Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 343
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 700
  • Los Angeles CA
При положение, че на това тясно пространство има тежки мебели и "въздухът  не може да се движи" ,  картините още повече ще натоварят. Струва ми се, че трябва да се раздвижи пространството с различи цветове на стените.
 С картини би се получи ако поне един от диваните се премести на друго място в стаята, за да се получи баланс и хармония,  а не претоварване  само на една част от стаята. Това е моето виждане.
Нека Диана да даде мнение, дали само с картини ще стане.

# 2 701
Аз също съм за разместване на диваните, но не това беше питането.

# 2 702
То не се знае какво има в другия край на стаята и дали този е претовареният или друг. Гледаме само оформлението на тази стена, такова е и питането.  Извън него бих разместила този фотьойл, да не е на една линия с дивана,  двустранно на дивана на освободеното от фотьойла място бих сложила две декоративни масички с лампи, вази или статуетки (или комбинация от тях), а над дивана картина или огледало в красива рамка, аплици също, но за тях вероятно е късно.   

# 2 703
  • Los Angeles CA
Наистина не се знае, какво има в другият край на стаята. Но като се дизайнва/ проектира  се мисли в посока помещението като цялост, не само една страна.
За мен тази малка стена е много натоварена с мебели и ме кара да мисля как да я освободя.
Моите мисли са само идея, а собственичката да реши на нея какво и харесва и каква и е целта.

# 2 704
  • Пловдив
А , аз защо реших ,че се търсят картини ? Anguished  Върнах се и прочетох питането ,но не пише да се търси изкуство . Явно ,защото постовете тръгнаха в тази посока ,съм останала с това впечатление .
 Предполагам ,че мебелите са позиционирани така ,защото няма друго място .Не обичам да давам съвети за разместване ,ако не се търси такова .Иначе , един лампион в ъгъл би могъл да издължи стената във височина ,защото от снимката ми се струва,че има скосяване над дивана и от там идва чувството за схлупване .

# 2 705
Така е, мисли се цялостно, даже не само стая, а къща, после вече и стаи, но тук разполагаме само с тази част. Допускам, че щом фотьойлът е така разположен, значи не е имало място да е в друга позиция в групата на масата - било заради ходови линии, било заради други мебели в останалата част. Добре би било наистина да се вижда цялостно стаята, защото и предложенията зависят от общия вид, не само от това късче, но това е дадено - това коментираме.   

# 2 706
  • Варна
Благодаря ви, дами. Не съм преценила, че е възможно тази част да натежава. Но в средата на стаята има колона, там е мястото на фотьоила. Представях си, че точно с изкуство, декорация ще се раздвижи визуално и оцвети помещението. Иначе, очевидно съм фен на сивото Simple Smile. И ме затруднява комбинирането с цветове.

# 2 707
  • SF
На сивото всичко му отива - дърво, метал, цветове, друго сиво. Щом си фен на сивото, си доста улеснена откъм комбинации.
Щеше да е проблем, ако си фен на лилавото или неоновите цветове. Можеш ли да разместиш дивана на по-дългата стена?

# 2 708
  • София
Здравейте, търся идеи за стената зад дивана. Кухнята е бяла, а тв шкафът е в цвета на масичката от снимката. Благодаря.

Здравейте всички,
много съм щастлива, когато се разприказваме!
Всичко казано дотук е много полезно, особено това, че помещението трябва да се гледа в цялост.
За съжаление, често нещата са даденост и трябва да се работи с тях. Съгласна съм, че диваните изглеждат като гушнати пред телевизора деца, но предполагам, че става въпрос за ново строителство, с леко ниски тавани и неголяма квадратура. За това е ставало дума, че е добре да се слагат повече по-малки мебели, за да може стаята да изглежда по-голяма.
Ето какво бих препоръчала аз. Ще купувате килим - давайте, нещо не много цветно, по абстрактно. Заедно с него купете пъстри възглавници - 5-7. Постарайте се така да обедините диваните с малко цвят. Друго, което ми липсва - полилей. Ако вземете нещо красиво /може да не виси много/, то ще оживи пространството.
Но питането беше за декорация и стени... Аз бих боядисала стената зад дивана в по-тъмно, за да я дръпна назад, а декорацията ще дойде сама, от сърцето Ви. Нещо ще Ви хареса, ще имате красив спомен, който да запазите, или просто сложете 1 рафт за картини и слагайте каквото Ви хареса, без да дупчите стената.
Много благодаря на всички, а на Вас успех!

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 10:49 от Рaдост

# 2 709
  • Мадрид / София
Бих оставила само двойния диван поставен в средата на стената. Веднага ще олекоти пространството и ще изглежда по-голямо. Тази ъгловата част бих я сложила на  друго място ако е възможно или изобщо не бих я сложила. На нейно място бих сложила две табуретки в същия цвят по една от страна на двойния диван или една табуретка и малка мебел за дистанционното и някоя книга/списание. Просто на тази ъглова част от дивана не ѝ е мястото там. Така го чувствам гледайки само тази част от помещението. Вероятно виждайки цялото пространство на помещението може да е по-добър друг вариант. Многото мебели създават усещането за натовареност, а това е място за отпускане. За целта се иска повече въздух.
Сивото е неутрален цвят и комбинира с всички други цветове.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 12:44 от Angela61

# 2 710
Аз бих продала тези два дивана и ще купя един тройка, даже си го предсавям с краченца, за да не пада така тежко, и ми се струва, че идва много напред до вратата. Не мога да преценя височината на стаята, изглежда доста ниско. Това предложение при висока стая. Евентуално някаква масичка ми липсва, а щом в стаята има и колона, нещата стават по-трудни. По-скоро попитай Диана за около колоната какво да слагаш.

# 2 711
  • София
Моля за съвет за плочки за много малка баня.

# 2 712
  • Los Angeles CA
Моят съвет е по-големи плочки, за да избегнеш многото фуги.

# 2 713
Светли плочки.

# 2 714
  • София
Моля за съвет за плочки за много малка баня.

Здравейте,
да, в малката баня е по-добре плочките да са светли и не разнородни. Ако тавана е висок може да си позволите тъмен или ярък цвят за да стане още по-просторна. Бих прибавила и без хоризонтални фризове или декори.
Що се отнася до големината на плочката, да, големите спестяват фугите, но банята изглежда малко по-малка и често има проблем с поставянето им, по ръбове и около смесители. Средна големина е добре.
Позволете ми все пак да напомня, че малка или голяма, банята трябва да е в унисон със стила на цялата къща.

Успех!

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 12:31 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт