КАКВО НИ КАЗВАТ ЗВЕЗДИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА 5

• 53 568
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Аз пък Мондьо не знам кой е. Но пък Силва нямам особено желание да я слушам...че може да получа паник атака.
Grinning Grinning Grinning !!! Много си права тук!  От нея обаче чух,че България била черния дроб на Земята ,а САЩ - белите дробове,затова имат най-много заразени.Вероятно има някаква логика в това - корона вирусът поразява белите дробове. Много ми е интересно коя територия се свързва с изходящия отвор на храносмилателната система и коя с входящия Smiling Imp ! В случая явно Земята се представя като жив организъм, към което се присъединявам принципно .
Обаче,днес се събуждам и - навън СНЯГ ! Ужас - пак ще ми "отидат"черешите ! Точно започнаха да цъфтят ! Не са се отворили цветчетата още ,обаче...знам ли?! И гледам: Луна съвпад със Сатурн и в квадрат с Уран - студено, неустойчиво време,нищо чудно до края на деня да се изредят четирите годишни времена - като сме започнали вече със зимата. Днес е последният ден от действието на квадратурата Марс/Уран ,действаща квадратура на Слънцето в Овен с Плутон/Юпитер в Козирог и образуваща се квадратура Луна / Уран .Обаче има и нещо положително - Марс във Водолей, Меркурий в Овен и Венера в Близнаци правят въздушно/огнен бисекстил и който има натални планети ок.10-ти гр. на Везни - честито ! Вероятно следващите два дни ще са добри за тези хора.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:06 от Титания

# 91
  • SF
Аз какво ли нямам във везни, но най-близо до 10-те градуса е Венера на 14 градуса във Везни.

Прогнозирам, че когато Меркурий направи съвпад с Уран, ще се дадат много отговори относно вируса. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 92
  • Наблизо
Титания,предстои ми захранване на детето и днес и следващите дни - кой е най-подходящ за това?

# 93
  • При децата ми
Аз какво ли нямам във везни, но най-близо до 10-те градуса е Венера на 14 градуса във Везни.

Прогнозирам, че когато Меркурий направи съвпад с Уран, ще се дадат много отговори относно вируса. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

А, това е?

# 94
Титания,предстои ми захранване на детето и днес и следващите дни - кой е най-подходящ за това?
Хм, интересен въпрос! Благодаря ти за него! Изненада ме ! Аз считам, че Луната трябва да е спокойна, да няма негативни аспекти от тежки планети и да е в подходящ знак и затова Луна в Риби ,на 18-ти и 19-ти април е добре според мен,подчертавам според мен Simple Smile . Ако и други изкажат мнение по този въпрос ще е по-добре. И разбира се, рождената карта на бебчо също трябва да се види.

# 95
  • SF
Много странично мнение, без претенции за сериозност. Когато Луната е в Козирог, това ще бъде добре за режима на хранене, ще създаде предпоставки за дисциплина в храненето, храната да отива там, където трябва. Ако и в натала има Луна в Козирог или аспектирана със Сатурн, детето няма да има пробеми да спазва диети, ако иска или му се налага, да брои калории, да се лишава от това, което се трябва да се лишава и ще може да го прави с по-голяма лекота, отколкто хората, които имат "по-фриволна" Луна.
Днес е последният ден, в който Луна е в Козирог и после чак след 26 дни ще бъде отново там.

# 96
  • Sofia
Моята астро-прогноза за днес:

15 април, сряда, денят на Меркурий. Налице е Огнено-Въздушен бисекстил, съставен от Меркурий в Овен, Марс във Водолей и Венера в Близнаци. Чудесна хармонична конфигурация, благоприятстваща общуването, приятелствата, активността, действието, амбицията, социалните мрежи и контакти, пътуванията, комуникациите като цяло.

Водещи елементи - Въздух и Земя. На представителите на Въздушните и Земните знаци им е най-комфортно, стабилно, успешно и приятно в момента, както и на тези с Луна и/или Асцендент в някой от тях /Телец, Близнаци, Дева, Везни, Козирог и Водолей/. Ето и днешните транзити на планетите, проследени елемент по елемент:

Въздушната стихия е представена богато от съвпадащите Луна и Сатурн в първите градуси на Водолей, от Марс, който също се намира във Водолей, и от Венера в Близнаци. Въздухът отговаря за интелекта, разума и света на идеите. Може да се каже, че сега умът е водещ, трезвата преценка на ситуацията, обмислянето на нещата. В същото време Въздухът е и подвижност, движение, динамика, път, пътешествия, приключения, общуване, поддържане на приятелства, комуникация, обучение, образование. Добре е да заложим на подобни занимания.

Земята е представена от Уран в Телец и от съвпада на Плутон и Юпитер в Козирог. А Земята както добре знаем символизира стабилността, постоянството, търпението, надеждността, дълга, отговорността, материалния успех, парите, устойчивостта. Наличието на пленети в земни знаци продължава да ни насочва към заземяване, към центриране, към покой и спокойствие. Да се погрижим за майката Земя, за растения и животни, за децата, за детето вътре в нас. Но също така да обърнем внимание и на работата си, на професионалното си развитие и растеж, на кариерните си проблеми и въпроси.

Наблюдаваме широк стелиум на цели 5 планети в два поредни зодиакални знака - Козирог и Водолей. Това са Плутон, Юпитер, Луна, Сатурн и Марс. Енергията е ясна - подчертано земна и въздушна едновременно - материя и интелект, устойчивост и идеи, работа и общуване, пари и комуникации, спокойствие и разумни идеи. Съзидание!

Огънят е събран в транзитиращите Меркурий и Слънце в Овен. Невинна чиста енергия, сбрала ентусиазъм, бликащ оптимизъм, борбеност, хъс, жажда за живот, смелост, инициативност и активност. Хубаво е да има Огън в дневната астро-карта. Огънят дава импулс, жизненост, светлина и топлина.

Водата е най-слабо поставеният елемент в момента. Нептун е в своите владения в Риби. Той отдавна седи на своя трон там и ни дарява със засилен усет за нещата, с нюх, с интуиция, с нежност, с желание да творим, да бъдем в досег с изкуствата, с повишена чувствителност, емоционалност, състрадателност. Той омекотява, но и размива границите, дава фалшиви информации понякога, изкривява действителността, увеличава риска от изпадане в заблуди или в плен на зависимости и пристрастявания.

Хубавото е, че всички 10 планети се движат директно, тоест няма ретроградна планета в момента. Неприятен е фактът, че двете Светила /Слънце и Луна/ са наранени, тоест и мъжете, и жените трябва да се пазят. Слънцето е в квадрат с Луна, Юпитер и Плутон, а Луната от своя страна - със Слънцето и Уран. Не са изключени междуличностни конфликти, както и спорове между мъжете и жените, повишен стрес, големи трансформации и промени. Луната е намаляваща, а фазата й е Последна четвърт. След седмица ни очаква Новолуние в Телец, но дотогава има време.

# 97
Скрит текст:
Аз пък Мондьо не знам кой е. Но пък Силва нямам особено желание да я слушам...че може да получа паник атака.
Grinning Grinning Grinning !!! Много си права тук!  От нея обаче чух,че България била черния дроб на Земята ,а САЩ - белите дробове,затова имат най-много заразени.Вероятно има някаква логика в това - корона вирусът поразява белите дробове. Много ми е интересно коя територия се свързва с изходящия отвор на храносмилателната система и коя с входящия Smiling Imp ! В случая явно Земята се представя като жив организъм, към което се присъединявам принципно .
Обаче,днес се събуждам и - навън СНЯГ ! Ужас - пак ще ми "отидат"черешите ! Точно започнаха да цъфтят ! Не са се отворили цветчетата още ,обаче...знам ли?! И гледам: Луна съвпад със Сатурн и в квадрат с Уран - студено, неустойчиво време,нищо чудно до края на деня да се изредят четирите годишни времена - като сме започнали вече със зимата. Днес е последният ден от действието на квадратурата Марс/Уран ,действаща квадратура на Слънцето в Овен с Плутон/Юпитер в Козирог и образуваща се квадратура Луна / Уран .Обаче има и нещо положително - Марс във Водолей, Меркурий в Овен и Венера в Близнаци правят въздушно/огнен бисекстил и който има натални планети ок.10-ти гр. на Везни - честито ! Вероятно следващите два дни ще са добри за тези хора.
[/spoiler]
 Срещала съм текстове, как различните части на нашата Планета имат различни предназначения и съответно доминиращи енергии. Това, че страните, респективно, народа, живущ в тях биват оприличавани с някой орган от човешкото тяло с типичната му функция, която изпълнява също съм го срещала. Много е разпространено мнението, че България била филтър. Мисля, че идва от дъновистите, но не съм сигурна.
При ведите наскоро бях попаднала на описание на енергията на Ашлеша, която е доста специфична една от най - трудните за обрисовка и намиране на добри думи за влиянието й. Беше споменато, че Африка е под влияние на Ашлеша.
Когато чета православното духовно наследие, в него също много се говори за енергиите. Там те имат други наименования. Но със сигурност също се говори за чистене на енергии, за енергии на защита и покровителство за зли енергии и т.н . Говори се и за места на Земята, в които има мощна благодатна енергия, защищаваща живота на цялата Земята. Едно от тези места е Атон, който се намира под покровителството на Божията Майка.
Интересното е, че докато това място се пречисти са се водили големи духовни войни. Преди това е било обиталище на амазонки.

