Мадрид - тема №4

• 41 266
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Включвам се в темата и аз.
Ще прочета назад и ще оформя пост с въпроси ако не си изясня всичко. От снощи съм с купени билети, малко импулсивно, защато едва след това отворих букинг. Не бях подготвен за цените на нощувките...но каквото такова, пуснал съм пост с молба за код в темата за кодове, ако получа веднага резервирам, до тогава ще ви чета Simple Smile

# 706
  • Mediterraneo
Хора, препоръчайте ми нещо близо да летището, моля. Не държа да е на самото летище, разбира се. С метрото на 15-20 минути пак ме устройва. За една нощувка ще е, търся нещо евтино наистина. Намерих един хотел, ама в Алкобендас, дава ми 40 Мин с метро, със смяна на Н.министериос. Ще летим за Доминикана, сестра ми се е филмирала, че влаковете напоследък имат закъснения и иска да се подсигурим, да не хващаме сутринта на полета влака от Аликанте.

# 707
Здравейте
Ще пътувам август догодина … кога бихте ми препоръчали да купя билети … опасявам се, че нощувките трябва да ги резервирам още сега … заради сезонността Simple Smile

# 708
  • София
Билети купуваш когато те устройва цената. В общи линии същото важи и за нощувките.
Няма много полезен отговор на така зададен въпрос.
Някои хора пътуват само когато намерят по 20 евро в посока. Други - 50. Трети - 100.
Погледнах контролно цените на Райън.
Без да ти давам съвет в никой случай и без да имам каквато и да е сигурност, за себе си мисля, че ще паднат с времето.

# 709
Билети купуваш когато те устройва цената. В общи линии същото важи и за нощувките.
Няма много полезен отговор на така зададен въпрос.
Някои хора пътуват само когато намерят по 20 евро в посока. Други - 50. Трети - 100.
Погледнах контролно цените на Райън.
Без да ти давам съвет в никой случай и без да имам каквато и да е сигурност, за себе си мисля, че ще паднат с времето.
Благодаря ти за съвета Simple Smile
Да, ясно, че буквам като ме устройва цената, но в случая … на определена дата трябва да съм там … и с оглед че сезона е натоварен отсега искам да се подсигуря … с хотел и билети !

# 710
  • София
Друго важно е, че колкото по-рано резервираш, толкова по-голяма е вероятността да имаш промени в часовете на полета, а понякога и в дните. С наближаването на полета, тази вероятност намалява.
Ако си с твърди дати и / или отиваш за важно за теб събитие, винаги е хубаво да имаш план B, че и план C.
Примерно, ако ти променят полета в последствие и от сутрешен стане вечерен, което не те устройва, да имаш готовност за полет до друго летище и оттам скоростен влак до Мадрид.
Също, ако е възможно, да си освободиш и деня, преди този в който планираш да пътуваш, за да можеш по-лесно да реагираш на евентуални промени.

# 711
  • Melmak
Хора, препоръчайте ми нещо близо да летището, моля. Не държа да е на самото летище, разбира се. С метрото на 15-20 минути пак ме устройва. За една нощувка ще е, търся нещо евтино наистина. Намерих един хотел, ама в Алкобендас, дава ми 40 Мин с метро, със смяна на Н.министериос. Ще летим за Доминикана, сестра ми се е филмирала, че влаковете напоследък имат закъснения и иска да се подсигурим, да не хващаме сутринта на полета влака от Аликанте.
Тарталета, влакчетата на метрото ходят от летище до Нуевос министериос. Там е скъпа зона, но хубава. Ние като летяхме за доминикана спахме там, около стадиона на Реал. Зоната е много добра и много скъпа. Но е най-лесно да търсиш по линията (май беше Sunglasses, която ходи от летище до nuevos minusterios, за да не губите време в път.

# 712
  • Mediterraneo
Това го знам Simple Smile Все някъде ще нощуваме, не ме интересуват условията даже, стига да не ми излезе повече от стотина евро нощувката. Аз съм готова да рискувам, чак такива закъснения не наблюдавам на влаковете, чиста работа- хващам си сутринта влака от Аликанте и за два часа и половина съм в Мадрид. Ама сестра ми винаги прави филми.

# 713
  • Melmak
Аз също на твое място бих направила същото, ама сестра ти явно се притеснява.

# 714
Alexslav, да, добавяме и Астурияс. Не обичам да летя със самолети, летища и т.н. Една от причините да изберем да летим до и от Мадрид е, че е с поне 40 минути по-кратък полета.

Ето го плана: полет София - Мадрид, веднага същия ден хващаме високоскоростния влак до Овиедо - бърза разходка и хапване там.

След това хващаме автобус/влак до Хихон. 1-2 нощувки там, от там тръгваме за Ла Коруня, където планираме 3 нощувки, защото единия ден ще отскокнем до Сантиаго де Компостела.

От Ла Коруня хващаме влака до Порто - 3 нощувки с един дневен трип до Брага.

От Порто взимаме влака до Виго и от там се прекачваме на високоскоростния влак до Мадрид, от където ще излетим обратно.

Опционно може и да преспим и 1 нощ в Мадрид, за да сме свежи преди полета след този дълъг преход с влак.
Някъде около 10-14 дни смятаме, че ще ни бъдат достатъчно.

Както става ясно столиците изобщо не са ни сред приоритетите. Мадрид дори не е близо до океана, а Овиедо, Сантиаго Брага просто няма как да ги пропуснем, като ще сме толкова близо до тях и изглеждат доста по-красиви от Мадрид. Лисабон изглежда по-красив от Мадрид и е на океана, но е по-трудно да се включи при толкова много градове в Астурияс и Галисия.

# 715
  • София
Хихон, ако нямаш някакъв личен сантимент, вероятно е най-безинтересния сред големите испански градове.
Моят съвет е да дадеш повече време на Овиедо за сметка на Хихон.
Ако някога се върна в Северна Испания, което почти не е вероятно, в Овиедо ще е 🙂

# 716
Alexslav, да, добавяме и Астурияс. Не обичам да летя със самолети, летища и т.н. Една от причините да изберем да летим до и от Мадрид е, че е с поне 40 минути по-кратък полета.

Ето го плана: полет София - Мадрид, веднага същия ден хващаме високоскоростния влак до Овиедо - бърза разходка и хапване там.

След това хващаме автобус/влак до Хихон. 1-2 нощувки там, от там тръгваме за Ла Коруня, където планираме 3 нощувки, защото единия ден ще отскокнем до Сантиаго де Компостела.

От Ла Коруня хващаме влака до Порто - 3 нощувки с един дневен трип до Брага.

От Порто взимаме влака до Виго и от там се прекачваме на високоскоростния влак до Мадрид, от където ще излетим обратно.

Опционно може и да преспим и 1 нощ в Мадрид, за да сме свежи преди полета след този дълъг преход с влак.
Някъде около 10-14 дни смятаме, че ще ни бъдат достатъчно.

Както става ясно столиците изобщо не са ни сред приоритетите. Мадрид дори не е близо до океана, а Овиедо, Сантиаго Брага просто няма как да ги пропуснем, като ще сме толкова близо до тях и изглеждат доста по-красиви от Мадрид. Лисабон изглежда по-красив от Мадрид и е на океана, но е по-трудно да се включи при толкова много градове в Астурияс и Галисия.

Без никакъв опит за заяждане или бъзикане, но как и защо направи тази програма по този начин, вкарвайки толкова области, които в същото време няма да видиш и на 5%.
Не знам как определяш кои са красиви и кои не, май ако има океан, ама Сантиаго няма, пък ти е е в плановете.
Хихон 1/2 ден е максимума, да не говорим, че при тази свръх амбициозна програма, изобщо дори не трябва да е плановете ти.

След това от Ла Коруня слизате до Порто и Брага и пак се връщате нагоре към Виго?
Съседният Понтеведра е по-красив град, само за инфо.

За начало бих посъветвал да махнеш Астуриас напълно, в Галисия има предостатъчно неща за гледане за това време.

# 717
  • Мадрид / София
Много амбициозен план, от който нищо няма да видите за да му се насладите. Но плана си е ваш и вие си решавате, разбира се.

# 718
Аз се уморих, само да го прочета  Grinning
В тази част- " От Порто взимаме влака до Виго и от там се прекачваме на високоскоростния влак до Мадрид, от където ще излетим обратно. " , не разбрах колко във Виго? Или само, за да с хванете влак за Мадрид? И  aко е това, защо не самолет от Порто направо?
Въобще,  защо Испания-Португалия-Испания,  за да връщате пак от Мадрид?

# 719
Защото обмислям да кандидатствам за работа в чужбина и в Испания и Португалия в областите, които са ми интересни, а и като климат най-много от всички възможности ми пасват Хихон, А Коруня, Виго и Порто. Макар, че в Порто лятото не е толкова прохладно. В момента дори в Ла Коруня и Хихон е по-топло от колкото в София, затова пък лятото е по-хладно. А тази зима и в двата града, особено в Ла Коруня много по-често грееше слънце спрямо София, която беше в мъгли или облаци. +15 през деня зимата и +20-25 лятото ми звучи добре, пак казвам на хартия, на живо не знам как ще е. В Лисабон е много топло през лятото и с влагата няма да ми е приятно и затова не смятам, че си струва да го посетя към този момент, същото се отнася и за Мадрид.

Сантяго, Брага и Овиедо само заради красивата архитектура ги включвам. Не се знае дали пак ще отида в Испания и Португалия и не върви да съм толкова близо до тях, а поне да не зърна Брага и Сантяго. Иначе би било добре да се пропуснат някои градове, може би Виго, за да оптимизираме, а и не е сигурно, че изобщо ще ми хареса в Испания и Португалия. Брага е толкова близо до Порто, че си струва дневния трип.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 22:34 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт