Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 287
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 685
  • Los Angeles CA
Мислите ли, че мога да намеря достъпна архитектурна програма, за да моделирам в 3Д? Трябва ми само, за да визуализирам един екстериорен проект.

# 2 686
  • София
Мислите ли, че мога да намеря достъпна архитектурна програма, за да моделирам в 3Д? Трябва ми само, за да визуализирам един екстериорен проект.

Здравейте,
надявам се, че това ще Ви свърши работа...
https://www.smartdraw.com/floor-plan/interior-design-software.ht … 21hxoCTCUQAvD_BwE

# 2 687
Здравейте. Отдавна приключихме с ремонта и обзавеждането на апартамента ни, най-накрая сложихме последните осветителни тела. Остава да украсим стените, да не стои голо. И съм в голяма чуденка за хола.
Има диван с дължина 2.40 м. До него маса със столове. На стената зад масата са монтирани така модерните сега декоративни профили от мдф в бяло на вертикални ивички с ширина на паното 90см,  стените са също в бяло.
И така, дилема ми е картина с каква ориентация да сложа над дивана?
Чела съм, че е за предпочитане хоризонтална ориентация, като размер на картината/комплект от картините да е минимум 2/3 от ширината на дивана.
От друга страна,  така разположената картина няма ли да е в конфликт с вертикално ориентираното пано.
И не е ли по-добре над дивана да се сложи картина с ширина като на паното, т.е. например 90*90 см.
Моля за ваше мнение,  г-жо Кръндева, а също и на момичета в темата.

# 2 688
Аз бих сложила хоризонтално картина, която да заема действително около 2/3 от дължината на дивана. То не може всичко да е вертикално ориентирано, нито пък бих се ръководила от паното в случая - по-скоро изкуството трябва да е водещо за околните елементи, а не обратното (това по мое виждане, де, може да има и други). Ако искаш да повториш ритъма от паното, може в някоя мебел да се добавят такива декоративни елементи. 

# 2 689
  • София
Здравейте. Отдавна приключихме с ремонта и обзавеждането на апартамента ни, най-накрая сложихме последните осветителни тела. Остава да украсим стените, да не стои голо. И съм в голяма чуденка за хола.
Има диван с дължина 2.40 м. До него маса със столове. На стената зад масата са монтирани така модерните сега декоративни профили от мдф в бяло на вертикални ивички с ширина на паното 90см,  стените са също в бяло.
И така, дилема ми е картина с каква ориентация да сложа над дивана?
Чела съм, че е за предпочитане хоризонтална ориентация, като размер на картината/комплект от картините да е минимум 2/3 от ширината на дивана.
От друга страна,  така разположената картина няма ли да е в конфликт с вертикално ориентираното пано.
И не е ли по-добре над дивана да се сложи картина с ширина като на паното, т.е. например 90*90 см.
Моля за ваше мнение,  г-жо Кръндева, а също и на момичета в темата.

Здравейте,
За това няма правила, важното е като цяло композицията на стената ви да ви радва и още по важно е да сложите цвят на белите стени. Вертикала и хоризонтала не са в конфликт, ако не се пресичат.
Моят съвет е да харесате нещо /защо не и няколко неща?/ с очите и сърцето си, за да се радвате по-дълго. То ще ви подскаже как да го окачите.
Честито приключване на ремонта!

# 2 690
Кубратова, г-жо Кръндева, благодаря ви!

# 2 691
  • Варна
Здравейте, търся идеи за стената зад дивана. Кухнята е бяла, а тв шкафът е в цвета на масичката от снимката. Благодаря.

# 2 692
# 2 693
Ако искаш някакъв цвят все пак да вкараш - голяма картина или комбинация от малки, но според мен голяма ще стои по-добре и ще обединява групата. Може с класически сюжет, може абстракция, каквото ти душа иска. Само акварели ми се струва, че няма да стоят добре на това цялото сиво, трябва му малко живот.

# 2 694
  • Mediterraneo
Да е голяма картината, че с този "накъсан" диван съвсем ще се накъса визията с няколко картини. И да е цветна картина!

# 2 695
  • Мадрид / София
И големи растения за живинка освен цветовете на картината.

# 2 696
  • Пловдив
Ако жилището беше мое ,категорично бих сложила няколко картини ,ориентирани в правилото на триъгълника -високия ъгъл към завесата .Така погледът няма да пада върху разделените дивани .С една цветна картина ,се постига цвят ,но продължава по-строгата линия ,т.е. на мен не ми носи уют .Обаче ,в България масово се харесват по-обрани , хотелски  тип интериори ,така че предполагам,че повечето мнения ще са за една картина .

# 2 697
  • Варна
Като цвят или изображение? Дали принт с ярки цветове? Или нещо със синкавия нюанс? Нямам и килим то и това трябва да се съобрази предполагам.Иначе цвете има в друг край на стаята.

# 2 698
Избери си картината изцяло по твой душевен подтик, то не е мебел все пак някой друг да избира цветове, сюжет и т.н. Т.е. никой няма да го избере по-подходящо от теб. Влез в някоя галерия (има и онлайн),  разгледай и картината ще те намери.

# 2 699
  • Пловдив
И аз мисля като Кубратова .По едно ъгълче няма как да се даде ясна насока .
 Синьото е студен цвят  и няма как да се прецени ,колко като количество е дървесното,за да стопли целия интериор  .

Общи условия

Активация на акаунт