СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 745
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Judy, не застъпвам теза, че не трябва да се пишат оценки. Нито пък, че трябва. ...

А аз мотивирам конкретно становище, че това е необходимо. Понеже няма как да се разкрача по средата между две неясноти....
Да кажа между какво съм разкрачена, щом така изглеждам.
Спокойна съм за явяването на матурите на МОЕТО дете, дори и да нямат нито ден в училище оттук до НВО.
Ще мине материала с мен. Успехът му ще скочи драстично, ако в несинхронното му обучение вземат да му пишат оценки. 100 % подкрепа и помощ от мен.
Просто разкрачено влизам в обувките на тези, които не са завършили МГ като мен, имат други нагласи и макар да не са по-малко заинтересовани от мен за образованоето на детето си, не могат да му преподават математика и нямат онлайн срещи с учители и само получават домашни от тях.
П. П. В документа пише може да се пишат оценки, което не е едно и също с това задължително да се пишат оценки. Сега ще видим как е четеното с разбиране, защото според мен при несинхронно обучение трябва да се препоръча да не се пишат оценки.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 22:44 от solnichka

# 586
  • Някъде в Европа...
А представяте ли си ако се върнат средата на май на училище и след 3 седмици НВО, след тази почти 3 месечна изолация? - Ами аз мога да се хвана отсега на бас, че на моичкия няма да му видя очите тези три седмици, отсега се зарича: "само един път да мога да изляза с колелото, няма да се прибирам"...Какво ти усилено учене да очаквам тогава?!
Въобще толкова се объркаха нещата...Чак почва да ме е яд за парите, които хвърлих по частни уроци за усилена подготовка....

# 587
Да, тази изолация ще трябва да си я компенсират децата за тяхно добро. И моето вика, че не иска компютър, не иска телефон, а иска да може да си излезе с приятелите.

# 588
Нищо обидно за никото не виждам в това, че изразявам ясна позиция по немаловажен въпрос. Говоря за моя лична позиция. И пиша и я изразявам не само тук, защото виждам ясно проблема и той касае и мое дете. Когато видя очевиден проблем се опитвам да го реша. Слава Богу открих и съмишленици, което се надяваме да накара тези, от които зависи, да преосмислят позицията си.
Толкоз от мен по въпроса, че ми омръзна да се повтаряме по него. Вече имаме съобщения, че другата седмица ще се пишат оценки от онлайн изпитване или от тестово такова за време по няколко предмета. Слава Богу, прояви се разум.
...
Изолацията ще мине. И по-лоши неща има. Но за мен тя е и полезна. Малко ни повъзспря да се позамислим за някои важни иначе неща, за които преди не намирахме време. За моите деца също се отнася.
Ако има нещо, за което наистина се притеснявам, то  е за икономиката на страната ни след месец-два. Защото това не е стабилна държава, като други.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 19:50 от Judy

# 589
Моето дете иска единствено да се върнат тренировките. Децата от клуба играят онлайн всяка вечер, дърдорят си, смеят се. Поддържа връзка и с деца от други клубове.
С класа комуникацията е просто служебна, устройва го идеално.
Доволна съм от пробните, които прави всяка седмица. Ако се представи така и на НВО ще е супер!

Вчера ходихме на пазар с раниците на гърба. Обиколихме велоалеите, ама друго си е да бяхме излезли извън града.. Не ми тежи да стоя у дома, да ходя с маска, но това да не мога да изляза извън града ме побърква. Майка ми е изолирана в къща, сама е, но зеленчуковата градина е изцяло нейна грижа. ММ е на работа и има доста контакти, та не смеем  да ходим при майка..

# 590
  • София
Изпитите в Междучасие ще са в следващите дни (май през седмицата), получих мейл преди малко. Не ми е много ясно как ще стане, трябва да активирам профила на детето в изпитай.ме, но там влизам аз с моя мейл Rolling Eyes
Май ще трябва да звъня и да питам.

# 591
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз получих мейл от Междучасие. Ще се ползват zoom и изпитай.ме.

# 592
С имейл от М. съм и аз , но е много неясен(засега не се знае кога ще са Пи).Аз също съм с "мой" акаунт в изпитай ме и ще дебна тук за яснота по въпроса поставен от грейпфрут.
Скрит текст:

# 593
Трябва да има активиран достъп за ученици. Набора е утре в 18:00 по Бел, сега ще го "зарадвам".

# 594
  • София
А как се активира този достъп? На сина ми днес са му казали, че трябва аз да го направя, но не мога да се ориентирам как.

# 595
Алиена , а отделен мейл с дати ли получи и кога ?
Напоследък, ако получа инфо от М. то е от тази вечер за утре сутрин...

# 596
Министър Вълчев по Нова в момента.

# 597
Би ли преразказала за тези от нас, които вече нямаме нерви да гледаме Hug

# 598
Аз ще изчакам да го прочета, когато го публикуват официално 😂

# 599
Алиена , а отделен мейл с дати ли получи и кога ?
Напоследък, ако получа инфо от М. то е от тази вечер за утре сутрин...
Отделен, да. Когато ви писах получих имейла, с код за достъп в Zoom и час и дата на изпита.
Регистрацията той си я направи в Изпитай ме, с негов имейл. Утре ще им звънна да питам.
Това е от имейла
 За да участват в изпита, на децата ще са нужни:
- да се включат в zoom разговора и да активират камерите и микрофоните си
- да имат активен ученически достъп до  izpitai.me
- да имат до себе си хартия и материали за писане
- да имат до себе си смартфон с камера и връзка с интернет - за да заснемат готовите си работи и да ги изпратят на квесторите.

Общи условия

Активация на акаунт