Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 463
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 730
То с лепило е по-логично. Дюбелите няма да държат филца изпънат или каквото е това мекото.
После, ако се махне панелът- шпакловка на цялата стена, особено ако е лепило.
Аз също ще обличам стена с мебелна плоскост и мебелистът смята, че трябва да я надерем и поочукаме за да захване лепилото. Тя сега е чисто нова шпаклована и боядисана, но според него е възможно латексът да се отлюспи/обели и да падне барабар с плочата и лепилото. И понеже обичам сигурните неща, ще искам и дюбели да сложи.

# 2 731
  • София
Мисля да декорирам  част от една стена с такива панели 3Д.
Как ли се почистват/поддържат  обаче. Основата е черна мека тъкан, а сивото е летвички или пластмаса.
Скрит текст:

Смело с прахосмукачка, но да, прахта си влиза...
Има същите цветове от МДФ, искате да изолирате шумово ли?

# 2 732
Не, не искам шумово, просто декор. Такива намерих, да, пише, че изолират.
Как да ги търся в Гугъл?

# 2 733
Тези се казват акустични панели.
Другите се казват облицовка за стени, стенни панели, 3д панели.. всеки си ги нарича различно.
Примерно домко : https://www.domko.com/za-stenata/oblitsovki-za-steni

# 2 734
ох, накрая ще сложа някой хубав тапет и като и омръзне, махам го.

# 2 735
  • Los Angeles CA
Виждала съм декорирани стени с дървени панели, но само ектериорни. На мен много ми харесват и са доста популярни. Не съм виждала в интериори такива стени с дървени панели,  сигурно са интересни.  Струва ми се, че придават текстура и раздвижват пространството,  дълбочина.
Аз търся завеса от дебел плюшен плат, като за сцена и да не е от изкуствена тъкан. Знаете ли къде може да се купи ?

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 08:41 от lindor

# 2 736
Lindor, задачата ти със завесите май е с много повишена трудност, поне аз не намерих при търсенето си. Почти няма начин да е само от естествен материал (памук би трябвало да е, навремето имаше такива), ако пък се намери, сигурно ще си стоим със завеси без къщи, като имам предвид цените дори на изкуствените и синтетични материи Simple Smile. И друго, добавя се синтетичен материал за закрепване на цвета и устойчивост на материята, особено за завеси, много се влияе от слънцето памукът и бързо избеляват.   
Все пак бих препоръчала да сондираш в Дом Хармония, Студио 79, Какаду, Вели хоум, магазините за завеси по Екзарх Йосиф, Ботев и Пиротска, ако си в София. Има и един два с читави платове на Алабин, точно над съдебната палата. Дори и да нямат налични, поне ще ти кажат намират ли се въобще и могат ли да доставят. Имаше и сайт с италиански платове (не помня името, но в търсачка на "италиански платове" ще ти излезе), в който съм виждала кадифе, но пък е с малка ширина - 140 или 150 см беше.

# 2 737
  • Los Angeles CA
Благодаря Кубратова! Когато се върна  в БГ ще проверя в тези магазини., записвам си ги.
Тук имаше много хубави магазини за платове, но всички без един затвориха, а  и той не е това, което беше. 

# 2 738
Здравейте, търся идеи за стената зад дивана. Кухнята е бяла, а тв шкафът е в цвета на масичката от снимката. Благодаря.

Здравейте всички,
много съм щастлива, когато се разприказваме!
Всичко казано дотук е много полезно, особено това, че помещението трябва да се гледа в цялост.
За съжаление, често нещата са даденост и трябва да се работи с тях. Съгласна съм, че диваните изглеждат като гушнати пред телевизора деца, но предполагам, че става въпрос за ново строителство, с леко ниски тавани и неголяма квадратура. За това е ставало дума, че е добре да се слагат повече по-малки мебели, за да може стаята да изглежда по-голяма.
Ето какво бих препоръчала аз. Ще купувате килим - давайте, нещо не много цветно, по абстрактно. Заедно с него купете пъстри възглавници - 5-7. Постарайте се така да обедините диваните с малко цвят. Друго, което ми липсва - полилей. Ако вземете нещо красиво /може да не виси много/, то ще оживи пространството.
Но питането беше за декорация и стени... Аз бих боядисала стената зад дивана в по-тъмно, за да я дръпна назад, а декорацията ще дойде сама, от сърцето Ви. Нещо ще Ви хареса, ще имате красив спомен, който да запазите, или просто сложете 1 рафт за картини и слагайте каквото Ви хареса, без да дупчите стената.
Много благодаря на всички, а на Вас успех!