BeautifulM, според моето мнение на аматьор, добре е да се съобразиш с разположението на Луната и Венера в картата на детето ти. Така ще можеш да конкретизираш и коя храна е най- подходяща да бъде като първа. Също, както и Титания е написала, да се съобразиш с движението на Луната.
Ако държиш на астрологична консултация, погледни Лунният ден, (титхи), защото тези дни са много определящи.
Аз лично захранвах по майчин инстинкт.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 20:54 от Катерица

# 98
И материалното и нематериалното са съставени от частици с някакво електромагнитно поле. Астрологията като метафизична дисциплина разглежда именно него. На едно по многопластово, многоизмерно ниво. От гледната точка на различна перспектива. На глобално ниво - като някаква специфика на енергийното ниво за дадена локация  - това са геодезичните карти. За България изгрява Лъв,  а в кулминация е Овен. Енергийната призма за БГ се фокусира върху това да си компетентен и да блестиш, светиш, да си изразена личност, с лична харизма, обаяние, да играеш добре своята житейска роля - геодезичен асцендент в Лъв. И стремежът да завоюваш, побеждаваш, да се състезаваш, пребориш, да си първи. Да си добър домакин, гостоприемен - ИЦ във Везни.
Ако трябва да направим някаква корелация, то на територията на България е сърцето и кръвоносната система, половата система, главата, очите и отделителните органи - бъбреците на света, което важи и за всички други държави, които имат на четирите си основни геодезични оси - Лъв - Водолей и Везни - Овен.

Доколко някои места са по-енергийно заредени от други ? За индивидуалното по-скоро е въпрос на това как се напасва с конкретно местоположение. На личен резонанс на енерийно ниво как се свързва личната рождена карта с глобалната енергия на пространството. Астрологично тази енергийна връзка, която проектира личната енергетика в различен мащаб, е изразена чрез астрокартографските и личните географски линии по отношение на обкръжаващото пространство. Някои локации стават на някакво индивидуално ниво енергийно по-значими, защото индивидуалната енергия е насочена и изразена там.

# 99
Христос воскресе!
Бъдете здрави и здравомислещи Grinning ! Текат последните 10 часа от тазгодишния престой на Слънцето в Овен. Днес в 17ч и 46 мин светилото ни ще навлезе в спокойния и инатлив знак Телец, но ще се сблъска челно с придобилия непреклонен телешки характер Уран. Предстоят ни интересни десетина дни ,до 03.05,когато ще се разпадне съвпада Слънце/Уран. Представете си  Лъв /Слънцето/  и  Водолей/Уран/  на едно място и то в Телец - да му мислят Скорпионите Grinning ! На мунданно ниво Слънцето е президентската институция и изведнъж неочаквано ще имаме някаква активност от тази посока. Уран се свързва с чувството ни за свобода ,но и анархия.
На лично ниво ,в отношенията ни, Слънцето е човекът в нашия живот когото обичаме, на който вярваме и който ценим най-много. На лично ниво Слънцето е нашата творческа същност, всичко, което сме на този свят. Всяка тема от живота ни се свързва със Слънцето,то е източникът на светлина,топлина,вяра,надежда,любов и т.н и т.н . Затова ни предстоят  превратности  /не искам да кажа  "преврати",обаче .../,неочаквани събития, позитивни или не,зависи от рождената карта на всеки. По-негативното в случая е,че Слънцето ще прави отчетлива и ясна квадратура със Сатурн във Водолей /точна на 21.04/ - истинска конфронтация президент/правителство . На лично ниво - изправяме се срещу авторитети явно и открито и докато Меркурий е в Овен / 28.04/ ще си кажем всичко очи в очи. Затова ,сега да си изкараме празника !

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 10:51 от Титания

# 100
Воистину Воскресе! И нека Бог закриля теб , семейството ти и всички ,които обичаш! Благослов и светлина в душите!

# 101
  • София
Здравейте! Христос Воскресе!
Ето какво си набелязах като по-важно до края на тази седмица, но малко се поувлякох и намесих малко и от следващият месец Simple Smile

Новолунието ще бъде на 23.04. в 05:25ч. и попада в третият градус на Телец (3°23’). Венера, като управител на новолунието вече е във своят период на сянка подготвяйки се за ретроградната си фаза започваща в средата на следващият месец. Нейният ретрограден период може да ни помогне да преосмислим финансовата си ситуация, да разберем какво точно се случи в предходните седмици, а може би ще обърнем внимание и на останалите енергии имащи отношение към Венера. Периодът на ретроградието може да се отрази и на местата в които работим, на нашите работодатели ако не работим сами за себе си - а именно ревизия на приходите и разходите, актуализация на годишни финансови планове, преструктуриране с цел повишаване на финансовата стабилност. И двете априлски лунации имат нещо общо, че управителят им е един и същ – пълнолуние във Везни а сега и новолуние в Телец. Точно преди новолунието и Слънцето премина в Телец на 19.04. следобяд, така ще имаме възможност да продължим по методичен и практичен начин инициативите започнати по време Слънце в Овен. Слънцето в Овен е нещо като инициращата енергия на идеите и действията, а когато прмине в Телец ще можем да продължим започнатото последователно, придържайки се към бавно протичащата енергия на Телец.  Няма да ни е чужда и сензитивността  в личен план относно персонална стабилност и от какво се нуждаем за да се почувстваме сигурни. Ако се върнем към новолунието, неговите основни аспекти са квадратурата със Сатурн (Водолей) и съвпадът с Уран (Телец). Ще бъдем принудени да направим промени, които не ни се харесват или които ще ни се струват трудни.  Причината за това е носителят на традиционното, дисциплината, ограниченията Сатурн и намесата на новото, промяната, свободата произтичаща от Уран. От положителна страна, новолунието в Телец ще бъде много подходящо да бъдем по-реалистични и по-приземени в плановете си, няма да ни подтиква към недостижими мечти а напротив ще ни покаже как да преценим реално ситуацията в която се намираме, ще бъдем по-приземени. Телеца е спокоен, практичен, изпълнителен, смирен и търпелив но и упорит и инатлив особено когато става въпрос за финанси и лични притежания носещи му спокойствие и комфорт. Новолунието в Телец е подходящо за желания свързани със финанси  -например да получаваме по-добри доходи или да успеем да спестяваме от доходите си, да имаме финансова стабилност, собственост, лукс и материален комфорт.
В края на месеца Плутон навлиза в своята ретроградна фаза започваща на 25.04. вечерта и продължаваща близо шест месеца във знака на Козирог. През цялото време на ретроградието ще се чувства влиянието на съвпадът с Юпитер състоял се по-рано през месеца. Ще трябва да се пренастроим и на вътрешно ниво към промените на които сме свидетели. Точно преди да стартира ретроградната фаза и то буквално часове по-рано, Плутон ще направи квадратура с Меркурий а малко след това на следващият ден Меркурий ще направи квадратура и с Юпитер, квадратурите на Меркурий продължават и на 28.04. ще бъде в квадратура и със Сатурн. Преминавайки междувременно от Овен в Телец. Възможно е очакванията ни в резлутат на информация за облекчаване на глобалното положение да не се случат а от там и пречупено на лично ниво, да продължим да използваме новите канали за комуникация предвид дистанцията която спазваме, но е добре да внимаваме с разширението на информацията която получаваме и изпращаме. Няма да изчезнат и затрудненията във свободното пътуване и комуникация (Меркурий) поради глобалните събития (Плутон) а всичко ще ни изглежда още по-голямо или ще бъде наистина голямо (Юпитер). Положителното е възможността от квадратурата на Плутон и Меркурий да разберем или да достигнем до информация кое всъщност ни пречи за да приемем трансформацията, какво ни задържа в трансформацията и въпреки, че ще бъдем принудени да я приемем да я приемем с разбиране.

# 102
  • Sofia
Много благодаря на всички писали тези дни!

Воистину Воскресе!

Светлина, Мир и Любов в нашите домове и семейства!

# 103
  • При децата ми
Честито Възкресение Христово на всички!:smile:

Макар и със закъснение бъдете живи, здрави и благословени! Вие и вашите семейства!:praying_hands:

Титания, защо пак Скорпионите да му мислят?Sad

# 104
Титания, защо пак Скорпионите да му мислят?Sad
Защото този лъвско-водолейско-телешки съвпад става срещу тях и цялата непоклатима енергия на три от четирите неподвижни знака  /Телец,Лъв, Водолей и Скорпион/ се изправя срещу Скорпион. Не ,че няма да удържат,но ще е трудно ,особено на рождените планети в първата декада на знака / до 10-ия градус/. Принципно опозицията означава отказ на околната среда от съдействие, т.е неразбирателство с партньорите.

Общи условия

Активация на акаунт