Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 275 776
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 4 725
Те оборотите станаха ниски още преди вируса, явно другаде е причината. Колкото до помощите, не може всички да искат да дават възможно най-малко на държавата пък да очакват да вземат много. Има една такава взаимозависимост. Като дойдат избори политиците почват да изтъкват колко много ще се грижат за бизнеса. Ми който си ги е избирал такива да ходи да си търси помощи от бизнеса. Smiling Imp Магистрали и спортни зали са много полезни точно по време на криза. По магистралата идва всичко което си купуваш, а който ходи в спортна зала боледува по-малко Nerd
Искрено ме разсмя.

# 4 726
Тъй като темата е за "нова криза", какво ще кажете по повод на онзи заседнал кит в Суецкия канал с картинката, която е нарисувал преди това - https://btvnovinite.bg/svetut/kakvo-narisuva-kontejnerovozat-pre … Th-fgnTMqGdV-9DHo

Заради тази картинка, някои пишат, че е нарочно блокиран, но нарочно или не, сега всички цени на всичко ще започнат да скачат, защото можело и седмици да не го извадят. Явно малко ни беше короната  :/

# 4 727
  • София
Да, цените на горивата вече скочиха, а от тях ще се повишат и на всички други стоки. След това, нали не мислите, че някой ще ги върне на предишните им стойности... Гоним европейските цени на всичко.

# 4 728
  • София
Ние сме им равни, по някои пера - задминали

# 4 729
Те оборотите станаха ниски още преди вируса, явно другаде е причината. Колкото до помощите, не може всички да искат да дават възможно най-малко на държавата пък да очакват да вземат много. Има една такава взаимозависимост. Като дойдат избори политиците почват да изтъкват колко много ще се грижат за бизнеса. Ми който си ги е избирал такива да ходи да си търси помощи от бизнеса. Smiling Imp Магистрали и спортни зали са много полезни точно по време на криза. По магистралата идва всичко което си купуваш, а който ходи в спортна зала боледува по-малко Nerd
Ако си си бастисал железницата, ще доставяш стоките по магистрали. Спортните зали, които хем не са функционални, хем утрояват цената си по време на строеж, са особено необходими.
Когато нанасяш вреди на някого, следва да го компенсираш. Тук мерките им вързаха ръцете на много хора, но компенсациите са мижи да те лажем.

# 4 730
Не знам защо си кривите душите и наричате СПАМ истината за великото подпомагане на бизнеса у нас.
По всичките ни правила самоосогиряващите се нямат право на помощи, но пък данъци и осигуровки са длъжни да плащат. Обезщетенията за родителите са с подоходен критерий, точно тези, които плащат най-много данъци, не могат да разчитат на държавата..
Еднаквата помощ от 24 лв/ден, независимо от осигурителния доход, е стимул да не се осигуряваш! Самата държава ти казва - имал си бол пари, плащал си осигуровки. Не виждам защо се сърди тогава.
Проблемът е, че държавата оот началото на годината задлъжнява с 250-300млн на месец, като 100млн отиват за "помощи" на пенсионерите! Някой има ли икономическо обяснение какво загубиха финансово пенсионерите от кризата?
Суецкия канал ще ни струва скъпо на всички в световен мащаб! Цените на петрола ще са най-малкото, защото ако това продължи повече от седмица ще се наложи спиране на производства, заради липса на суровини

# 4 731
Няма страшно от спиране на производства. Ще ги пренасочат покрай Добра Надежда и след по-малко от две седмици ще са в Амстердам.
Спам са мерките прилагани за училищата.
А иначе освен пенсионерите, може да добавим и безработните и още една група, но ако я напиша ще направя Валерката смешен. Освен това една от партиите кандидати за парче парламентарна баница обещава 1000лв средна пенсия. Stuck Out Tongue Winking Eye. Та тези 50 лв бледнеят на фона на това което се обещава Ангел в момента.

# 4 732
Аз пък искам тоя кораб да не го извадят от канала още месец. Защото Европа си остави производствата на Китай и Индия. Помните ли началото на ковид кризата, маските, лекарствата, компонентите за лекарствата и медицинската апаратура идваха преобладаващо от Китай. Знаете ли какво е да се бориш за пазари с Китай. От там идва  така - поръчваш минимум 7 месеца предварително, 1/3 изобщо не е сложено в контейнера, 1/3 е чист брак. А от нас искат европейско качество на китайски цени.
Хак й е на Европа. Да затворят големите заводи, че да се научат че не всичко е пари. В икономиката трябва да има и стратегия и визионерство и социология и демография. Иначе - ще се молим на Китайците за глътка въздух и шепа слънце.

# 4 733
Цитат
Хак й е на Европа. В икономиката трябва да има и стратегия и визионерство и социология и демография.
Европа предприе мощна икономическа стратегия през 2015г.Покани и продължава да насърчава ''работна'' ръка от БИ и Африка.И у нас щели да се заселят и копАт в обезлюдените села.Аз лично очаквам с трепет и нетърпение,да ме издържат новодошлите,когато се пенсионирам.Green Heart

# 4 734
  • София
Цитат
Хак й е на Европа. В икономиката трябва да има и стратегия и визионерство и социология и демография.
Европа предприе мощна икономическа стратегия през 2015г.Покани и продължава да насърчава ''работна'' ръка от БИ и Африка.И у нас щели да се заселят и копАт в обезлюдените села.Аз лично очаквам с трепет и нетърпение,да ме издържат новодошлите,когато се пенсионирам.Green Heart

Мхммм, колкото братята роми по селата кОпат, толкова и тези от Африка. Има да почакаме. Всеки гледа много пари за без работа, ако може.

# 4 735
  • там, където ми харесва
Препоръчайте сайт за обява за продажба на имот. Мисля, че преди имаше такава тема , но нещо не я намирам, за пазара на имоти по време на криза.Или се бъркам!

# 4 736
Контейнерния кораб много ме изкефи с морските графити, поне да се повеселим че много се смрачни обстановката с тия вируси. Дали ще има някакъв ефект за цени не знам, то цените се вдигат от доста време по други причини, едва ли ще проличи ако се появи още някоя причинка. Ще ставаме минималисти и ще отслабваме Satisfied Всички дето си седяха вкъщи да не работят спокойно можеше да си измислят някакъв бизнес, те го интернет, дава връзка с цял свят, не е само за висене в чата. И информация има и всичко, само човек да има желание да се размърда.

Гоним европейските цени на всичко.
Е то като гоним европейските заплати и останалите неща идват Smiling Imp

# 4 737
Препоръчайте сайт за обява за продажба на имот. Мисля, че преди имаше такава тема , но нещо не я намирам, за пазара на имоти по време на криза.Или се бъркам!
В раздел за жилища и имоти виж.
Или в имот.бг.Това е най-големият сайт,доколкото знам.

# 4 738
Цитат

Мхммм, колкото братята роми по селата кОпат, толкова и тези от Африка. Има да почакаме. Всеки гледа много пари за без работа, ако може.
Да ти кажа копат ама трябва да си с тях постоянно и да ги натискаш иначе нищо не вършат.

# 4 739
[quote author=Eфибуш link=topic=1192360.msg42574237#msg42574237 date=1616864186Всички дето си седяха вкъщи да не работят спокойно можеше да си измислят някакъв бизнес, те го интернет, дава връзка с цял свят, не е само за висене в чата. И информация има и всичко, само човек да има желание да се размърда.

И как ще стане? Когато света замръзна. Не всички хора имат бизнес нюх, нито пък са първа младост.
Има хора, които умеят да правят само определени неща.Тези които могат се преориентират разбира се.
От мен ако зависи ще давам помощи първо на безработните, защото е ясно че няма да могат да си намерят бързо работа в това положение а бизнеса да си харчи печалбата.

Общи условия

Активация на акаунт