МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 396
  • 282
  •   1
Отговори
# 45
Neli iv, а ти как реши, че е разстройство? и Кики е само на кърма, незахранен (има и чакащи за след 6тия, ние сме сред тях  Laughing), и няколко пъти съм си мислила, че има слуз в акото, но така и не можах да преценя има ли, няма ли и не съм звъняла на педито - проблеми сме нямали. я, я опиши тая прослувута слуз  Laughing а за оризовата вода - това за разтройство, предполагам - малката ака ли често, или само веднъж ви се е случило това? аз по принцип досега никакви лекарства не съм давала, въпреки, че на няколко пъти педито ми предписа за обратния проблем (запек) дуфалаци, ентероли и не знам още кво, и всичко се оправи от самосебе си. след като бебето е само на кърма и няма някакви признаци за болестно състояние, аз лично не давам лекарства, защото педитата имат тенденция да се презастраховат и да изписват неща с повод и без повод.  Hug Hug 

# 46
НИе до скоро бяхме с разтройство.НО слуз не е имало.Давах Ентерол ,оризова вода и шипков чай,по порька на доктора давам и оризова каша.печена ябьлка.Марти беше с разтройство около 7 дни,като пика беше миналия петьк-тогава се изака 7 пьти,но пак казвам слуз не е имало,за това не мога да сьм ти мноог полезна.

# 47
Ох,забравих да ви питам,пюретата които не са отваряни в хладилника ли ги държите или може и в някой шкаф? newsm78
Аз ги държа в един шкаф - на етикета пише да се съхраняват при стайна температура (за HIPP става въпрос).
zoui, страхотна снимка  hahaha Дани, както е тръгнало скоро може и да проходи  smile3539
Честит празник на всички празнуващи днес   bouquet
Приятен слънчев уикенд и целувки от нас  Heart Eyes

# 48
Честит празник на всички празнуващи днес!  newsm59
Честито зъбче и на Преслав.  tooth
Добре дошла на Калина  welcome

Пюретата аз ги държа в един шкаф. Мисля че няма нужда  да са в хладилник. На повечето от тях срока на годност е до 1-2 год., а ние все пак ще ги изполаваме най-много след седмица.
Нели, не се притеснявай. Щом сте само на кърма - няма страшно. Сигурно е малко, временно неразположение.

elly_G, благодаря. И твоите принцеси са страхотни. А Ели, Яна и Али са такива бонбончета, че направо да ги схруска човек. А Дани явно държи первенството по активност  newsm30   Laughing
Ние от няколко дни имаме нов номер: като си лежи по гръб рязко си повдига дупето и се извива, все едно ще прави 'мост'. Докато я обличам така се мята че ще изпадне от дъската, а пък като я къпем разплисква вода навсякъде и накрая незнам кой кого е къпал /тя - мене или аз - нея/  hahaha Joy    Съжалявам че го нямам документирано, та да ни видите в акция и вие да се посмеете.

Лека и спокойна нощ от нас.  Hug

# 49
  • София
Целувки и от нас, милички,
Не можах да прочета всичко, което сте писали, но като цяло виждам, че бебоците си растат като гъбки  Hug добре дошла на Калина  Hug
Ние бяхме на почивка и ако ви кажа, че целият плаж беше пълен с бебета- очевидно хората нямат никакви притеснения /за разлика от мен/ да водят децата си на море - та се нащипах на бузки и краченца по плажа- това се смяхме с любимия- тази година вместо да зяпаме по плажа готини мацки и наточени мъжкари- ние се заглеждахме по бебоците  hahaha
Иначе аз, независимо от солариума /ходих 5 пъти/ получих зловеща алергия от слънцето и ходех като петниста хиена, въоръжена с алергозани, фенистил гелове и др видове хапчета- ама резултат-нула. Такова чудо не е било никога- ръцете, краката, гърдите- изобщо трагедия, но с изключение на това прекарахме чудесно, чувствам се отпочинала, без да броим фактът, че като се върнах се метнах на кантара и резултата е 52 кила в полза на победителката, ама цяло море ядох риба на скара и салати  bowuu Сега пак събираме багажа и пак заминаваме да си вземем шушката и отиваме да отпразнуваме 5-тте и месеца за няколко дни, после като се върнем ще ви пиша пак.
Целувки и до скоро   bouquet

