Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 128
  • 3 040
  •   3
Отговори
# 2 970
  • тук и там
Никога повече акцентни стени или други цветни стени.Имали сме една стена в тюркоаз,ставаше ми лошо като вляза в тази стая.Пак омръзва за същото време,но при бяло,сиво,крем, бежово-като сложиш някоя цветна възглавница и можеш да освежиш и да промениш малко облика,а със стена в ярки тонове-все трябва да се съобразяваш..Боядисахме я в бяло,поне не ме дразни,нищо че е скучно..

# 2 971
Според мен сами по себе си стените никога не могат да са скучни, дори и бели, ако обстановката цялостно е аранжирана хармонично и в цветове (каквито и колкото носят дадена стая и ползвателят). Илюстрирам си мисълта със стените в старите къщи, включително възрожденски - всички стени са бели (къщата отвън може и често е цветна), но каква красота от идва от всичко друго в тях! Стените в крайна сметка са само фон...

# 2 972
  • София
Според мен сами по себе си стените никога не могат да са скучни, дори и бели, ако обстановката цялостно е аранжирана хармонично и в цветове (каквито и колкото носят дадена стая и ползвателят). Илюстрирам си мисълта със стените в старите къщи, включително възрожденски - всички стени са бели (къщата отвън може и често е цветна), но каква красота от идва от всичко друго в тях! Стените в крайна сметка са само фон...

е, колко да са бели

# 2 973
  • София
Диана, бързо ще ми омръзне и тъмносиня стена. И после покриването й е по-проблемно, отколкото бял или близък до белия цвят.
Освен това, трябва да я съчетаем с нещо. Пак безопасното бяло?? Или розово, горчица, ванилия...
Същата работа, но е малко по-сложно да го впишеш в обстановката това синьо, или тюркоаз, или....
Цветовите комбинации са безбройни, но ние се спираме на 1 от тях, не на 10 и тя си омръзва.

Да, права си, всичко омръзва, но по-добре да пребоядисаме, отколкото да сменим мебелите, нали?
Бялото не е "безопасно". Просто е сбор от всички цветове. Знаеш, че заради варта векове се е ползвало като пигмент, но подсъзнателно винаги стои и малко стерилно. Точно заради "антисептичното" му използване.
На бялото всичко стои контрастно и това може да е качество, но и силен недостатък. Просто в интериора близките тонове правят пространството плоско.
Мисълта ми беше, че трябва да се експериментира, не трябва да се страхуваме от цвета. Дори и да сбъркаш, се учиш и е лесно за поправка.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 10:19 от Рaдост

# 2 974
Визирам нашите, старите български къщи. Тази горе наистина не е много бяла Simple Smile, но и мащабът е дворцов.

# 2 975
  • до морето
Здравейте! Родителите ми купиха малък апартамент напълно обзаведен. Всичко е новичко, но съчетанието от цветове е ужасно. Бих помолила за съвет как да пооправя нещата без да сменям цялата кухня или дивана, а само аксесоари, боя, пердета… въпреки, че светлосиня кухня и тюркоазен диван според мен е ужасно , но все пак прилагам снимка с надежда за някакво по-лесно решение. / на снимката: тъмно зелени пердета, червени и бели тухлички, тюркоазен диван и сиво-синя кухня/

# 2 976
За мен единствено килимите и завесите не си подхождат. Тухличките бих ги боядисала, както са останалите- бели.

# 2 977
Не ми харесват килими върху теракот. Оранжеви възглавнички. Може ли да снимаш и от др ъгли, виждам някакви тухлички

# 2 978
  • до морето
Не ми харесват килими върху теракот. Оранжеви възглавнички. Може ли да снимаш и от др ъгли, виждам някакви тухлички

Да, то е ясно че килимите и възглавничките ще ги махнем.

# 2 979
Боядисайте стените и тухлите в бяло и няма нужда друго да напасвате. Килими не е лошо да има върху плочките, предпазват от подхлъзване, подберете ги по ваш вкус.