Ако позволите мнението ми- цветово е изключително безлична и потискаща атмосферата на това така или иначе тясно пространство.
Цялата тази сива гама буквално депресира.
Каквото и да се сложи зад тежките мебели, единствено ще акцентира върху тях.
За малките пространства е много важна "играта" с цветовете, както и олекотяването от към мебели.
Ако сложите едри принтове върху тапети или каквито и да е аранжировки с различни цветове и елементи в едри фигури, отново ще постигнете една безвкусица и кич.

# 2 739
  • Street of Dreams
Много моля за малко уважение към чуждите домове. Скромно или не жилището, хората със сигурност влагат сърце и душа да си го спретнат както могат и искат. Може да са едри мебелите, но на хората така да им е удобно да седят вечер пред ТВ - удобството и комфорта са преди естетиката и разни правила за мини мебели на мини пространства.
Потребителката попита за декорация на стената - конкретно съм за абстрактна картина в бяло, сиво, бежово и светло синьо, същото и за килим.

# 2 740
  • Мадрид / София
Много моля за малко уважение към чуждите домове. Скромно или не жилището, хората със сигурност влагат сърце и душа да си го спретнат както могат и искат. Може да са едри мебелите, но на хората така да им е удобно да седят вечер пред ТВ - удобството и комфорта са преди естетиката и разни правила за мини мебели на мини пространства.
Потребителката попита за декорация на стената - конкретно съм за абстрактна картина в бяло, сиво, бежово и светло синьо, същото и за килим.

Потребителката поиска разрешение да се изкаже. С това започна и е само едно мнение. Не го взимайте на лична основа.

# 2 741
  • София
Ако позволите мнението ми- цветово е изключително безлична и потискаща атмосферата на това така или иначе тясно пространство.
Цялата тази сива гама буквално депресира.
Каквото и да се сложи зад тежките мебели, единствено ще акцентира върху тях.
За малките пространства е много важна "играта" с цветовете, както и олекотяването от към мебели.
Ако сложите едри принтове върху тапети или каквито и да е аранжировки с различни цветове и елементи в едри фигури, отново ще постигнете една безвкусица и кич.
[/quote]

Здравейте, пиша тук от март 2020 година и това, с което се гордея, е, че нито веднъж нямаме изтрит коментар от администратор. Тонът, на който държа, е да разбираме всички и ако можем, да си помогнем.
Ако четете внимателно, и Вие може да научите нещо.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 11:33 от Рaдост

# 2 742
  • София
Lindor, задачата ти със завесите май е с много повишена трудност, поне аз не намерих при търсенето си. Почти няма начин да е само от естествен материал (памук би трябвало да е, навремето имаше такива), ако пък се намери, сигурно ще си стоим със завеси без къщи, като имам предвид цените дори на изкуствените и синтетични материи Simple Smile. И друго, добавя се синтетичен материал за закрепване на цвета и устойчивост на материята, особено за завеси, много се влияе от слънцето памукът и бързо избеляват.   
Все пак бих препоръчала да сондираш в Дом Хармония, Студио 79, Какаду, Вели хоум, магазините за завеси по Екзарх Йосиф, Ботев и Пиротска, ако си в София. Има и един два с читави платове на Алабин, точно над съдебната палата. Дори и да нямат налични, поне ще ти кажат намират ли се въобще и могат ли да доставят. Имаше и сайт с италиански платове (не помня името, но в търсачка на "италиански платове" ще ти излезе), в който съм виждала кадифе, но пък е с малка ширина - 140 или 150 см беше.

И аз благодаря!

# 2 743
  • Los Angeles CA
Лично за мен, това е темата, която ми създава приятни емоции.
Много ми е интересно и занимателно да си включвам въображението в проекти целящи да направят домът по- уютен, представителен и функционален.
Чудесна професия имаш, Диана, даже малко ти завиждам доброжелателно, разбира се.

# 2 744
Да, lindor, напълно подкрепям - да работиш с и за красотата не е като да работиш с и за книжата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт