Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 424
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 805
А трябва ли на пода да са в по-тъмен цвят? При мен в най-новата баня са еднакви и стои много добре.
А, не че трябва, но имах предвид, че ако се искат по-тъмни, да е само с един тон разликата, едва забележима.
То е понякога и въпрос на психологическо усещане - подът да е малко по-тъмен от стените, за да не се чувства човек без опора, не при всеки го има, но съм го забелязвала.

# 2 806
Подовете се правят по-тъмни, защото така дават усещане за стабилност. Но не много тъмни, за да не се чувства като потъване.
Стените трябва да са поне една идея по-светли, за да има разграничаване на вертикала и хоризонтала. Човек не се напряга и се усеща по-спокоен в такива стаи. Не трябвало и пода и плотовете в кухнята да са от една и съща плоскост или цвят, защото окото "предава" сигнал все едно ядем на пода.
Това го учихме в един курс за интериорен дизайн. Има резон.
От личен опит е добре подовите плочки да са с някаква ненатрапива лека шарка - точици или дървесен вид, за да не си личат капки, косми и подобни дразнители, които могат да доведат домакинята до бяс. Бели или черни по пода - само ако ще ги мие някой, когото мразите от години, иначе не.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 22:21 от papi6

# 2 807
  • София
Съгласна с Кубратова.
Бих избрала цвят taupe в 2 нюанса - достатъчно неутрален е. 45/45. Може на пода да са наредени на 45, а нагоре прави, за да разчупи малко.
При наличие само на мивка и душ не бих слагала параван.

# 2 808
Да, без параван и без прагове - в такова малко пространство няма нужда да си нащрек постоянно да не се спънеш.

# 2 809
  • Street of Dreams
Има толкова прекрасни интериори със светли и дори бели подове, дори аз имам - никой няма усещането за пропадане и тн.
В кухнята ламинатът е също като плотовете и го смятам за отлично и хармонично - на мен ми е доста уютно, пък и не само.

# 2 810
  • SF
Искам да ви питам за ламинат в коридор и кухня, в която има пералня - как ви се струва като идея?
Много държа коридор, тоалетна, хол и кухня да бъдат с еднаква настилка. Сменям си мнението непрекъснато - ламинат или плочки?

# 2 811
  • София
Плочки, максимално близо до вида на ламината. Няма да е много трудно да се намери, не е като да трябва да наподобяват естествен паркет.
Наскоро търсих в една чужда група във фейсбук невидим преход между хол и кухня, намиращи се в едно помещение и имаше страхотни изпълнения. За различни стаи съвсем няма да личи. Никога не бих сложила ламинат в коридора. По- скоро ще го оставя на мозайка, отколкото паркетиран.

# 2 812
Аз смятам да слагам ламинат в стаите и в коридора. Много мислих, сменях си непрекъснато мнението и реших ламинат да е навсякъде.

# 2 813
  • Street of Dreams
Аз съм за ламинат - на едното място имам ламинат навсякъде и не съм съжалила за миг. По-меко, по-уютно и по-хармонично ми е.

# 2 814
Съвет от един инфлуенсър, който прави жилища каза -  водоустойчив  ламинат. И с голяма твърдост и устойчивост на надрасквания (33 е максимума). Мисля да го пробвам лично този съвет.
Гледах и виниловите, но като, че ли горният слой е много тънък и в магазина бяха го обелили малко, отдолу самата дъсчена част на паркета.

# 2 815
И аз съм навсякъде (без банята) в градското жилище с ламинат (еднакъв във всички помещения), а в селската къща - с дървени подове, включително в коридора, всички помещения са и с килими. Навсякъде се поддържа лесно, не виждам разлика с друга настилка в това отношение.

# 2 816
После слушах един почитател на еко решенията в домовете - той пък напълно отрече ламината, беше за вълнен килим и глина в мазилките да се слага. Също каза, че латексът е много вреден, а по малко вредни са тапетите. Май ще варосваме като в миналото. А за окото било добре да има и шарки и мотиви по стените, не като днешните - дюс.

# 2 817
За мен повечето заместители на естествени материали не са за предпочитане, пък и вероятно за голяма част от нас, но не винаги е въпрос на предпочитание и избор. Ако имаше смисъл в конкретния случай, и в градското жилище бих предпочела да сложа естествена настилка, а не ламинат, но се надяваме да го обитаваме кратко и преценихме, че ще е излишно, като дадохме приоритет на други неща при ремонт.  И тапети обичам и съм имала, но пък и картини, та трябва да направя избор в какво точно да са шарките и цветовете в интериора - стените ми са едноцветни, а килими и друг текстил - с шарки. Ако имах тапети, може би другаде щеше да е еднотонно, за да има баланс и хармония или шарките щяха да са по-малко и съобразени с тапетите. Абе, най-добре поне 3-4 къщи наведнъж, че да си угоди човек на всички видения и да миряса, ама не всекиму е дадено Simple Smile
Вълнените килими (ама плътни, в висок косъм) и аз одобрявам и имам няколко такива - много топлят и ми е много комфортно с тях, но по-трудно се поддържат. Струват си обаче усилието.

# 2 818
  • Los Angeles CA
И аз не харесвам заместители на естествени материали,  винаги ги усещам/ различавам и не бих ги сложила в жилище, което обитавам.
Сега мислите ми са какъв паркет да си сложа иска ми се да за всички стаи и коридора, но в кухнята не искам паркет .
 В предишното ни жилище кухнята ни беше с дървен под и се скъсвах да го чистя и да внимавам да не разлея нещо, че ай си разлял и забравил непочистено, и започва да се надига и да мухлясва паркета.
 В никакъв случай не бих си го причинила, повече. Но тъй като хол, столова и кухня са ми едно помещение, трябва да  измисля как да го направя, за да не си личи и дразни преминаването от една настилка в друга. Мисля за керамични плочки или някакъв гланциран цимент така, че да няма прави линии при съединяване. Ще има да го мисля.
Малко са нелепи тези мисли сега, когато около моят град горят 5 пожара и хората си губят къщи и имущество, но Dum Spiro, Spero!

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 06:44 от lindor

# 2 819
  • Бургас
Като вариант да бъде еднаква настилката в коридор и кухня,особенно като са малки и сляти -можете само под пералнята и хладилника да сложите плочки.Моята кухня е геобразна.Поставихме теракот с почти еднакъв цвят с ламината/макар и да не се вижда/под цялото кухненско ,пералня,съдомиалня и хладилник.Така при наводнение се предпаза ламината,и ако се наложи смяна не се налага да се разбутва кухненското обзавеждане.Визуално изглежда ,че навсякъде е ламинат.

Общи условия

Активация на акаунт