Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 419
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 820
Аз пък от кухня с плочки минах на кухня с ламинат. И в двата случая ползвам килими, обаче ми беше студено с плочките и това е. А хлъзгаво...На всичко отгоре, каквото изпусна извън килима, нямаше шанс за оцеляване, ами се пръсне на сто парченца.
Наистина е рисково, ако се наводни под кухнята и се наложи смяна на настилка, съзнавам го, но повече плочки не исках да видя там. Може би трябваше да оставим под самите шкафове, но вече е факт настилката.

# 2 821
  • SF
Килими със сигурност няма да поддържам. Пречи ми чистенето им. Килимът е последното нещо, което ще купя - имам предвид, не че никога няма да купя, а когато подът е готов, диван, маса, тв сет, ще видя колко място остава за килим. Килимът би бил само декорация, застъпен от дивана, но като дойде моментът, ще се консултирам с вас как го виждате.
Тези изпълнения с плочки като ламинат, чудесен преход между тях и т.н., няма кой да ми изпълни. В тоалетната се влиза от въпросния коридор и там също се притеснявам да наредя ламинат. Ох, ох, ох... главата ме боли още на етап "замисъл".

# 2 822
  • Мадрид / София
Искам да ви питам за ламинат в коридор и кухня, в която има пералня - как ви се струва като идея?
Много държа коридор, тоалетна, хол и кухня да бъдат с еднаква настилка. Сменям си мнението непрекъснато - ламинат или плочки?
Става. В апартамента е така. Кухнята и коридора са в един и същ цвят ламинат. Пералнята не пречи, с уговорката, че е изправна и няма теч.

# 2 823
  • тук и там
И аз съм в дилема.Коридорът ще е плочки,спалните паркет или ламинат и остават кухня и хол които са едно помещение,при това не голямо.Има подово,не ме притеснява че ще е студено.Влече ме към ламинат,но прехода не знам как ще стане,още повече,че предвид размерите в които трябва да се вместим,ако направим две настилки,може кухненската маса,или столовете по-скоро,да стоят два крака на едната настилка,другите на друга..

# 2 824
В моите жилища има само ламинат включително коридорите, добро е състоянието и на коридорите, вече много години. Изключение е баня и тоалетна, които са с еднакви плочки и теракот изпълнени.
Килими не обичам. Единственото, на ламината, че има няколко нараненяваня на горния слой от падане на тежки предмети. Знае ли някой как се запълват?

# 2 825
  • SF
А винил? Все се притеснявам да не стои като балатум върху в момента съществуващите плочки. И понеже искам и в тоалетната да е същата настилка, и в кухнята, където е пералнята (все в някакъв момент този уред няма да е изправен), винилът е някакво решение. Никак не е евтино!

# 2 826
Не е евтино и не искат малки квадратури да продават.

# 2 827
Ламинат устойчив на вода, мисля, че издържаше до няколко часа при наводняване. Като гледах етикетите на винила, препоръчва се повече за обществени сгради. От виниловия имаше хубави цветове.

# 2 828
  • София
И аз не харесвам заместители на естествени материали,  винаги ги усещам/ различавам и не бих ги сложила в жилище, което обитавам.
Сега мислите ми са какъв паркет да си сложа иска ми се да за всички стаи и коридора, но в кухнята не искам паркет .
 В предишното ни жилище кухнята ни беше с дървен под и се скъсвах да го чистя и да внимавам да не разлея нещо, че ай си разлял и забравил непочистено, и започва да се надига и да мухлясва паркета.
 В никакъв случай не бих си го причинила, повече. Но тъй като хол, столова и кухня са ми едно помещение, трябва да  измисля как да го направя, за да не си личи и дразни преминаването от една настилка в друга. Мисля за керамични плочки или някакъв гланциран цимент така, че да няма прави линии при съединяване. Ще има да го мисля.
Малко са нелепи тези мисли сега, когато около моят град горят 5 пожара и хората си губят къщи и имущество, но Dum Spiro, Spero!

