Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 040
  • 3 039
  •   1
Отговори
# 3 015
Закъснях с темата за “ инвестиционните жилища”, но се включвам:
Аз отдавам един( скоро ще пусна втори) апартамент краткосрочно и не мога да си представя да е сбирщаин от мебели. Стремя се да променя и да създам удобства, като искрено залагам на съвестни наематели. Не купувам дизайнерски, поръчкови и много скъпи мебели, но не са и евтинджос 
Споделям една снимка на студиото, което давам и ако е интересно ще споделя и на този,който сега правим. Имам акцентни стени и на двете места

# 3 016
  • София
Здравейте момичета,
струва ми се, че често започнах да закъснявам с постовете и още по-често да се извинявам. Не искам да е така, но всички знаете как се забърза времето и как все не стига.
Ще се радвам, ако имате повече въпроси, защото винаги съм се старала да отговарям полезно и подробно.
Сега обаче аз имам въпроси - не знам как да ги направя като обобщени, но ще трябва да ми простите и това.

1. Ако някой от вас прави ремонт, среща ли некоректни търговци? Закъсняват ли поръчките ви? /за мебели и материали/

2. Как избирате по-често - на място в магазин или онлайн? Пак по нашата тема, разбира се.

3. Смятате ли, че в последната година цените се увеличават прекомерно?

И веднага ще поясня - не правя никакво маркетингово проучване за някой..., това питам и колеги. От 15 години се занимавам с интериорен дизайн и предпочитам да работя с проверени доставчици, но от известно време сроковете на доставка и изработка са ненормално дълги. А цените често минават всякакви граници и очаквания.
Моля, споделете вашия опит.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 11:11 от Рaдост

# 3 017
1. Ако някой от вас прави ремонт, среща ли некоректни търговци? Закъсняват ли поръчките ви? /за мебели и материали/
Да, закъснява всичко, като се започне от взимане на мерки за кухня тк. трябва да се чака със седмици да вляза в графика.
После се чака с месеци  да бъде готова.
Мебелите ако са от Италия и Испания се чакат  2 месеца, но реално стават  3 месеца.
2. Как избирате по-често - на място в магазин или онлайн? Пак по нашата тема, разбира се.
Много ми се иска да има шоурум да вляза да седна,  да пипна, но реалността е друга, избират се онлайн или ако отида в магазина  се показват дамаските от които аз да избера.
Не визирам българските марки мебели.
3. Смятате ли, че в последната година цените се увеличават прекомерно?
Да, ремонтните дейности са по скъпи от преди 1-2 години.
Всеки труд е редно да се заплати, както на дизайнера така и на майсторите, така че нямам нищо против стига да са ми помогнали и направили всичко, както трябва.

# 3 018
Относно въпрос 3- Да, супер завишени цени, за качество, което е меко казано компромисно.

# 3 019
  • SF
Аз срещам огромно затруднение да намеря майстор или фирма, която да прави ремонта и затова съм в ремонт от лятото и няма край, и няма край. То и начало няма.
Исках цялото жилище да бъде с един цвят ламинат. Цялото, без преходни лайсни. Всеки ми обяснява, как между стаите и коридора ще трябва да има преходни лайсни искам-не искам.
С някои фирми цените скачат до 3 пъти. Но и те е искат с преходни лайсни да го правят по бързата процедура.

# 3 020
Нашият етаж на друга къща е без преходни лайсни. Страхотно е, но нямам снимки, за да покажа.

# 3 021
И ние сме без преходни лайсни. По-пипкаво е и не всеки може да го направи от майсторите, затова не искат. Но се прави веднъж и после не се спъваш, лесно се чисти, красиво е.

# 3 022
  • SF
Ами на мене ми обяснява, че ако тръгне от единия ъгъл на апартамента, няма как докато стигне реденето но останалите 4 ъгъла, ако приемем, че е някакъв правоъгълник, да не се получи голямо усукване, защото правоъгълникът ще се окаже неправилен.
Каза, че той не би се наел и не познава някой, който би се наел да го прави, защото може да се закълне, че в апартамента няма нито една стена, която да е напълно успоредна на останалите. В единия край стаята е 343 см, другата е 342 см, което докато стигне до входната врата ще ми се получи поне 5 см усукване.
Склонна съм да вярвам.

# 3 023
Но то реденено може да е различно във всяка стая? Без лайстни хората правят и преходи от различни даже материали...

# 3 024
  • SF
Не знам, аз не разбирам от различно и еднакво редене. Иначе всеки ми казва, че било лесно и да си го наредя сама. Нямам машини, с които да режа ъгълчетата и дължината на дъските. Като не съм го правила никога, не се наемам.

# 3 025
  • София
При мен някой добър човек е наредил ламината без преходи.

На въпроса - да, чаках кухнята, струва ми се безкрайно. Помня, че започнах да обзавеждам септември и се чудех дали ще свърша до Коледа. Май януари монтирахме долния ред на кухнята, че имаше объркване.

# 3 026
  • Los Angeles CA
Много интересни въпроси си задала, Диана.
И на мен ми е любопитно да разбера, колко време отнемат ремонтите и какви са практиките. За цените, няма какво да коментирам, навсякъде се вдигат.

# 3 027
Не знам, аз не разбирам от различно и еднакво редене. Иначе всеки ми казва, че било лесно и да си го наредя сама. Нямам машини, с които да режа ъгълчетата и дължината на дъските. Като не съм го правила никога, не се наемам.

Ами!- ше мериш и режеш! Използвай ИИ да ти разчертае по чертеж на жилището и размер на дъските. Дори и да са криви стените, пак се прави.
На мен ми направиха, само ме питаха в каква посока го искам и като им казах, че искам дъските да са по дължината на коридора и влизат в хола, а спалнята се подравнява по коридора също и завършват на стена под порозореца на спалнята. Трябва да имат уреди за рязане, дори да се наложи да изрежат трапецовидна форма.

# 3 028
  • София

Здравей отново - моля те не се опитвай да го редиш сама. Трябва да имаш поне малко опит, не се започва с трудното.
А що се отнася до реденето без преходи - малко им е по-трудно на майсторите и затова. /Пиши ми на лично, може и да помогна./
Още нещо, което забелязвам дори при хора, с които съм работила, търсят се лесни пари, бързи обекти, без сложност, без ядове.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 11:12 от Рaдост

# 3 029
  • София
Относно въпрос 3- Да, супер завишени цени, за качество, което е меко казано компромисно.

...И още по-лошо - безкрай, отлагат се дати, "големите фирми" предлагат напр. паркет и след това монтаж, но никога нямат наличност и се почва: внос 5 седмици, монтаж след 35 работни дни...

Затова често съветвам, като избираме нещо от основните материали, дайте да проверим по-малки фирми, по-отговорни са.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 11:13 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт