Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 206 506
  • 2 284
  •   2
Отговори
# 2 280
  • София
Съжалявам, по кръвните изследвания не може да се съди за проблем с детето. Трябва история на заболяването (анамнеза), обективен преглед, разговор с майката и детето, евентуално други образни изследвания.

# 2 281
Съжалявам, по кръвните изследвания не може да се съди за проблем с детето. Трябва история на заболяването (анамнеза), обективен преглед, разговор с майката и детето, евентуално други образни изследвания.

Но за какъв евентуален проблем може да се говори по тях.

# 2 282

Здравейте, докторе. Ще помоля, ако е удобно да погледнете снимката на пъпа на сина ми. На месец и половина е, като пъпа изглежда така от около 2 седмици, до преди това си беше нормален. Как да процедираме нямам идея, чета навсякъде различни мнения относно лепенките, а при мисълта за операция направо изтръпвам… Благодаря Ви предварително!

# 2 283
  • София
Здравейте, съдейки по снимката, това прилича на параумбиликална херния - т.е. дефектът е извън пръстена на пъпа и е разположен в основата на фасцията на правите коремни мускули. С растежа на детето дефектът се увеличава и кожата се издува повече. В случая лепенките не помагат и към 2 година се преценява за оперативна корекция.
Все пак трябва да прегледам детето.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 12:05 от Рaдост

# 2 284
Здравейте, синът ми е на 3 години и 2 месеца, проблеми с изхождането има от бебе, търсили сме решение на проблема многократно, докато не се направи подходящото изследване, от което стана ясно, че детето е с много дълго дебело черво /Долихоколон/ и от там се получава нередовното изхождане, беше ни назначена терапия, прием на сироп Waya lax junior и свещички Бизакодил, нещата временно бяха нормални, след което отново се започна с пропускане по 2-3 дни, ако не се сложи свещичка, но това, което в момента ме притесни изключително е, че тази вечер след като отново не беше се изхождал 2 дни му сложихме свещичка имаше кръв в гърнето, след няколко часа, когато седна на гърнето, за да отиде по малка нужда отново изкара кръв от ануса без да има изпражнения, разбира се, че ще потърсим преглед, просто в момента съм изплашена. Детето определено има затруднения при изхождане, често плаче, когато дойде момента за сядане на гърне, ако имате възможност посъветвайте ни какво да правим.

Общи условия

Активация на акаунт