Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 249 269
  • 3 077
  •   1
Отговори
# 3 075
  • SF
Диана, какво ще кажеш за релсово осветление в дома? Харесах си за хола - дълъг 5 м и широк 3,5. Колко дълга релса ще стои добре и с колко спота за тези размери. Таваните са на 2,60 м.

# 3 076
  • София
Диана, какво ще кажеш за релсово осветление в дома? Харесах си за хола - дълъг 5 м и широк 3,5. Колко дълга релса ще стои добре и с колко спота за тези размери. Таваните са на 2,60 м.

Много ми харесва, защото можеш да прибавиш или преместиш по всяко време, а изборът на спотове, вкл. висящи, е добър. Но с уговорката, че стои само за дом с модерен минималистичен стил.
Моят съвет е внимателно да обмислиш, първо, разположението на мебелите, и после, спрямо тях да направиш лайстната /тя позволява всякакви чупки/, и накрая броя на спотовете, което ще решиш спрямо зоните. Имаш ли кухня там? Или трапезария?
Друго, което трябва да съобразиш, е силата на спотовете - те дават точково осветление /не е достатъчно/ и аз обикновено слагам и един полилей за атмосфера. И последно, кое как ще се пали, все решения, които зависят от функционалните зони.
Давай схема, може на лични...

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 12:04 от Рaдост

# 3 077
  • SF
Схемата е правоъгълна стая с размери 3,45 м на 5 м. Само хол. В кухнята съм решила плафон и даже го купих.
Лайсните са дълги 2 м или 1 м. Намерих само на едно място да се продават многофазни. Не искам чупки, искам да е права линия. Не знам кое ще стои добре 1 м или 2 м. 5 спота мога да нанижа и на 1, и на 2 м.
Много ли ще е тъмно???

Общи условия

Активация на акаунт