Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 42

• 44 572
  • 876
  •   1
Отговори
# 825
тези,на които преди им бяха високи цените,сега за храна и разходи няма да им стигат парите-така че повод за оптимизъм.....няма....
И на мен така ми изглежда...
Скрит текст:
Като гледам как си ги как си ги пляскате тия приказки,само се подсмивам под мустак.Една от най големите американски банки прави прогнози за 40% спад на БВП на САЩ/за България сигурно ще 10+/.

40%??? Сигурен ли си, че си чел правилно? Да не са 4%?

Ти като гледаш как пише, мислиш ли, че и чете правилно Grinning

nati67, ти като ги пляскаш тия термини дефлация и инфлация, замисляш ли се изобщо какво значат?

Пак ще кажа - хората от поколението на баща ми си изплатиха апартаментите с по две заплати, като дойде инфлацията. А вие си вярвайте на кеша.
Ха-ха, точно Simple Smile

Скрит текст:
Като гледам как си ги как си ги пляскате тия приказки,само се подсмивам под мустак.Една от най големите американски банки прави прогнози за 40% спад на БВП на САЩ/за България сигурно ще 10+/.Доц.Красимир Петров който чета с интерес предвижда криза по лоша от 2008 съчетана със дефлация и инфлация.А тук цари някакво спокойствие все едно не ни чакат минимум 2-3 години безработица,стагнация,прекратени проекти и т.н все гадости.Имотите ще падат ,и то яко ,и ще бъдат достъпни само за хора с пари кеш.
Не съм икономист, но може ли разяснение? Дефлация и инфлация не са ли два противоречиви процеса? Как така едновременно?

Така е, няма как да са и двете. И не вярвам Петров да е казал това, може би е казал стагфлация.

# 826

Пак ще кажа - хората от поколението на баща ми си изплатиха апартаментите с по две заплати, като дойде инфлацията. А вие си вярвайте на кеша.

Ами пробвай - тегли кредит и после ще го изплатиш и ти с 2 заплати.

# 827

Този цитат беше в контекста на инфлацията Wink

А иначе дали ще тегля кредит сега, или съм го изтеглила преди 1-2-5 години, няма много значение, с оглед на ситуацията.

# 828

В момента кредити трудно се теглят. Така че падането на цените на имотите няма да огрее тия, на които от години им текат лигите по фолумите.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 15:06 от bachkator

# 829
  • София
Точно така е, Бачкатор.
Тези, дето чакат от години " балона" да се спука, пак ще останат с пръст в уста. Малцина ще облажат.

# 830

А иначе дали ще тегля кредит сега, или съм го изтеглила преди 1-2-5 години, няма много значение, с оглед на ситуацията.

Защо? Според теб в момента можем всички да станем кредитни милионери... ако си изтеглила, ипотекирай всичко, тегли още и купувай повече, така след кризата ще си много по-напред Simple Smile по твоята логика.

Хората масово не разбират дефлация/инфлация и така нататък. Инфлация има постоянно, тя е различна за различните видове стоки и услуги.
А баща ти си е купил имот с две заплати заради голямата волатилност на долара през онея години.

# 831

Защо? Според теб в момента можем всички да станем кредитни милионери... ако си изтеглила, ипотекирай всичко, тегли още и купувай повече, така след кризата ще си много по-напред Simple Smile по твоята логика.

Защото ми вадиш думите от контекста. Аз не съм тази, дето твърди че ще има "инфлация и дефлация", за да ставаме кредитни милионери.

"По моята логика" ако си изтеглил ипотечен преди 2 или 5 години, или ще го изтеглиш сега, е все тая, защото не си го изплатил до никъде. Това е.

# 832
На родителите ми спестените пари за жилище стигнаха за един диван.
Монетата има две страни.

# 833
На родителите ми спестените пари за жилище стигнаха за един диван.
Монетата има две страни.

Това се опитвам да дам като пример. За мен никога не е било разумно да държиш голяма сума спестени пари в кеш. Дори да не сме в ситуация на криза, всяка година има инфлация и малко по малко, тези пари се обезценяват.

# 834
  • София
Не се обезценяват значително и не са чак такъв пасив. Разбира се, трябва да са разумно, а не несметно количество.

# 835
Южните квартали под околовръстното са доста добро решение за хора, които не искат да се бутат в пренаселените квартали, без да се отдалечават чак толкова от инфраструктурата на града. Голяма част от Драгалевци, Симеоново и оформящия се квартал зад Ринг мол, вече е почти напълно цивилизована, с канализация, газификация, дори асфалтирани малки улички частично. Допълнителен плюс е сигурността, вероятно са сред топ кварталите в Сф по този показател.

Парцелите са ужасно скъпи обаче, много малко хора могат да си позволят да купят парцел и после да построят върху него. Бюджетната, нормалната опция е покупка в някой от затворените комплекси или единични блокчета, те са на същите цени като в средните квартали в града. На мен ми харесва много, в Симеоново живея вече 3 години, и вероятно бих си купил тук или зад Ринга, имаше 2-3 много приятни проекта на Акт 15 там с добри строители, а и ми е супер удобно слизането към Младост, 20 минути даже в час пик. Хич няма да е удобно за децата обаче, като дойдат студентки след 6-7 години, даже и с метрото, което ще стигне Ринга някъде около 2027-а, пак няма да е удобна и бърза връзка със Студентски и центъра.

Та, това им е Ахилесовата пета на тия квартали, градският транспорт...Плюсове и минуси Simple Smile

# 836
Сигурността е висока, защото са затворени комплекси ли? И ако да по колко се плаща на месец за тази сигурност в един такъв комплекс там?

# 837
Доколкото знам, в комплексите таксите са стандартните, от 0,80 до 1,00 лева на квадрат.

Аз имах предвид сигурността изобщо в Драгалевци/Симеоново. Причините са чисто "български" - и в двата квартала има много скъпи къщи, те си личат отдалеч. Естествено, огромният процент са собственост на хора от така нареченият "контингент". Живеят техните семейста, деца, има майки с колички и тн, всичко е напълно нормално, никой не иска каквито и да е проблеми на собствената си улица. Има и доста резиденции на важни посланици, съответно често присъствие на жандармерия.

Накратко, това е забранена зона за лоу-левъл крадците, които шетат съвсем свободно из МЛ, МД и Младост. И тази забрана се спазва съвсем сериозно от "организациите", те често са много по-дисциплинирани от други органи в държавата и обществото ни като цяло, уви...

# 838
Не е ли време за нова тема?

# 839
  • sofia
Като гледам как си ги как си ги пляскате тия приказки,само се подсмивам под мустак.Една от най големите американски банки прави прогнози за 40% спад на БВП на САЩ/за България сигурно ще 10+/.Доц.Красимир Петров който чета с интерес предвижда криза по лоша от 2008 съчетана със дефлация и инфлация.А тук цари някакво спокойствие все едно не ни чакат минимум 2-3 години безработица,стагнация,прекратени проекти и т.н все гадости.Имотите ще падат ,и то яко ,и ще бъдат достъпни само за хора с пари кеш.
Не съм икономист, но може ли разяснение? Дефлация и инфлация не са ли два противоречиви процеса? Как така едновременно?
Да точно така инфлация придружена с дефлация.Стоките от първа необходимост хвърчат/може да провериш в магазина колко е поскъпнало всичко/а за стоки за който може да се почака, цените падат/апартаменти,автомобили,телефони,дрешки/.Това е най най лошият вариант.

Общи условия

Активация на акаунт