Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 249 912
  • 3 086
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ние пробихме 4 мини прозорчета, сложихме стъклени тухли. И пак децата понякога се хилотят през тях.

# 346
  • София
Ето, банята наистина е важна! Благодаря ви, че се разприказвахте! Нищо не пречи да е малка и пак да е удобно и красиво.
Съвремената обработка на дървото позволява да се стопли и украси.
За мен е важно да има прозорец - малък или голям - зависи от случая. Това е важно за проветрението, светлината, влагата. Едно от големите ми недоволства от новото строителство е точно това - баняте е свряна някъде и със символичен отдушник, който не върши работа.

# 347
Като казахте отдушник и проветрение, нещо ми е много интересно. Баба ми живее в 50годишна панелка. Банята й е относително голяма, изцяло вътрешна, няма бръмчалка - никога не е имала мухъл. В същото време къщата ни е на 30 години, банята е с външна стена и прозорец, прозорецът се отваря зимата за по половин час, а лятото не се затваря изобщо - и винаги е мухлясвало.

# 348
  • София
Като казахте отдушник и проветрение, нещо ми е много интересно. Баба ми живее в 50годишна панелка. Банята й е относително голяма, изцяло вътрешна, няма бръмчалка - никога не е имала мухъл. В същото време къщата ни е на 30 години, банята е с външна стена и прозорец, прозорецът се отваря зимата за по половин час, а лятото не се затваря изобщо - и винаги е мухлясвало.

Здравейте, има няколко възможни причини. Най-често срещаната е прозорецът да не е с прекъснат термо мост. Другата е доста неприятна - погрешно изчислена и положена топлоизолация на сградата, ако има такава.
Моля, обърнете се към познат строителен инженер. Не е трудно да се справите с проблема.
Успех!

# 349
Това е идея, с тип огледални стъкла. Такива, дето ти виждаш навън, но теб не те виждат.
Не, не са огледални стъкла, друго е. Има начин банята/определен офис от много на едно място и т.н. да са стъклени, а когато решите да ги "затъмните", и никой да не вижда какво се случва вътре. Много са актуални, но са безбожно скъпи.

# 350
  • София
Това е идея, с тип огледални стъкла. Такива, дето ти виждаш навън, но теб не те виждат.
Не, не са огледални стъкла, друго е. Има начин банята/определен офис от много на едно място и т.н. да са стъклени, а когато решите да ги "затъмните", и никой да не вижда какво се случва вътре. Много са актуални, но са безбожно скъпи.

Това е много интересно, дайте линк към търговец или производител!

# 351
Само да се качи ММ да обядва и ще го питам за името на фирмата.

Едит
Фирмата е израелска. GAUZY

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 14:39 от mariat

# 352
Сега ми попадна тази статия в норвежки вестник.

https://www.aftenposten.no/bolig/i/509nKz/sjekk-dette-hjemmet-st … friske-blomster-o

Това е жилището на един интериорен стилист. Работила е това вече 18 години. И да не разбирате езика, достатъчно е да видите снимките. На някои може да им харесва този стил, но аз не го разбирам. Диаметрално противоположен ми е на моите предпочитания без да залитам в сиво-бялата гама . Харесвам цветове в дома, но такъв цветови кошмар като този ... От статията разбирам, че тя дава цветови съчетания на клиентите си, които често я питат дали това съчетание е възможно. Според нея малко цветови съчетания не са възможни.
Аз го наричам кич. А може и аз да нямам вкус.

# 353
  • Мадрид / София
Интересно е, но само за половин час, после вече ще искам да изляза. Според мен е прекалено претрупано с детайли и това натоварва. Но това е мое усещане спрямо мен и моята психика. За друг може да е по-приемливо. Иначе има идея, но е забулена от детайли.

# 354
  • София
На мен ми харесва еклектичния стил, макар и в по-умерен вариант. Тук някои неща малко ме дразнят, но като цяло не ми действа зле на психиката.

# 355
Не мога да разбера избора на тапет в статията горе. Защо да се добавя шарения към шаренията от другите неща? Бял таван и едноцветни стени ще направят чудеса и ще има място, където окото да си почине.

# 356
  • над кукувичето гнездо
Изглежда като да живея в кутия за обувки.

# 357
  • София
Ужас. Заболяха ме очите. Напоследък съм много сензитивно чувствителна - дразнят ме шумове, миризми. Остава и очите да си товаря.

# 358
  • София
Сега ми попадна тази статия в норвежки вестник.

https://www.aftenposten.no/bolig/i/509nKz/sjekk-dette-hjemmet-st … friske-blomster-o

Това е жилището на един интериорен стилист. Работила е това вече 18 години. И да не разбирате езика, достатъчно е да видите снимките. На някои може да им харесва този стил, но аз не го разбирам. Диаметрално противоположен ми е на моите предпочитания без да залитам в сиво-бялата гама . Харесвам цветове в дома, но такъв цветови кошмар като този ... От статията разбирам, че тя дава цветови съчетания на клиентите си, които често я питат дали това съчетание е възможно. Според нея малко цветови съчетания не са възможни.
Аз го наричам кич. А може и аз да нямам вкус.

Здравейте, да, няма два еднакви вкуса, но това е личното й жилище нали?
Аз обожавам синьото и дори си направих сини кичури на косата, а една клиентка сбърчи нос и каза: "много смело", за да не каже нещо друго.
Важното е да не натрапваме мнението си.
В случая с колежката просто е претрупано и да, никога не бих помислила за подоно тапетче, но предполагам, че също като мен събира стари мебели и съдове от любов към професията.
Благодаря ви за коментара!

# 359
  • София
Не мога да разбера избора на тапет в статията горе. Защо да се добавя шарения към шаренията от другите неща? Бял таван и едноцветни стени ще направят чудеса и ще има място, където окото да си почине.

Да, права сте! И аз съм изненадана от този избор. При много високи тавани това се прави, наистина, но тук случая не е такъв.
Но що се отнася до бялото, просто не е задължително за тавана. Очите могат да си почиват и с много други цветове, стига да не са драстично ярки.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 14:51 от Диана Кръндева

Общи условия

Активация на акаунт