Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 219 059
  • 2 358
  •   1
Отговори
# 2 355
  • София
Благодаря Ви много за насоките!
След преглед при детски ендокринолог, който потвърди, че този обем е норма за възрастта, записахме час при д-р Христов за края на месец април (тогава беше първата възможност). Дали е безопасно според Вас да се извърши тогава, има ли възможност размерът драстично да спадне за този период?

Не съвсем. Впрочем аз бих могъл и по-рано да извърша операцията.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 20:31 от Рaдост

# 2 356
Тогава той ще бъде в 14 месец, мислех, че препоръките са до 18-ти месец? Смятате, че трябва да се извърши по-скоро ли?
Благодаря Ви много за насоките!
След преглед при детски ендокринолог, който потвърди, че този обем е норма за възрастта, записахме час при д-р Христов за края на месец април (тогава беше първата възможност). Дали е безопасно според Вас да се извърши тогава, има ли възможност размерът драстично да спадне за този период?

Не съвсем. Впрочем аз бих могъл и по-рано да извърша операцията.

# 2 357
Здравейте д-р Оги,

детето ми е на 10 месеца и е със скъсена горна юздичка.
Четох, че в бъдеще, е предпоставка за изговаряне на думи и много родители, които на по късен етап я премахват, са принудени да ги записват на логопед.
Нейният педиатър препоръчва да изчакаме, защото при прохождане, може при падане, да се сцепи.
Вашето мнение?
Благодаря. 🩷

# 2 358
  • София
Какво да се сцепи? Юздичката да се сцепи при падането ли? И така да се разреши проблемът?
Идете на УНГ специалист. Те са по тази част (не по падането).

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 20:32 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт