Отговори
# 210
Здравейте,

Първо искам да поздравя за бебе Надежда и да й пожелая да расте здрава, щастлива и благословена!

Червеният Сйбекс е страхотен!!! Браво и със здраве да се ползва! ☺️

От няколко дни преписвам рецепти и въртя десерти 😆. Вкъщи решиха, че съм намерила ново хоби ☺️. Благодаря ви наистина са много вкусни!!!

За киселините, ох от къде да започна? С баткото след 4 месец постоянно с киселини бях, че и повръщах от тях. Сега от средата на втория месец ме почнаха. Вече съм в седмия и са денонощни без значение какво ям. Избягвам да взимам излишно лекарства, но вечер преди лягане задължително Талцид! Иначе ми иде да ревна то това си и боли.

Да споделя и за килцата. С първата бременност започнах от 75кг. Родих 2 дни преди да влезна в 9ти месец (не лунарен, а календарен) 96кг. Бях качила 21кг. С раждането паднах на 84, но с кърменето качих до 88. След това 9 г  свалях, качвах пак свалях и пак качвах. Всичко е много индивидуално!!!!
Сега стартирах от 85кг. и в момента съм 92 или 93 варирам. Ще изчакам да свърша с кърменето и чак тогава почвам глад, народни танци и Канго. ММ сам изяви желание да гледа беба, а аз да ходя да спортувам 😁.

Не си следя ритничетата на бебка. Важното е да мърда, а вече я усещам честичко. Даже ме буди към 4:00 - 4:30 почти всяка сутрин.

Не успях да запомня, коя беше споменала, че баткото й иска да учи буквите. Аз съм педагог по професия и мога да дам някоя друга идея. Пишете на лично, за да не спамя темата и ще измислим нещо.
Извинявам се за дългия пост и ви желания спокойна вечер! 💗
Току-що попаднах на статия за брой ритничетата на бебето. Взех го от mamaznae.com

Така и не разбрах как да крия тези снимки. Ако някой може да ми помогне с това ще съм много благодарна!

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 00:48 от AnMary

# 211
  • Plovdiv, Bulgaria
Добре де, за час ама когато е будно ли? Не знам, аз не мога да си обесня как всеки час може да мърда, нали уж спят.

За скриването на снимките [spoiler снимка [/spoiler, като накрая пак има такива скоби ( ] )след надписа. Не ги слагам, че иначе се крие текста.

# 212
Привет и от мен!
Аз не следя по колко пъти усещам бебка, всеки ден е различно, но напоследък има доста по силни движения чак ми подскача коремчето, понякога като ММ си сложи ръката и не се проявява веднага, а я усещам как се приплъзва около ръката му все едно го дебне 🤭🤭.

За течението и аз имам понякога е по силно, друг път е по слабо, не се притеснявам предната микробиология беше чиста, преди месец и урина пуснах всичко си беше нормално.

И аз имам въпрос гледам масово ви болят тазобедрини стави като спите, а мен не. Последните дни да кажем около седмица всяка сутрин се събуждам с болка в ребрата и от двете страни, и като стана да се пораздвижа и ми минава. От давам го на тежестта на бебка и всичко което си по хапвам напоследък, дали някоя от вас има този бонус 😁, не знам за вас ама аз почнах от 53кг а в момента съм 66 /като се има в предвид че съм 160см/ като за последния месец и половина съм качила 6кг, с това #стойсивкъщи и обездвижване цял ден се чудя какво да си похапна, а и хич не се съобразявам ама май вече трябва.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 21:38 от Denii_

# 213
Здравейте, момичета,

Да се включа за движенията на бебето. Хубаво е да се засичат всеки ден по едно и също време, по което обикновено бебето е будно, например вечер. Засича се един час, в който е хубаво да има между пет и десет движения. Така можете да забележите, ако има промяна в рутината на бебето и нещо притеснително.

При първата ми бременност се наложи спешно секцио заради лоши тонове. Притесних се точно от промяна в подвижността на бебето и се обадих на АГ, където естествено ми казаха, че повечето майки си въобразяваме. Но аз послушах себе си и се оказах напълно права.
Движението на бебето, в последния триместър, е един от най-ясните показатели за състоянието на бебетата ни.

# 214

Малко идеи за маникюр

# 215
  • Plovdiv, Bulgaria
analuna а какво точно те усъмни, че нещо не е ок? Моето 10 движения ги прави за минути, че и повече. И така няколко пъти на ден. Има дни в които е доста активно, има такива когато не толкова, но пак си мърда.

# 216
Сутринта като се събудих не усещах бебето изобщо, а обикновено това беше най-активния период. През деня имаше едно или две движения, но много леки, вечерта отново нищо. В 3 през нощта отидох на спешен кабинет.

analuna а какво точно те усъмни, че нещо не е ок? Моето 10 движения ги прави за минути, че и повече. И така няколко пъти на ден. Има дни в които е доста активно, има такива когато не толкова, но пак си мърда.

# 217
И аз съм така при кихане това си е урина.Не се притеснявай.Напоследък пак почнах да повръщам и тогава пак при самия напън се получава.Само се крия да не ме види някой и се преобличам 😁😁😁

Оххх благодаря. Дано не са води, защото миналата седмица бях на преглед. Води са окей, няма разширение, шийката беше окей. Дано да е урина 🤣

Но е ужасно неприятно.... притеснително по-скоро 😬😬😬

# 218
Analuna, благодаря за включването по темата с движенията! Simple Smile
Аз мислех да почвам сериозното ежедневно броене в 32гс. Дотогава само се опитвам да следя за това как и кога се движи. При мен също е  най-активен бебо сутринта след събуждане и късно вечер. През деня си ритка, но сякаш доста по хаотично.

# 219
При мен бебка е активна абсолютно целия ден като се почне от 9:30 до сега дори в момента , мърда не са ритници ами мърдания усещам ги като вълнички , абее вие знаете как та ако почна да броя, аз се чудя кога спи честно , вечерно време през ноща не я усещам , цял ден е някакъв купон пълен. И от тези движения целите ме стяга и корема и цирка е пълен , та не знам това с броенето как ще стане

# 220
И при мен е изтичане  на урина при кихане я като бях болна и кашляш зверски беше ужасно. Може би от антибиотика  и ня мен ми се  засили течение леко жълто но и ат вс витамини(за вени,вит. Д ,магнезий, Елевит,биозин , пробиотик) и урината  ми е доста жълта но от самото начало.  Аз съм +10кг и вече съм 67 като тайно се надявам за кача 15,16 а не 19 😃.движенията  ги усещам различно но исках да споделя че при 1та бременност и аз имах  ниски тонове  и искаха секцио в началото на 9м.но аз си знаех че вс е наред просто като ме включат на тонове и малката заспиваше , родих си нормално  даже преносих. И през 2те бременности  тоновете са ми към 140 сега пак така.

# 221
Има едни упражнения на Кегел, изпускането на урина е заради отслабено тазово дъно и би могло да продължи и след като родите

# 222
Meldim, страхотно е, че бебка ти е толкова активна. Ти с предна или задна плацента си?
Аз си лежа в леглото и гледам “От местопретсъплението” и през последния час я съм усетила 2-3 ритника. Реших да се обърна на една страна ... 10мин по-късно малкият беше направил 20 движения, защото явно не му харесва да лежа така. Бута се, натиска, рита и като легнах пак по гръб, спря и пак изчезна.
И това много ме обърква. То значи има значение и как стоя, и може би бебето как е разположено и, и, и ..... 😄

Anichka, чакам ги тези тонове вече с нетърпение да ги правим. Ама майче АГ чак към 8ми месец ще ги пуска. Говорих с една приятелка, при нея са ги слушали за пръв път в 36гс.

# 223
Ами с предна плацента съм , обаче купона е жесток , не знам за вас обаче като ви застане ниско долу имате ли усещането , че имате камъни долу и ви тежат 😂 жестоко е аз си хващам корема да не вземе да изпадне и после се понамества и поминава

# 224
Сега 100% ще забравя половината неща, които исках да кажа.. ама така е, като се включвам от дъжд на вятър и после наваксвам по минимум 6-7 страници.

Мардинна Hug, да, на третата фетална се видя това с бъбречето. Добре, че втората фетална я правих на две места, ей така за всеки случай - при моята АГ и в Марковс при д-р Павлова. Това ми дава една сигурност, че проблемът е отскоро и не се дължи на някакво недоглеждане при втората фетална. Все на едно от двете места щяха да забележат.
Иначе всички останало на бебчо му е в норма. В 29+ 5 гс го измериха 1156 гр Blush Седнал си е по турски и хич не мисли скоро да се разполага главично Grinning Даже е малко настрани - главата му е в дясно на корема ми, краката - в ляво.

Пенка, дано все пак бебчовците ни са добре. Аз понеже се притесних, направих всичко възможно да получа съдействие от най-високо ниво. Разговарях с д-р Пеев, началник на клиниката по детска урология в Пирогов. Той е сред най-добрите специалисти в България. Другият, за който научих, че също е много добър, е д-р Момчилов, пак в Пирогов. Специално д-р Пеев беше много отзивчив, изслуша ме внимателно, обясни ми за какво трябва да следи гинекологът ми и ме успокои, че ако това състояние остане такова, след раждането те като специалисти в тази област ще поемат нещата. Звучеше ми някак спокоен и това ми вдъхна увереност, че всичко ще е наред. Горещо ти препоръчвам преди раждането да си направиш консултация с него.

Оммче, страхотна количка! И цветът е много як. Когато купувах Мутсито от online4baby, нямаше никакви Приам на добра цена, само Балиос, а този модел на Сайбекс не ми харесва. Затова се спрях на Mutsy i2 и не съжалявам изобщо. И моята е такава намалена заради цвят, който вече не се произвежда - един много приятен синичък. Това в България е абсурд да стане и да я намалят толкова. Няма значение, че цветът или десенът са от отминали колекции, нашите търговци си държат високата цена и това е. Не знам каква е тази търговска политика. Този цвят, който взех, си го предлагат в България на съвсем редовна цена.

За стволовите клетки - днес подписахме договора със Cells4life за 20 г. за съхранение на двата вида стволови клетки - хемопоетични и мезенхимни. Бях известно време в колебание дали с тях да сключим договора или да търсим друга тъканна банка заради излезли публикации в разни медии за некоректно поднесена на клиентите информация относно по-скъпия метод за съхранение Toticyte. Проучих обстойно въпроса, включително в чуждестранни източници, и в крайна сметка реших, че са достатъчно надеждна банка. Статиите, които тук ми бяха попаднали, още от началото ми замирисаха на платен пиар, още повече че са некомпетентно написани и пълни с невярна информация, както и да е. Даже разбрах от коя банка е този платен материал. В последствие търсих консултации за тези тъканни банки директно от Медицинския надзор, които им издават лицензите тук в България, разговарях и с АГ-то си, която се оказа, че има и лични впечатления от Селс, защото е посещавала лабораторията им в Англия и е останала много впечатлена от нивото, на което работят и се развиват.
Ако някой се интересува - до края на месеца имат намаление за техни клиенти от пренатеста -15% и -10% за нови клиенти.
Мисля, че и другите тъканни банки в момента правят намаления предвид тази криза.

Много са сладки тези нощнички, които обсъждахте, но мен ме посъветваха да си взема такава с копчета отгоре до долу, защото обличането през глава непосредствено след раждането си било изпитание.

За лягането по гръб, по-добре внимавайте. Една моя близка се размина на косъм от спешно секцио. В 9ти месец, вече около термина, отишла на преглед, на място се наложило да изчака гинеколожката да приключи с друга пациентка и изчакала легнала по гръб за около 30 минути, не повече. За това време тоновете на бебето паднали почти критично и АГ-то като установила това, я накарала веднага да стане и да започне да върви бързо по коридора, защото ако до 10 минути не се стабилизирали тоновете, трябвало да я вкарват в залата за спешно секцио. Не е изпитвала дискомфорт от лежането по гръб или нещо, което да й подскаже, че бебето не е добре. Така че не разчитайте на някаква такава индикация. Затова аз поне гледам да си спазвам правилото за лягане наляво, колкото и да ми е писнало вече.

Искрено ме разсмяхте с дишащия орган Joy Никакъв шанс да оставя "органа" да диша Grinning Хич не ми е добре без гащи. Макар че напоследък с това шкембе са почнали да ми стягат и да ми се впиват ластиците, та знам ли, може и да премисля Smile

Ние с таткото не сме от суеверните и скоро като поразчистим спалнята от излишни вещи и мебели, ще сглобим креватчето Blush Казаха ми, че вероятно ще мине време докато се отмирише от използваните лакове и бои, затова в никакъв случай няма да го бавим. И тъй като не сме привърженици и на останалите предразсъдъци около раждането, вече спокойно си казваме дори какво име сме избрали. Това да не се казва нищо предварително според мен е израз на нагласата на човек, че едва ли не нещо може да се обърка. А мисленето трябва да е изцяло положително. Затова споделям и тук - нашето малко момче ще се казва Борис Blue Heart Няма да е кръстен на никого, ще си носи своята енергия и своя късмет Blush Още от началото обявихме на родата изобщо да не се надяват да кръщаваме на някого. Умишлено дори избягвахме всякаква връзка с техните имена. Това кръщаване, там където го има, само отваря кутията на Пандора за невероятни семейни драми. На такъв екшън се нагледах миналата година, че още не мога да повярвам. Мои близки приятели са пред развод и всичко тръгна от името на бебето. Ама за това друг път, че стана цял роман Sweat Smile

Лека нощ и извинявайте за чаршафа Grin Напоследък просто ми остава малко време за форума.

Общи условия

Активация на акаунт