Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 42

• 44 573
  • 876
  •   1
Отговори
# 810
Имам познати, които решават проблема с училищата като плащат на частни училища, но пак си е разправия все ден да го караш от селото. Други изнамериха някакви връзки за по-хубави държанви, ама колко са те?
Сега с кризата след КОВИД това с частните училища предвиждам доста да се промени, отделно разправията. И връзките ще стават все по-необходими май.

# 811
Имам познати, които решават проблема с училищата като плащат на частни училища, но пак си е разправия все ден да го караш от селото. Други изнамериха някакви връзки за по-хубави държанви, ама колко са те?
Сега с кризата след КОВИД това с частните училища предвиждам доста да се промени, отделно разправията. И връзките ще стават все по-необходими май.

Изборът за частно училище е въпрос на личен избор, а не толкова на връзки, защото с нужната сума на нужното място,  всичко се случва в Б-я, въпроса е попадайки там, до колко това е мястот, което желаеш за детето си. Няма да разводняваме темата, но да частните училища предлагат транспорт до всички села около Сф и кварталите в Сф и цената е една, независимо дали живееш на 2 светофара от училището или в с.Бистрица. Но всичко се заплаща за съжаление:)

# 812
Май не разбра за кое трябват връзки.  Всъщност обсъждаме един от недостатъците да живееш на село, липса на добри училища.

# 813
Връзки трябват за "място", достъп, "гаранция". Парите отдавна вече не са "единствен" критерий, а изискуем "по дифолт", и имаш ли ги, едва ли не си "Бог". Ама едва ли не, защото на опашката не си само ти. И това не важи само за детските градини, училища и т.н. Това не го разбират много хора. Misc Smoking

# 814
Да, ние сме младо семейство около 30год и с малко детенце на 3год. Има много плюсове и минуси както къщата на село около София, така и апартамента. Просто като гледам какви цени са, жал ме е и супер безсмислено 150-200 хл евро за апартамент.
Имаме идея с едни приятели да си вземем 1.5 декар и да си направи малки къщички с дворче и там да сме си, не сме толкова привърженици постоянно да сме по заведения, молове и т.н.
Само училището ме притеснява, а за работата и в момента пътувам около 25-30мин.
Но съм си харесала толкова много неща за къща, дворче, барбекю...
Но пък  някога ако решим апартамента може по-лесно да продадем или дадем под наем, отколкото къщата ( това ако решим да ходим в провинцията след време)
Ох, може би ще изчакаме да видим до края на годината как ще са апартаментите

# 815
И аз не съм привърженик на молове и заведения постоянно, но и друго си е да ти е на една ръка разстояние всичко, да не хамалогстваш на къщата, развозваш деца всеки ден.
Събота на вилата на тиферич, мхм, с кеф.
И пак зависи от мястото, уредеността.
Също много зависи каква ти е работата, може ли дистанционно. Повечето професии вече позволяват и бъдещите тенденции ще са такива; с деца ли си, без и т.н.

# 816
Май не разбра за кое трябват връзки.  Всъщност обсъждаме един от недостатъците да живееш на село, липса на добри училища.

Напълно съгласна съм, че липсват добри училища на село, както и удобни връзки. И въпреки това все по-често се питам, кое им е по-важно на децата спкойствието, макар и на село до 4ти клас примерно или усещането на родителя, че е осигурил среда, но драмяска всеки ден детето в колата и го откъсва от училищаната среда с живота на село. Мноооого е сложно, аз затова 2г не спирам да търся 4стаен апартамет, парцел или готова къща и като сложа чертата съм до никъде. Сърцето ми казва, далеч от мръсотията, на спокойствие, разума ми казва, помисли какво ще коства на децата ти това?Simple Smile

# 817
И аз харесвам живота на село от времето, когато бях малко момиченце и обикаляхме с децата в селото на баба ми, но ми се струва, че днешното село не е като това отпреди години и да се върна няма е същото. За пример, приятелка купи в Герман, говорим си, децата играят ли с други деца пред къщата, можеш ли да ги оставяш на улциата да играят на народна, ръбчета както беше едно време. Не може, защото трафикът около къщата бил много голям.Добре де с такъв голям трафик колко ти е чсит въздуха?

# 818
  • sofia
Като гледам как си ги как си ги пляскате тия приказки,само се подсмивам под мустак.Една от най големите американски банки прави прогнози за 40% спад на БВП на САЩ/за България сигурно ще 10+/.Доц.Красимир Петров който чета с интерес предвижда криза по лоша от 2008 съчетана със дефлация и инфлация.А тук цари някакво спокойствие все едно не ни чакат минимум 2-3 години безработица,стагнация,прекратени проекти и т.н все гадости.Имотите ще падат ,и то яко ,и ще бъдат достъпни само за хора с пари кеш.

# 819
Нали идеята е да се изкупят за без пари. 20 години изплащаш имот на банката, след това идва коронакриза, айде да ти го купим евтино.То е ясно. След това икономиката излиза от блатото, твоите деца ще изплащат още 20 години техните апартаменти, докато отново дойде някоя криза и хората с кеша ти го изкупят.Бил Гейтс каза, че такива кризи било възможно да стават на 20 години и трябва да бъдем приготвени за тях.
https://it.dir.bg/nauka/bil-geyts-podobni-pandemii-mozhe-da-se-s … a-vseki-20-godini

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 12:47 от malinkap

# 820
Като гледам как си ги как си ги пляскате тия приказки,само се подсмивам под мустак.Една от най големите американски банки прави прогнози за 40% спад на БВП на САЩ/за България сигурно ще 10+/.Доц.Красимир Петров който чета с интерес предвижда криза по лоша от 2008 съчетана със дефлация и инфлация.А тук цари някакво спокойствие все едно не ни чакат минимум 2-3 години безработица,стагнация,прекратени проекти и т.н все гадости.Имотите ще падат ,и то яко ,и ще бъдат достъпни само за хора с пари кеш.
Не съм икономист, но може ли разяснение? Дефлация и инфлация не са ли два противоречиви процеса? Как така едновременно?

# 821
Като гледам как си ги как си ги пляскате тия приказки,само се подсмивам под мустак.Една от най големите американски банки прави прогнози за 40% спад на БВП на САЩ/за България сигурно ще 10+/.

40%??? Сигурен ли си, че си чел правилно? Да не са 4%?

# 822
тези,на които преди им бяха високи цените,сега за храна и разходи няма да им стигат парите-така че повод за оптимизъм.....няма....

# 823
Като гледам как си ги как си ги пляскате тия приказки,само се подсмивам под мустак.Една от най големите американски банки прави прогнози за 40% спад на БВП на САЩ/за България сигурно ще 10+/.

40%??? Сигурен ли си, че си чел правилно? Да не са 4%?

Ти като гледаш как пише, мислиш ли, че и чете правилно Grinning

nati67, ти като ги пляскаш тия термини дефлация и инфлация, замисляш ли се изобщо какво значат?

Пак ще кажа - хората от поколението на баща ми си изплатиха апартаментите с по две заплати, като дойде инфлацията. А вие си вярвайте на кеша.

# 824
Аз също искам да избягам в някое село до София, ама жената се дърпа. Като минус виждам липсата на избор на начално училище и извънкласни занимания. Пазаруването също е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт