
  • София
Би ли споделила малко снимки ?
И повече инфо за фламенкото ?
Мерси.

Живот и здраве след 12 дни и ние заминаваме.

# 188
  • София
Фламенкото беше в близост до спирката на метрото Опера. На 10мин пеша от нея при пазара Сан Мигел.Las Carboneras е мястото с фламенкото. Около 1 час беше програмата с пеене, танци.Красиво беше. Сервираха ни мезе и по чаша вино.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 12:41 от iana28

# 189
  • София
Много благодаря!
Страхотни снимки!
Цената на фламенкото каква беше ?

# 190
  • София
Май към 40 евро...скъпичко си е...

# 191
  • София
Благодаря!

# 192
  • Мадрид / София
Фламенкото беше в близост до спирката на метрото Опера. На 10мин пеша от нея при пазара Сан Мигел.Las Carboneras е мястото с фламенкото. Около 1 час беше програмата с пеене, танци.Красиво беше. Сервираха ни мезе и по чаша вино.

Снимка N
1. Паметника на Веласкес пред Прадо
2. Сибелес - фонтана където празнуват футболните запалянковци на Реал Мадрид
3. Арената за биковете в Мадрид
4. Стъклената сграда в парка Ретиро
5. Нещо за хапване
6. Толедо Катедралата
7. Толедо от далече
8. Хамон
9. Чуроси с течен шоколад

# 193
Здравейте! Може ли да качите активен линк за пътеводителя на NG от началната страница?

# 194
Еее, iana28, супер Simple Smile Хубави снимки сте направили.
За времето - вятър духаше ли или беше спокойно? Аз съм в чуденка дали да си вземам яке, жилетка или някакъв слуйчер...

Общи условия

Активация на акаунт