подозрителен кредит

• 11 433
  • 130
  •   2
Отговори
# 60
Тя е поръчител, но за 20к на нея няма кой да й стане поръчител - първо, второ в банките искат доход. Ако не й е достатъчен официалният доход, няма да получи кредит.
Разбирам, че искате да прережете симптомите на проблема от корен с веднагическо изплащане на бързите кредити, но майка ви дава всички индикации, че ще продължи да взима заеми. Тоест, симптомите ги потушавате, основният проблем стои.
Сега вие ще вземете заем (ако имате изобщо този... 'късмет', аз не бих го нарекла късмет да се забатача с толкова пари за чужда глупост), ще изплатите нейните БК - ок.
Тя обаче пак ще има заем в Рай с голямата вноска (доколкото разбрах , заради 'непосилната' му вноска са били тези БК) и пак ще потърси други кредити, пак бързи, разбира се, защото коя банка е луда да дава на почти пенсионер хиляди. Но тогава вече и вие ще сте набълбукана и дружно ще затънете.
Оптималното решение не е затъването, а поетапно покриване. Което става с предоговаряне в Рай за дълъг период и периодично рефинансиране с малко, за да изплащате поетапно изцяло всеки от БК.
Не оправдавайте майка си с развода.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 11:47 от Анонимен

# 61
  • Варна
Авторке, наистина какво ви кара да мислите, че като погасите бързите кредити на майка си (това с цената на години заробване на вас самата) тя няма пак да изтегли такива? Разбирам, че ви е майка, искате да й помогнете, редно е да й помогнете, но тя изобщо осъзнава ли какъв батак е натворила, съжалява ли, че слага детето си на топа на устата?

# 62
Тя е поръчител, но за 20к на нея няма кой да й стане поръчител - първо, второ в банките искат доход. Ако не й е достатъчен официалният доход, няма да получи кредит.
Разбирам, че искате да прережете симптомите на проблема от корен с веднагическо изплащане на бързите кредити, но майка ви дава всички индикации, че ще продължи да взима заеми. Сега вие ще вземете заем, ще изплатитв нейните, тя обаче пак ще има заем в Рай с голямата вноска (доколкото разбрах , заради 'непосилната' му вноска са били тези БК) и пак ще потърси други кредити. А вече и вие ще сте набълбукана и дружно ще затънете.
Оптималното решение не е затъването, а поетапно покриване. Което става с предоговаряне в Рай за дълъг период и периодично рефинансиране с малко, за да изплащате поетапно изцяло всеки от БК.
Не оправдавайте майка си с развода.

Не я оправдавам,просто знам както преживя с баща ми.Моят доход е около 1300-1500 лв.Могат да ми дадат дори и повече,ако не я проверят.Но в днешните времена,се съмнявам да не го направят.А оттук нататък е ясно,че ще я проверявам повече.Просто искам да се махне това.

# 63
Май не ме разбрахте. Няма никакво значение досегашният й живот. Взела е страшно голяма сума с кредити, които не е и никога не е била в състояние да изплаща. Контролът на това поведение не става с проверки. Трябва да й ограничите правото да взима заеми. Това няма да стане, като просто изплатите 1/3 от тях.
Не се наемайте вие на ваше име да теглите заем. Майка ви пак остава с един голям заем и не й стига капацитет да си управлява парите, но ще се забатачите и вие. Постарайте се да й решите проблема, без да я оправдавате с нерелевантни доводи и без вие смата да гълтате вода.

# 64
Май не ме разбрахте. Няма никакво значение досегашният й живот. Взела е страшно голяма сума с кредити, които не е и никога не е била в състояние да изплаща. Контролът на това поведение не става с проверки. Трябва да й ограничите правото да взима заеми. Това няма да стане, като просто изплатите 1/3 от тях.
Не се наемайте вие на ваше име да теглите заем. Майка ви пак остава с един голям заем и не й стига капацитет да си управлява парите, но ще се забатачите и вие. Постарайте се да й решите проблема, без да я оправдавате с нерелевантни доводи и без вие смата да гълтате вода.

Това как може да се случи,ако не се платят тези кредити?Ясно ми е,че трябва да се вземат сериозни мерки.Но ако не се плащат тези кредити,те няма да изчезнат.Накрая пак до мен ще опрат нещата.Предпочитам за момента да реша по-належащия проблем,след това ще го мисля.

# 65
Тоест решението на належащия проблем на майка ви според вас е вие също да проимате такъв проблем?

# 66
Тоест решението на належащия проблем на майка ви според вас е вие също да проимате такъв проблем?

Избирам по-малкото зло.Няма как да се оставят тези кредити във времето и както каза някой "да изчакам да изчезнат от само себе си".Аз не се набълбуквам,ако взема кредит.Ако не взема,ще е голямото набълбукване.Ще се лиша от някои неща,300 лв не са много.Само да ми дадат.

# 67
Добре, ще пробвам по друг начин, с тези 300 лв вноска ще изплатите БК, но големият от Рай остава. Майка ви пак няма да има пари за него и пак ще дърпа кредити. Тоест, връща се в сегашното състояние, но тогава вече и вие ще сте с кредит.
Вие не разбирате ли, че банките на такива хора кредити не дават, защото не могат да ги изплатят? Не разбирате ли, че бързите кредити са за неизрядни платци? Не разбирате ли, че майка ви е неизряден платец? Не разбирате ли, че като неизряден платец с кредит тя неминуемо пак ще изпадне дотам вие да я спасявате, докато не затънете и вие?

# 68
  • Варна
Гал, откажи се. Разбира го авторката, сто на сто. Но й е майка, как да я остави...

Ако авторката изплати бързите, а майка й се спре да тегли други и си изплаща банковия, може би... Има някаква мижава надежда в бъдещ момент да изплуват ама аз не го вярвам много.

# 69
Добре, ще пробвам по друг начин, с тези 300 лв вноска ще изплатите БК, но големият от Рай остава. Майка ви пак няма да има пари за него и пак ще дърпа кредити. Тоест, връща се в сегашното състояние, но тогава вече и вие ще сте с кредит.
Вие не разбирате ли, че банките на такива хора кредити не дават, защото не могат да ги изплатят? Не разбирате ли, че бързите кредити са за неизрядни платци? Не разбирате ли, че майка ви е неизряден платец? Не разбирате ли, че като неизряден платец с кредит тя неминуемо пак ще изпадне дотам вие да я спасявате, докато не затънете и вие?

Разбирам го това.Аз просто искам да й имам доверие и да се опитам да оправя нещата,доколкото е възможно.Естествено,че ако успея сега да взема кредит и тя продължи след това,аз няма да й помогна.И я оправдавам донякъде,мисля да й дам шанс.Плащайки няколкостотин лева на месец няма да ме събори.А нея ако не плати тези кредити...мисля,че ще бъде голям проблем.

# 70
Аз разбирам, че ви е майка, но за 60 бона, теглени тайно, защото 'не ми стигат' няма баща, няма майка, няма доверие, няма надежда. Има преценка на риска. Майка ви не е опряла до БК, защото блести с капацитет, отговорност и е перфектният таргет на банките. Вие това отказвате да го приемете и правите същите глупости, които тя е натворила. Само че този път ще са на ваше име, а на нея ще й олекне, ама с малко - колкото да изтегли друг заем, защото парите поначало няма да й стигат? И после какво - тя вашата заплат е голяма, ще ви дадат още повече пари от банката, кво толкова.

# 71
  • Варна
Аз не се съмнявам, че вие ще се жертвате и ще направите всичко възможно, но майка ви е ненадеждна. Не виждам вариант да я следите и спирате от глупави постъпки. Има реален шанс да се опарите жестоко. Дано не съм права.

# 72
Аз разбирам, че ви е майка, но за 60 бона, теглени тайно, защото 'не ми стигат' няма баща, няма майка, няма доверие, няма надежда. Има преценка на риска. Майка ви не е опряла до БК, защото блести с капацитет, отговорност и е перфектният таргет на банките. Вие това отказвате да го приемете и правите същите глупости, които тя е натворила. Само че този път ще са на ваше име, а на нея ще й олекне, ама с малко - колкото да изтегли друг заем, защото парите поначало няма да й стигат? И после какво - тя вашата заплат е голяма, ще ви дадат още повече пари от банката, кво толкова.

А според Вас какво да направя в този случай?Да оставя всичко ли?Не мога да го направя,съвестта ми не го дава.Ако имате някакво по-добро решение,в което майка ми не "умира",така да се каже,с удоволствие ще го направя.Наистина,не го казвам с лошо,не знам какво друго може да се случи,за да се оправят нещата.

# 73
Писах го още на предната страница. С майката под ръка в банката и питате за разсрочване на заема и рефинансиране със сумата на единия от БК. Изплащате този БК. И така на няколко месеца.
Явно има изтрити мнения, или пък коригирани, не видях колко на брой са БК, какъв е размерът на всеки отделно и каква му е вноската отделно.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 12:45 от Анонимен

# 74
Писах го още на предната страница. С майката под ръка в банката и питате за разсрочване на заема и рефинансиране със сумата на единия от БК. Изплащате този БК. И така на няколко месеца.
Явно има изтрити мнения, или пък коригирани, не видях колко на брой са БК, какъв е размерът на всеки отделно и каква му е вноската отделно.

Много са на брой,има и 2 до заплата.Ще отидем там,но гледах,че дават до 60 000 лв потребителски кредит.Пък сега с просрочието,може да са необходими повече от 20 000,за да се погасят бързите.

Общи условия

Активация на акаунт