Мадрид - тема №4

• 40 693
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Туристическата такса принципно зависи от категорията на хотела и варира.

# 691
Въпроса ми е породен от скорошното ми пътуване през март в Рим, където за 4 души за 3 дни в хотел 4 звезди платихме 89 евро..
Предполагам на ден?
За трите дни.
Да, грешката е моя, не разбрах, че става въпрос за туристическа такса, а реших, че това е цена за нощувка, затова се изумих, извинявам се! Laughing
Иначе е нормално за Рим, щом хотелът е 4 звезди, таксата да е около 5-6 евро на ден.

# 692
  • в семейството
Здравейте, момичета!
Понеже тук винаги съм намирала точна и компетентна информация, може ли да ми кажете как да стигнем от Мадрид до Ел Ескориал?
Отседнали сме близо до гара Аточа.
Благодаря Ви за отделеното време Heart

# 693
  • София
И момчета пишем тук. Заповядай :

https://www.renfe.com/es/en/suburban/suburban-madrid/timetables#/search

Задай като начална гара Atocha Cercanias и датата, която те интересува.

# 694
  • в семейството
RebelHeart , благодаря за информацията и се извинявам за пропуска Heart
Решихме да сме с автобус. Отидохме на последната спирка на линия 3 на метрото (Moncloa), където е автогарата за Сеговия
Намерихме "изхода" на автобусите за Ел Ескориал и се качихме на автобус 661.

# 695
Здравейте и от мен! Някой правил ли е самоорганизираща екскурзия комбинираща Португалия и Испания? Двете страни нямали добри влакови връзки помежду си.

Дали е по-добре да пропуснем Лисабон, а да посетим Порто и Брага плюс Сантиаго де Компостела (с летене от и до Мадрид и използване на влакове)? Ще отделим и поне два дена на самия Мадрид. Лисабон изглежда не особено добре свързан с Испания.

Пътят между Мадрид и Лисабон бил с много обикаляне, а влаковете и автобусите бавни - почти 8 часа. Връзката между Порто и Галисия била по-добра и е съществено по-бърза. А между Мадрид и Галисия има и високоскоростен влак.

Има ли някой направил такъв маршрут:

Мадрид - Сантиаго - Понтеведра - Порто - Брага - Сантиаго - Мадрид?

Какво мислите?

# 696
  • София
Правил съм Мадрид - Португалия - Галисия и по северния бряг към Баския.
Вярно е, че нямат добри жп връзки с изключение на Порто - Виго, да.
Дали да пропуснеш Лисабон зависи от това дали вече сте били там. Ако да, разбира се, може да се пропусне. Но ако не, не бих съветвал да се пропуска.
Мадрид - Лисабон има много полети и автобуси - традиционно евтини. Но отнема толкова време, колкото казваш, да.
Аз бих направил такъв маршрут, да, ако сме в хипотезата, че ми е ново преживяване.

# 697
Е , как само ги сравнявате Joy
Мадрид- Лисабон  са 600 км, а Порто- Виго към 160 км Grinning
Нощните автобуси спират само веднъж, и го правят 6часа.

# 698
  • София
Имаше директна влакова връзка между Мадрид и Лисабон, която беше спряна през март 2020 по обясними причини и никога повече възстановена.

# 699
Има 5 или 6 компании, летят поне 4 на ден.
Easyjet е много точна, почти без закъснения.

# 700
Летяла съм от Мадрид до Лисабон и Порто на удивително ниски цени. А също и до Сантяго де Компостела . С влак от Мадрид до Сантяго или Понтеведра е доста по-скъпо.
Има нощен автобус на АЛСА до Лисабон,който тръгва от летището. Да,времето е доста,но автобусите на АЛСА са комфортни. С тях в Испания рекордът ми е почти 7 часа пътуване. (За сравнение - България с мъка издържам дори 4 часа пътуване с автобус!).
Галисия е много хубава,може би е добре да я направите в отделно пътуване за да посетите и Ла Коруня,Виго,Луго.

# 701
Нощен на Алса  съм ползвала веднъж, наистина е лукс- 3 седалки, вместо 4 , и са фотьойл (вдигат се краката ).

# 702
Благодаря за мненията, иска ми се да вкараме и някой друг ден отгоре, за да посетим Овиедо и Хихон, затова може би в Португалия ще отделим време само на Порто и Брага, а Лисабон ще го оставим за друг път.

# 703
Благодаря за мненията, иска ми се да вкараме и някой друг ден отгоре, за да посетим Овиедо и Хихон, затова може би в Португалия ще отделим време само на Порто и Брага, а Лисабон ще го оставим за друг път.
Любопитно ми е колко дни планирате за това пътуване . Португалия и две области в Испания и то с толкова градове. Доста амбициозен план...

# 704
И аз се обърках вече. Тръгва се от Мадрид, за Португалия, но се пропуска Лисабон. Не знам да обикаля рейса, има си магистрала, по-пряко няма как. Казаха ви, че има и самолети.
След това се писа за Галисия, която е доста голяла област, а сега се пише за Астурияс.
Вместо Галисия решихте да ходите в Астуриас или просто добавяте и нея?

Общи условия

Активация на акаунт