Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 208 390
  • 2 300
  •   1
Отговори
# 2 025
Здравейте, проф. Бранков. Дъщеря ми е на 9г. и има подуване в областта на лявата гърда като има видима разлика между лявата и дясната. Казва, че понякога усеща болка при допир. Има ли нужда от преглед? Благодаря.

Скрит текст:

# 2 026
  • София
Прикачам снимка за да придобиете представа.

По снимката получавам само представа. Не е много ясно. Трябва палпаторно да се определи нивото и големината на херниалния дефект. Доведете детето на преглед.

# 2 027
  • София
Здравейте, проф. Бранков. Дъщеря ми е на 9г. и има подуване в областта на лявата гърда като има видима разлика между лявата и дясната. Казва, че понякога усеща болка при допир. Има ли нужда от преглед? Благодаря.

Това са хормонални промени в женските и мъжките млечни жлези, които спонтанно отзвучават, но това става бавно, в течение на седмици и понякога месеци. Прегледът се прави с ехографско изследване, при което най-често се установява нормална млечна жлеза.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 10:13 от Рaдост

# 2 028
  • София
Здравейте, проф. Бранков! Днес напипах подутини зад двете уши на сина ми (1г. и 2м.). Не са видими, само се усещат. Зад едното ухо има едно “топче”, зад другото са две. Какво може да е това? Можем ли да дойдем при Вас за преглед?

Може да дойдете да го видя, но по принцип това са нормални лимфни възли, които леко се увеличават при боледуване. Такива има много по шията и тила на човек, но при децата се напипват по-лесно. Ако преценя, може да направим ехография.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 10:13 от Рaдост

# 2 029
Аз пак опирам до Вас, Професоре.
Синът ми /14г/ във вторник се блъсна в ниско монтирано външно тяло на климатик, вървейки по тротоара и имаше кървяща рана на главата. В спешен кабинет му поставиха серум срещу тетанус, раната почисти и залепи хирург.
От тогава обаче има болки и слабост в краката и ръцете. 48 чАса минаха днес ..от поставянето. Притеснена съм много. Реакция от ваксината ли е това? Раната е в окосмената част на главата, горе.

# 2 030
  • София
Трябва да се консултирате с неврохирург/невролог.

# 2 031
Трябва да се консултирате с неврохирург/невролог.

Тази сутрин минахме през педиатър, ЛЛ и накрая невролог.
Неврологът ни прати на снимка на шийни прешлени, защото обясни че може да е наранен гръбначен мозък или прешлен.
Според Вас това достатъчно ли е и налагат ли се повече изследвания.
Това е становището на невролога:

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 11:48 от teta75

# 2 032
  • София

Тази сутрин минахме през педиатър, ЛЛ и накрая невролог.
Неврологът ни прати на снимка на шийни прешлени, защото обясни че може да е наранен гръбначен мозък или прешлен.
Според Вас това достатъчно ли е и налагат ли се повече изследвания.
Това е становището на невролога:

Това не е по моята специалност. Неврологът не намира нищо конкретно.

# 2 033
Здравейте, проф. Бранков!
Синът ми е на 5г, на преглед се установи че има ингвинална херния. Интересува ме как става записването на час при Вас, работите ли със здравната каса и самата операция безкръвна ли е или стандартна?
Благодаря за отделеното внимание!

# 2 034
  • София
Синът ми е на 5г, на преглед се установи че има ингвинална херния. Интересува ме как става записването на час при Вас, работите ли със здравната каса и самата операция безкръвна ли е или стандартна?

Аз преглеждам с направление и платено. За операцията се иска направление, но има доплащане. Самата операция се прави стандартно - в България не знам да се правят лапароскопски херниотомии при деца, пък и няма смисъл.

# 2 035

Аз преглеждам с направление и платено. За операцията се иска направление, но има доплащане. Самата операция се прави стандартно - в България не знам да се правят лапароскопски херниотомии при деца, пък и няма смисъл.
Благодаря Ви за отговора! А има ли болничен престой след такава операция?

# 2 036
здравейте, д-р Бранков, извинявайте, че Ви притесняваме в съботен ден. В понеделник 20.01. бяхме при Вас в Токуда за консултация относно ингвинална херния от ляво на двумесечно бебенце. Днес видяхме, че хернията е слязла надолу към тестисите и сякаш заема малко от горната част на левия тестис, та малко се притеснихме. Притесняваме се и се чудим случаят, дали е спешен и трябва да отидем на кабинет или това е нормално.

# 2 037
Здравейте, д-р Бранков!
Имаме бебе момиче на почти 3 месеца, на което пъпчето все още не се е прибрало напълно. Когато плаче и се напъва, изпъква повече. Прикачвам снимки когато плаче и когато не.
Лепенките за прибиране на пъпче ще ни помогнат ли или трябва да ви посетим за преглед ?

# 2 038
  • София
Здравейте, д-р Бранков!
Имаме бебе момиче на почти 3 месеца, на което пъпчето все още не се е прибрало напълно. Когато плаче и се напъва, изпъква повече. Прикачвам снимки когато плаче и когато не.
Лепенките за прибиране на пъпче ще ни помогнат ли или трябва да ви посетим за преглед ?

Лепенките ще помогнат, но се слагат по специален начин. Ако искате, елате на преглед и ще Ви покажа.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 11:44 от Рaдост

# 2 039
Д-р Оги, какъв точно специалист прави ехография на лимфен възел. Единичен, на 2 см под челюстта, към шията. Появи след влошаване на хроничен синузит.
УНГ не открива проблем с ухо и гърло, само носни полипи. ПКК, СРП са в норма.
Къде в София да се направи образна диагностика на лимфния възел?

Общи условия

Активация на акаунт