Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 42

• 45 373
  • 876
  •   1
Отговори
# 285
Дъното на цените сигурно ще е догодина по това време.Сега всеки продавач ще се моли всичко да премине.След това всеки с продажба ще гледа да разкара на някак имота и е склонен на отстъпки.После на пазара излизат,банките и ЧСИ.Който е чел законите знае,как стоят нещата.Търг ,няма желаещи  -20%,търг няма желаещи -20% и така изведнъж цените се сринали с 60%

Това, ако има свръх предлагане. Ако сега спрат да си плащат ипотекитте ще минат 2 години преди ЧСИ-тата да ги извадят на пазара.

# 286
ЧСИ-тата според мен не могат да сринат пазара. Това ще са малък брой имоти, повечето хора ще си отгладуват кредитите, но няма да си дадат жилището. Освен това масата хора не искат да купуват от ЧСИ - дали са предрасъдъци, дали ги е страх от усложнения и даже отмъщение не знам, но е факт.

# 287
Грешно! Не е задължително поевтиняването да върви с икономическа криза.
Дай пример за поевтиняване, което се е случило при стабилен икономически растеж.

# 288
  • София
Имотите и без това бяха надценени в последните години и това всеки го знае. Едни 10-20 % поне, даже дупките и повече.... Та какво , и с корона и без корона, щяха да се регулират в един момент.
А който е сглупил да купи на върха на цените и на върха на възможностите си , плюс това няма буфер, лични спестени пари и си загуби работата. Е какво сега? Той е сглупил много...…  и без корона, че и без криза...  пак можеше да си загуби работата и да го посети ЧСИ.
Та едва ли само короната е виновна за всичко... и едва ли ще станат 50% срив … и ще плъзнат ЧСИ - та на всеки адрес...

# 289
Освен това масата хора не искат да купуват от ЧСИ - дали са предрасъдъци, дали ги е страх от усложнения и даже отмъщение не знам, но е факт.

Това, което срина пазара на НИ на ЧСИ-тата, е едно тълкувателно решение на ВКС за това, че публичната продан не води до автоматично сваляне на тежестите. Четох във форума на лекс мнения на списващи там (предполага се юристи), че това ще отблъсне от пазара доста купувачи. Като не ти свалят възбрани и запори след търга, трябва пак да си наемеш адвокат и той да тръгне по процедурите да сваля възбрана след възбрана, запор след запор. Кофти е.

# 290
Грешно! Не е задължително поевтиняването да върви с икономическа криза.
Дай пример за поевтиняване, което се е случило при стабилен икономически растеж.
Ще даде, нъцки. Грешно било.  Аман от самозвани икономисти с претенции без покритие.
Лекции по елементарна макроикономика няма да изнасям, да идат и да четат. Пък ако не искат, да си драскат. То затова е форум, всеки е капацитет тука.

# 291
Освен това масата хора не искат да купуват от ЧСИ - дали са предрасъдъци, дали ги е страх от усложнения и даже отмъщение не знам, но е факт.

Това, което срина пазара на НИ на ЧСИ-тата, е едно тълкувателно решение на ВКС за това, че публичната продан не води до автоматично сваляне на тежестите. Четох във форума на лекс мнения на списващи там (предполага се юристи), че това ще отблъсне от пазара доста купувачи. Като не ти свалят възбрани и запори след търга, трябва пак да си наемеш адвокат и той да тръгне по процедурите да сваля възбрана след възбрана, запор след запор. Кофти е.
Доколкото знам имот, купен чрез търг идва при тебе чист от тежести.

# 292

Доколкото знам имот, купен чрез търг идва при тебе чист от тежести.

Няма такава сигурност.

# 293
  • София
Разбира се, че идва чист от всякакви тежести. Такъв е закона. И никой няма как да има пшретенции. Дори си откриваш и нови партиди за ток и вода с "Постановлението за възлагане", което е с тежест на нотариален акт.
И ако не се продаде, цената се сваля с 10% за втора и последваща продан.

# 294
Това, което пречи на пазара на ЧСИ е, че трябва парите да са кеш. И после идват всички останали съображения. То ако четеш форума, тука всички са надиплили пачките за купуване с кеш, ама в реала е по-друго.
И аз така знам, че идва чист от тежести.

# 295
Момичета, моля ви, не говорете ангро.
Ето го - т. 3.
http://www.vks.bg/talkuvatelni-dela-osgtk/vks-osgtk-tdelo-2015-1-reshenie.pdf

3. Вписаните възбрани по реда на чл. 397, ал. 1, т. 1 ГПК или
наложени в производство по индивидуално принудително изпълнение
по чл. 451 ГПК и чл. 452, ал. 2 ГПК не се заличават след провеждане на
публична продан на възбранения недвижим имот, освен в изрично
предвидените от закона хипотези.

Каквото и да означава това - не е автоматично заличаването, доколкото разбрах и ЧСИ-тата вече не свалят възбраните, след като са продали имота, трябвало да си поискаш, и разни процедури се минават.
Не съм юрист, моля четете си го и си го тълкувайте, ако разбирате какво са въртели и усуквали върховните съдии.
Аз четох коментари в юридически форум.

# 296
Мандаринка, не е автоматично, ама срещу допълнителна такса ЧСИ-то ти оправя проблема. Не е в това проблемът, така поне четох. Иначе и бившите собственици могат да правят проблеми, ако искат. Изобщо, тегава работа. Но като цяло, кешът е най-големият проблем.

# 297
Не идва чист от тежести и отделно може да има разни възражения и да има дела. Пиша го от лични впечатления

# 298
Не идва чист от тежести и отделно може да има разни възражения и да има дела. Пиша го от лични впечатления
Така е. Hands Plus1
Манджа с грозде е целият бизнес.

# 299
malinkap, не става. Дай нещо "по-практично". Само етажът е добър и квадратурата.
Тристаен хубав за мен е - 4 отделни стаи:
1/. Две спални.
2/. Хол.
3/. Кухня.
4. Две бани с 2 тоалетни.
5/. Мокро.
6/. Два излаза към 2 балкона.
7. Гараж.

Колко е "крадратният метър" в Делта Хил? Има ли изобщо нещо свободно?
Имаше един потребител Ivan с инфо, но май трябва да пиша в конкретната тема.

Сега, ако кажеш и за колко пари и кой квартал , би го купила това твое искане, може и да се намери.

Около 1200 Е е на кв.м. цената там. Когато отидете ще Ви покажат вече готови, за да си изберете вариант, капарирате и започват да я строят, след това си се плаща на етапи, както се договорите. Парцелът върху, който строят е в с. Кладница.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт