Пети клас 2019/2020

• 29 956
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да ви се оплача, в сряда сложихме ваксина МПР. Вчера вечерта, синът ми показа 4 големи мехура по дланите и стъпалата си. На всичкото отгоре, вече бяхме тръгнали на път за провинцията. Позната ми каза, че подобна реакция е имало при дъщеря ѝ, като докторката е отрекла да е от ваксината, но първата ѝ реакция е била: "Я морбили". Та сега се моля пъпките да си останат 4 и да няма други екстри. Утре ще пращам снимки на педиатърката по вайбър, да каже налага ли се да се прибираме.

# 691
Аз не бих могла да чакам до утре. Дано е фалшива тревога. Стискам палци!

# 692
Обривът при морбили не беше ли дребен, по тялото, червени пъпчици?
Мехури по дланите и стъпалата  не ми приличат на морбили. Нито на паротит, разбира се, нито на рубеола. При рубеола имаше май някакъв характерен симптом- увеличени лимфни възли на тила. Толкова помня, че отдавна съм ходила на училище и с такива неща не съм си имала работа.

# 693
  • София
Горгонзола, бързо възстановяване на хлапето. В тези жеги всички такива последици “не от ваксините” са неприятни. За подобен симптом - крак-ръка-уста, бях чела по фейсбук преди време, че се оплакват родители след МПР. Но често минава леко. Дано и при вас е така.

И пишете малко по-активно да свършим темата, че бъдещите петокласници ни нагазиха Wink

# 694
  • София
Много неприятно:(. Някаква реакция от ваксината ще да е. Все пак това е реимунизация и организмът му се е сблъсквал вече с тази ваксина. Следи какво е положението, наблюдавайте и за Т.
Ние вече месец не можем да я направим. То не бяха кърлежи (2 бр.), после температура (най-вероятно от слънчасване), и от последните 2 дни пак температура с болки в корема след къпане в студената река на село...
Сега се стягаме за море, да видим дали ще тръгнем изобщо:(.
За книгите: още малко остана от Нушич, после ще бори “Принцът и просякът” и Дж. Даръл. Прочете Серафим и го забрави след два дни. Не се впечатли много, предполагам, че и “Косачи” няма да го схване и ще се чуди защо завършва така.
“Под игото” май ще е за десерт преди началото на учебната година. Вече започвам да се чудя какво изобщо ни чака с този Ковид:(, докато ние си правим разни планове:(.

# 695
  • Mars Hotel
Моята направо ме смая с какъв интерес и настървение чете "Под игото". В началото четяхме двете - една глава тя, една аз. Сега вече не иска да чете с мен, не оставя книгата и вече е на 250-та страница. Не я претупва със сигурност, защото ме пита за разни думи и ми разказва какво става.
Иначе прочете вече и стихотворенията и разказите от списъка, за да си ги задраска. Остават Нушич, "Принцът и просякът" и "Малкия принц". Ще й ги давам в този ред.

# 696
  • София
Да ви се оплача, в сряда сложихме ваксина МПР. Вчера вечерта, синът ми показа 4 големи мехура по дланите и стъпалата си. На всичкото отгоре, вече бяхме тръгнали на път за провинцията. Позната ми каза, че подобна реакция е имало при дъщеря ѝ, като докторката е отрекла да е от ваксината, но първата ѝ реакция е била: "Я морбили". Та сега се моля пъпките да си останат 4 и да няма други екстри. Утре ще пращам снимки на педиатърката по вайбър, да каже налага ли се да се прибираме.
След тази ваксина страничната реакция която протича като основното заболяване(морбили ,паротит или рубеола),но в по-лек вариант се проявява 10-12 дена след поставянето.
Предполагам,че при първото поставяне не е имало такава реакция.

# 697
Браво на вас, всички сте почнали да четете списъка а ние още сме на Английския, спи до обед, става и почва да зяпа в телефона като зомби някви корейски драми в ю туб като през това време уж си похапва, после идва ред на разходки в квартала и хаааа емен - емен сяда да дописва и спира, по мат. я мъча с една от задачите които им даде учителката че е най - гадната, намерих я решена в нета но и казах че ще я решава докато не я разбере, но през определен период от време и без да си помага с преписване, но наистина е доста кофти задачата - да видим в крайна сметка какво ще стане, ако ли не ще я пратя при учителката за разяснения, добре че живее наблизо , на съседната улица, а за книгите ако все пак ги почне ще ги чете на такадък без много да се фокусирва какво пише, и ще каже ми нали ще ги има в учебника.
Миналото лято така направи пак, уж почна и претупа нещата.
А като гледам как стоят нещата май пак ще си учим от вкъщи за жалост, дано само този път всичко да е нормално и всички учители да са на линия в Тиймса, че само тая по БЕЛ избяга от вайбър за да не я следи директорката кви ги върши, направи ги децата на въртележка.
Мога само да пожелая да сме здрави и на есен с песен, всички деца да си бъдат пред екраните за да учат, присъствената форма явно е загубена вече.

# 698
  • София
И на моят син трябва да му слагат ваксина, но мисля да изчакам края на годината.
Синът ми уж чете "Моето семейство и другите животни". Не обича да чете, никак даже.

# 699
  • София
Браво на вас..... по мат. я мъча с една от задачите които им даде учителката......

Стана ми интересно -  може ли да напишеш тази задача?

# 700
  • Сф
Моята нищо не реши сутринта.Гледа като теле в железница фигурите.И на деление със запетая(нецяло число) като ми вика" к' во се правеше, че забравих" и вдигнах кръвното и ръце.На есен на уроци! Нямам нерви вече. И тъкмо се оплаквам на мм и какво ще я правим и че само навън за игри и е акъла и гледам през прозореца: Продава черешите на съседа пред блока, връща , мери , напълни торбите на двама старци Joy
Може пък и да излезе нещо от нея..кой знае..

# 701
Аз не съм го подхванала тази седмица с учене,защото ходи да помага на баща си в работата.Вечер,преди лягане чете от книгата,разказва каквото е разбрал и така.До този момент не мрънка,че му е скучно или безинтересно.
И на мен ми е любопитно каква е тази задача:hushed:
Гледайки ситуацията в страната и аз се настройвам за до,а хич не ми се иска.

# 702
  • Майничка
Ох, моля се поне за месец присъствено, ако ще с маски, с шлемове... Имам нов клас тази година, не ги ли хванем отначало, ще изтървем положението.

# 703
  • Пловдив
Ееееее издивях.Как мразя да ме лъжат.... Преди час се прибирам скапана от работа и решавам да препитам прочетеното днес.Завършила е една от главите на Принцът и просякът и почнала 3 стр от новата глава.И от нея е чела на диагонал.Ядосах се -и я накарах да прочете 10 стр още.Сега върви като руски танк в къщи и бучи."Другият път пак така чети,ще ти дадат още да четеш,много си умна,мозъкът ти прелива и информацията е изтекла-пак излъжи."На мен хем ми е смешно ,хем ме е яд.Докато ме е нямало сключила сделка с баща си.Да почва работа при него-да му вкарва фактурите на екселов файл срещу 5 лв на ден.Очаквам да пропищи ,защото има фактури с над 15 позиции ,и на ден са количество,да не говорим, че се смята ддс.Да й е честито.Ще видим дали ще издържи.

# 704
Моя синковец чете ""Под игото""просто да се каже че прави нещо.Не ми се мисли то с това положение всички сме луднали.Дано се по-разминат нещата и септември да сме в училище.Повтарям се но не мисля че математика , език та дори и бъл.език могат да се научат онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт