Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 208 506
  • 2 300
  •   2
Отговори
# 2 010
  • София
Здравейте, проф. БРАНКОВ! Пъпчето на синът ми, който е на 2 месеца изглежда така от почти 1 седмица. Днес личният лекар каза, че с лепенка ще се прибере. Бихте ли ми дали второ мнение по въпроса?

Аз също бих препоръчал лепенка, но е важно как ще се постави. Аз бих могъл да ви покажа.

# 2 011
Здравейте др.Бранков!
Може би вие се доближавате най много до специалистът който може да сподели мнение
Преди месец на майка ми и правиха биопсия от шийката на матката и понеже тя е на еликвис 5 мг сутрин и 5 мг. вечер общо 10 мг ,трябваше да го спрем и да минем на Фраксипарин от 0.4мл. за 5 дни...
Прекарана белодробна емболия 2020 год

Сега месец по късно и предстои хистероскопия с цел оглеждане по навътре в матката понеже се вижда нещо на ехографа и отново трябва да го спрем и др. казва да минем на фраксипарин  но 2 х 0.4 за 7 дни
Бяхме и на второ мнение и вторият др каза само 5 дни по 0.4 както първият път.
Дали бихте дали мнение относно дали със 0.4 ml .веднъж дневно  или 2х 0.4ml два пъти дневно.
Благодаря,

# 2 012
  • Г. О.
Здравейте, проф. д-р Бранков. Бихте ли ми казал на какво Ви прилича това на крачето на детето ми?
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 23:28 от НефертитиЯ

# 2 013
  • София
Здравейте др.Бранков!
Може би вие се доближавате най много до специалистът който може да сподели мнение
Преди месец на майка ми и правиха биопсия от шийката на матката .......

Съжалявам, ако не сте прочела, аз съм детски хирург.

# 2 014
  • София
Здравейте, проф. д-р Бранков. Бихте ли ми казал на какво Ви прилича това на крачето на детето ми?

....

Съжалявам, това е за дерматолог.

# 2 015
Здравейте, проф. Бранков. Преди време бях потърсила помощ от Вас тук в групата, за детето ми, което страдаше от запек и съответно имаше сцепване и изтичане на кръв след изхождане. Приложих Проктен, по-течен хранителен режим, движение и
сцепванията почти спряха -  почти, защото доста боледува през есенно-зимния сезон, с което активността му е прекарелено ограничена, което според мен влияе и така понякога пак се случва да има малко сцепване и кръв, но все пак рядко. Проблемът е, че преди коледните празници забелязах, че там, където съм виждала сцепване, се е появил кожен израстък. Не знам как да го опиша, прилича на издължена кожичка, но не ми прилича на брадавица. Възможно ли е да е вследствие от зарастване при по-грубо сцепване или може да е нещо много сериозно? Този проблем за хирург ли е или трябва да се насочим към друг специалист - какъв? Днес за пръв път се оплака, че го боли когато стои седнал - заради проблема все още ние го проследяваме и забърсваме, въпреки че е на 9г., и баща му е видял отново малко кръв по хартията. Отмина му болката, но сега с тази кожичка ме тормози да не би да пренебрегна сериозен проблем.

# 2 016
  • София
Тази кожна висулка на ануса (anal skin tag) е реакция на фисурата, получена вследствие запека. Тя не е опасна, нищо не се прави, но трябва отново да се регулират изхожданията и да приложите отново проктен за 2 седмици.

# 2 017
Тази кожна висулка на ануса (anal skin tag) е реакция на фисурата, получена вследствие запека. Тя не е опасна, нищо не се прави, но трябва отново да се регулират изхожданията и да приложите отново проктен за 2 седмици.
Благодаря Ви за отговора.

# 2 018
Привет, професор Бранков!
Помагали сте ни много навремето за племеника, сега моля за насоки за племеницата..на 26г е и на 10.01.се върна от екскурзия на Малдивите. От вчера е с обриви по тялото вкл. и лицето и висока Т. В София е. Тестовете за грип и ковид са отриц. Съмняваме се че е донесла нещо от там.
На какъв специалист да отиде, къде..моля Ви , насочете ни!

# 2 019
  • София
.......племеницата..на 26г е и на 10.01.се върна от екскурзия на Малдивите. От вчера е с обриви по тялото вкл. и лицето и висока Т. В София е. Тестовете за грип и ковид са отриц. Съмняваме се че е донесла нещо от там.
На какъв специалист да отиде, къде..моля Ви , насочете ни!

Инфекциозна болница

# 2 020
Сърдечно Ви благодаря, Професоре!!

# 2 021
Здравейте!
Детето ми (почти 2г) е диагностицирано с Ventral Hernia. Можете ли да ми кажете до каква възраст се наблюдава дали ще е необходима операция?
Също самата операция тежка ли е и колко време е възстановяването на детето?

# 2 022
  • София
Вентрална херния е обща диагноза за амбулаторния лист.
Къде е хернията: на пъпа, непосредствено над пъпа или над него по хода на срединната линия?

# 2 023
Вентрална херния е обща диагноза за амбулаторния лист.
Къде е хернията: на пъпа, непосредствено над пъпа или над него по хода на срединната линия?

Прикачам снимка за да придобиете представа.

# 2 024
Здравейте, проф. Бранков! Днес напипах подутини зад двете уши на сина ми (1г. и 2м.). Не са видими, само се усещат. Зад едното ухо има едно “топче”, зад другото са две. Какво може да е това? Можем ли да дойдем при Вас за преглед?

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 10:20 от Валентина МГ.

Общи условия

Активация на акаунт