# 2 980
Това камина ли е? Ако може да се разбие и да освободи място, камина в такъв малък апартамент не стои добре.
Какво ограждат червените тухли - врата към др стая ли има там, на стената на телевизора?
Какво е това под телевизора бежовото?
Аз бих махнала бежовите мебели, между кухнята и дивана, масата, бежовия фотьойл. Ще махна и картините, 3 картини в такова малко помещение натоварват.  И някакъв часовник, който виси, ще махна, и бухалчето... Масата в индустриален стил, не пасва на останалите мебели, но пасва на тухлите, но едва ли ще искаш да смениш дизайна на кухнята или дивана в индустриален стил? По-добре купи една солидна маса, която освен за хранене да се използва и за лаптопа и удобни столове и махни тази мебел бежовата, бюро ли е? Там ще ти се отвори, диванът ще се вижда откъм вратата, а сега е наблъскано. Ако смениш масата, нямаш нужда от зелените пердета, сложи нещо много бледо, неутрален цвят, че дори много бледо сиво, защото червените тухли не можеш да ги махнеш, те ще ти стоят за акцент, и на влизане в помещението имаш още тухли, че и на стената срещу прозореца може да има. Така ще се подчертае шарката на паркета и няма да е скучно без зелените пердета.
Липсва ми  и едно  голямо цвете, там където е футьойла, или на освободеното от бюрото място. Цветът на саксията избери сама, има много интересни саксии, керамична, може и с някакви мотиви с тюркоазено и тъмно червено, да обединиш тези два цвята, защото не си подхождат. Може и груба керамична саксия, дори бяла, да подхожда и на белите тухлички.
Саксии:
Скрит текст:

А ако си по-решителна, направи го в индустриален стил, продай дивана и купи някакви подобни елементи по твой вкус. Използвай червените тухлички и белите тухлички, които предполагам няма да искаш да изкъртиш.

Скрит текст:

# 2 981
  • до морето
Да, картините ще ги махнем както и масата и другата, която е между кухнята и дивана. До фотьойла, където са червените тухли е вратата за терасата. Камината е електрическа декоративна и за съжаление няма какво да й се изкърти, този ъгъл си е така просто - част е от съседна обща ъглова тераса. Под телевизора това не знам какво е, но го няма вече. Снимките са от първия оглед.

# 2 982
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Родителите ми купиха малък апартамент напълно обзаведен. Всичко е новичко, но съчетанието от цветове е ужасно. Бих помолила за съвет как да пооправя нещата без да сменям цялата кухня или дивана, а само аксесоари, боя, пердета… въпреки, че светлосиня кухня и тюркоазен диван според мен е ужасно , но все пак прилагам снимка с надежда за някакво по-лесно решение. / на снимката: тъмно зелени пердета, червени и бели тухлички, тюркоазен диван и сиво-синя кухня/

Здравейте всички,
много Ви благодаря, в този случай мненията ни се припокриват.
Да, махнете килимите и ужасния часовник.
Също и излишната мебел между дивана и кухнята. Щях да попитам и аз - какво е това под телевизора?
Възглавниците могат да се облекат с нови калъфи и не са най-дразнещото. Трапезарията също може да остане, ако ви върши работа. Завесите също могат да се свалят, а тънките да останат. Всичко зависи от бюджета Ви.
Ето какво смятам аз, че ще донесе истинска промяна:
- боядисайте червените тухли в бяло /по това сме единни, нали?/
- сменете дръжките на кухнята, защото тя не е лоша, но те евтинеят. Не забравяйте първо да премерите разстоянието между дупките за винтовете им. Изберете нови и може сами да се справите.
- изберете си истинска хубава лампа, като за дом, а не това офис недоразумение.
Всичко останало зависи от Вас и от Вашето усещане! Давайте смело и успех!

Но аз имам въпрос към всички - как мислите, че трябва да се обзаведе един "инвестиционен" апартамент, т.е. за продажба или наем? Защо, като гледам обявите, всичко е евтино или е сбор от събирани през годините мебели?
Предварително правя уговорката, че под евтино разбирам не точната цена, а липса на качество и стил.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 09:36 от Рaдост

# 2 983
  • SF
Ако се обзаведе луксозно, ще му се търси луксозна цена. Ако искат бързо да го продадат/отдадат под наем и да не му се притесняват, икейски мебели са ок. Гледат страниците на списанието и наподобяват обзавеждането. Апартаментът би имал и легло, и диван, и огледала в банята, и място за съхранение.
Ако е за отдаване под наем, да не ги мислят, и да ги подменят лесно и леко. Ако го продават, онзи, който ще го купи, да ме ги мисли как да ги изхвърля, ако това не е неговият стил.

# 2 984
Но аз имам въпрос към всички - как мислите, че трябва да се обзаведе един "инвестиционен" апартамент т.е. за продажба или наем? Защо като гледам обявите всичко е евтино или е сбор от събирани през годините мебели?

Нормално е инвестиционните жилища да са обзаведени евтино, защото и наемателите търсят нисък наем. Изключвам редките случаи, в които богати хора наемат стилно и богато обзаведени скъпи жилища. Говорим за масовия случай, нали?
Та хората се интересуват главно в жилището да има колкото се може повече от основните мебели и уреди, при това да са здрави и работещи. А каква е цената им... То и да те е страх да наемеш нещо със скъпи мебели и уреди – недай си боже да повредиш нещо, после ще трябва да го плащаш...

Общи условия

Активация на акаунт