Здравейте,
използвам хубавия ви коментар, за да изразя голямата си тревога и съпричастност за ставащото в Калифорния...имам близки там, но не само това е причината. Питам се какво става с природата и до колко това е следствие от нашите действия? Да, има нормални цикли на промени в природата, но замислете се, колко вредим, а какви политици ни управляват.
Но, нека да гледаме с оптимизъм в бъдещето!

За да се върна на темата, което се коментира - отново ще кажа зависи.
Прехода кухня/хол все повече е в едно пространство. Класиката е там, където има вода или е подложено на голям поток /антре, вестибюл/ да е с издръжлива настилка /плочки, гранитогрес/. С настъпването на нови материали тези граници много се размиват. Вече има устойчив ламинат за баня, плочки като паркет, шлайфан бетон с удивителни качества, обработени паркети и т.н. Като тенденции се очертават две школи, условно ще ги нарека "американска" и "европейска". В американската всичко е едно и все повече винил или обработено дърво. В европейската накъсването и комбинициите на материали е дълбоко вкоренено в мисленето ни. Но ето от какво зависи:
- климат - в южните части на Европа настилката е керамика и гранитогрес, защото освен лесна подръжка е по-хладна в горещите месеци
- дадености - ако къщата/апартамента е с ясно разделение на помещенията, няма причина да не си позволим да сложим каквото искаме
- локация - ако имота е в града и има относително чисти тротуари, няма причина да се тревожим, но ако е на село или с двор, задължително трябва "кална стая", както са наричали предверията във Франция
- и не на последно място - лично усещане, ако не ви харесва нещо, колкото и да е модерно или ново - няма значение!

Още веднъж да си пожелаем здраве и успешни проекти!

# 2 829
  • София
И аз съм в дилема.Коридорът ще е плочки,спалните паркет или ламинат и остават кухня и хол които са едно помещение,при това не голямо.Има подово,не ме притеснява че ще е студено.Влече ме към ламинат,но прехода не знам как ще стане,още повече,че предвид размерите в които трябва да се вместим,ако направим две настилки,може кухненската маса,или столовете по-скоро,да стоят два крака на едната настилка,другите на друга..

Това с масата за хранене и мястото за столовете е въпрос на ваша преценка - просто вземете малко хартиено тиксо и си очертайте местата на шкафове маса и т.н. и вземете решение кое на каква настилка ще стъпи. Аз харесвам повече прехода да е близо до кухнята...
А прехода между тях можете да направите много елегантно

# 2 830
  • SF
Много ми харесват снимките, но това са супер изпълнения. А и леко прайси ще дойдат. Simple Smile Това у нас в кухнята няма кой да ми го направи, нито има достатъчно място, за да се развихри красотата му.
А и се притеснявам, че на това ще му мине бързо модата, а аз ще си го гледам цял живот, както е с белите плочки, които имам в момента. Бяха супер модерни, сега реват за смяна.

# 2 831
  • София
Много ми харесват снимките, но това са супер изпълнения. А и леко прайси ще дойдат. Simple Smile Това у нас в кухнята няма кой да ми го направи, нито има достатъчно място, за да се развихри красотата му.
А и се притеснявам, че на това ще му мине бързо модата, а аз ще си го гледам цял живот, както е с белите плочки, които имам в момента. Бяха супер модерни, сега реват за смяна.

То за всичко е така, важното е да се намери мярката - да не омръзва.

# 2 832
  • SF
Винил върху плочките или скъп ламинат, който да става и за тоалетна?

# 2 833
  • София
Винил върху плочките или скъп ламинат, който да става и за тоалетна?

Ламинат:wink:

# 2 834
Тези преходи от шестоъгълници към правоъгълници, че даже и шаренко,  не бих си ги причинила.

Общи условия

Активация на акаунт