Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 247 641
  • 3 064
  •   5
Отговори
# 3 045
Димитрова, браво.
Ние сами си направихме цяла ваканционна къща. Само ползвахме 2-3 работника понякога. С мъжа ми плочки се научихме да лепим - аз на кухнята, той - на баните. Не сме ползвали никакви майстори. Да, вярно е, разделение на труда. Но. За две бани и 1 кухня трябваше да работим 1 година, а майсторът взема тези пари за по-малко от месец. Някак не е справедливо.

perunika, с какво рязахте плочките? Че и аз замислям подобен "проект" Joy, само рязането ме спира.

# 3 046
  • София
С резачка за плочки. Не е толкова скъпа инвестиция.

# 3 047
То е ясно, че няма да е резачка за хляб. Резачки за плочки има от 20 до 2000 лв. - ръчни, електрически, всякакви.

# 3 048
  • В градината...
Взехме от познат циркуляр с вода /гледам такъв има за 120-130 лв/. Другите машини и инструменти си накупихме /пак излиза доста по-евтино -  по принцип имаме къща и все нещо трябва; например мъжът ми има електрожен, но сега си купи олекотен, защото започваме нов проект - вила в планината/. Голяма тръпка си е. Тъкмо свършихме морската, казахме - край и след няколко беметежни месеца ръцете ни засърбяха.

# 3 049
  • София
Взехме от познат циркуляр с вода /гледам такъв има за 120-130 лв/. Другите машини и инструменти си накупихме /пак излиза доста по-евтино -  по принцип имаме къща и все нещо трябва; например мъжът ми има електрожен, но сега си купи олекотен, защото започваме нов проект - вила в планината/. Голяма тръпка си е. Тъкмо свършихме морската, казахме - край и след няколко беметежни месеца ръцете ни засърбяха.

Поздравеления и възхищение!
Обичам да майсторя и имам доста инструменти, но за плочки още не съм посмяла, макар че ме "сърбят ръцете". Особено когато някой ми обяснява, че това, което съм избрала, "не става" или е сложно. Но прилагам една хитрост - меря, смятам и намирам плочки, кратни на височината на мястото. Така рязането се минимализира и дори майсторите са доволни...

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 11:06 от Рaдост

# 3 050
Акценти в интериора през 2026-а година

"Най-основното, което може да се каже за 2026 е "смесване". Ако трябва да го обясня – това е вкарване на повече цвят в класическия стил, комбинирането на супер модерни мебели с винтидж акценти, освежаване на минимализма с повече текстури." Цялата статия от Диана на тема интериорни тенденции за новата година четете ТУК.

# 3 051
  • В градината...
Благодаря!
Даам, мъжът ми много ми мърмореше заради това рязане. Та се наложи на пода да редя и пренареждам плочките на кухнята, докато минимализирам рязането. Накрая се получи нещо като пано. Трудното беше, че бяха 4 цвята. Но лепенето беше много лесно.
Скрит текст:

# 3 052
Може ли с картинки да обясниш "супер модерни мебели с винтидж акценти"?

# 3 053
  • София
Може ли с картинки да обясниш "супер модерни мебели с винтидж акценти"?

Здравей и честита Нова година на всички!
Желая ви много здраве и успехи!

Ето защо избрах тази снимка за отговор:
Още една тенденция - библиотеката се завръща в дневната, а няколко предмета или едно старо огледало могат да оживят пространството...

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 09:38 от Рaдост

# 3 054
  • SF
Здравей, Диана!
И честита Нова година на всички в темата!
Ще помагате със съвети. Аз съм до никъде с моя ремонт. Станах несигурна и изнервена по темата.
Точно такъв интериор много ме дразни и нищо в него не ми допада. Дюшемето ме побърква, двете пътеки и гумените глави в икейските етажерки също. За мене ще търсите нещо доста по-минималистично и безцветно.
Това не е лошо, но си го представям като част от просторна къща, където със сигурност няма да се чувстваш притиснат от мебели и вещи. Прилича на усвоен широк коридор между две помещения. Може би има малко виладжийски вайб и става за преустройство на къщата на баба. Или да намеря място за старите многобройни книги.

# 3 055
Аха.. и да се намери някой който бърше праха по тия книги всяка седмица...Simple Smile
Мразя открити етажерки. Не ми се слугува...
На картинка изглежда ок.
Като се напълнят с прах...и разбираш че не живееш в картинка, и нямаш чистачка..аз поне де, нямам Grinning

# 3 056
Ами то по тия места от снимката сигурно нямат толкова прах. Много е хбаво, но по нашите територии не става или трябва да си роб. Аз имах голяма открита етажерка с книги. Беше ужас, винаги зарита с прах, бършеш отпред, но отгоре, отзад, между тях - все си стои. Трябва да изваждаш книгите, за да бършеш... Скоро прибрах повечето книги в шкаф. Имам още две открити, но те са с малко по-малко книги и тях ги бърша. Нямам повече шкафове за книги за съжаление, иначе всички бих ги прибрала...

# 3 057
Книгите, които не успях да събера в библиотеката със стъклените вратички, ги подредих в един гардероб. Много по-лесно ми е да ги извадя, за да си взема някоя книга, която е по-навътре, отколкото да бърша прах всяка седмица.
Винаги като видя интериорен проект с множество открити рафтове или отворена библиотека, си мисля, че го е проектирал мъж, който си няма хабер как се чисти къща ...

# 3 058
  • София
Здравей, Диана!
И честита Нова година на всички в темата!
Ще помагате със съвети. Аз съм до никъде с моя ремонт. Станах несигурна и изнервена по темата.
Точно такъв интериор много ме дразни и нищо в него не ми допада. Дюшемето ме побърква, двете пътеки и гумените глави в икейските етажерки също. За мене ще търсите нещо доста по-минималистично и безцветно.
Това не е лошо, но си го представям като част от просторна къща, където със сигурност няма да се чувстваш притиснат от мебели и вещи. Прилича на усвоен широк коридор между две помещения. Може би има малко виладжийски вайб и става за преустройство на къщата на баба. Или да намеря място за старите многобройни книги.

Здравей, за теб винаги, само питай. Мисля, че имам усещане какво ти харесва.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 11:43 от Рaдост

# 3 059
Здравейте,моля за помощ
Какви плочки да търся,няма същите,подобно синьо или нещо съвсем различно?

Общи условия

Активация на акаунт