# 50
Здравейте мамчета ,
Предполагам , че днес всички сте по разходки , и ние излизаме след малко
Аzzy, добре дошла , радвам се , че сте изкарали добре
Neli_iv , Ели не е на кърма , но също понякога съм виждала слуз в акото.Но съм забелязвала , че това се появява при рязка промяна на температурата , т.е -  когато леко изстине.
Между другото тя също ака по 4-5 пъти на ден , но не винаги е рядко.Вчера определено си беше разстройство , но то се причинява и от никненето на зъби.Защото няма друг признак да е болна или  за алергия
В четвъртък  ,след двумесечно протакане , бихме втория пентаксим  и спокойно мога да се похваля , че го понесе много добре.само снощи температурата и беше37.2 но я свали от самосебеси и дори не и давах панадол (всъщност - дадох и само онзи ден -непосредствено след приема).Дори докато я боцкаха -тя се смя на лекарката.

# 51
Ние откакто започнахме пюретата е едно акане ooooh! Сменям памперси почти след всяко ядене, а преди беше по 1 път на ден. Аз така се бях притеснила, че ще се запече от картофа и моркова, че съм накупила череши, круши и сливи на пюре, но се оказа, че няма да ни трябват чак толкова. Но Маги много си хареса черешата Grinning Плодовите пюрета са доста рядки и не стават за кусане, та й ги давам с бибата на Авент с цепка в позиция 3. Изпиваго са секунди. Поне започна да приема течности с биба, че с тази лъжичка просто се омазваше цялата от соковете, а за мен да не говорим. Вчера й взех да пробваме и Ганчев. Учудих се, че намерих пюре само с картоф, морков и вода, нищо друго. Ще видим дали ще го хареса. Взела съм и картоф и тиквички на Хип и след някой и друг ден мисля да ги въведа и тях.

Мами, аз да ви се оплача. Вчера, докато пазарувах в Кауфланд, ми откраднаха портмонето newsm45 newsm45 newsm61 smile3511 newsm61 Най-ме вбеси това, че то беше в един от джобовете на количката и от там са ми го свили Rage Е как не го е било срам този нещастник да ми бърника по количката tantrum Направо бях бясна. Трябваше да се върна всичко, което бях взела и да ходя до нас за пари и пак да се връщам smile3515 smile3512

Да ви кажа и един друг абсурд. В един магазин за детски храни ми казаха, че вече всички вносни пюрета ще се водят след 6-и месец. А всичко останало ще се води най-рано от 4-и месец, включително и чая против колики newsm62 Е, това ме разби. За какво му е на бебето чай против колики на 4 месеца newsm62 Дейзи, вас ви изключвам от тази бройка Mr. Green

# 52
        Здравейте момичета!

Много рано сте се преместили в новата темичка. Нека ни е честитна! Тася отново е много хубава!

Момичета и аз като повечето майчета да се оплача, че и моя Дани взе да прави всякакви каскади и ония ден го хванах за врата преди да падне.

В сряда ми се изака 6 пъти и спряхме  пюрета, каши всичко освен мляко вчера бяхме само 3 пъти. И на нас ни изписаха Ентерол, но доки ни каза да му го дам, само ако изхожда като вода. Така че май се оправихме без лекарства.

Тежим 8.850кг и сме дълги 70см.

veselina_s_p, съжалявам за случилото се.

# 53
Здравейте, момичета!

След 1-седмично скитосване, пак сме на софийска територия и бързам да се включа в новата (както винаги несравнима по оформление) темичка.

Във Варна успяхме да си спретнем още една малка срещичка на мартеничета, както Ели вече е писала - ето и доказателствения материал:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=54556&photo=3

И бързам да се похваля, че варненският въздух явно ни влияе добре (все пак там е заченат) - Преско вече започна да си вдига главата и дори се завъртя от гръб по корем!!! Не мога да ви опиша колко съм щастлива! newsm44

Ето малко и Преско Ъпдейт Simple Smile - на стр. 4 и 5, ако не се отвори направо там
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=41214&photo=25

И понеже явно ми е ден за снимки, видях в общия албум, че доста от вас са качили сватбени спомени, та се разписахме и ние:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=21133&photo=19

По въпросите, които видях:
- пюренцата неотворени ги държа в шкаф
- слузта в акото може да се появи от претопляне или преохлаждане на бебо - просто от рязка смяна на условията; изглежда като безцветен сопол (гадно, ама няма как да го обясна иначе); ако изчезне на следващото акане, няма проблем

Герчо и Калина, много успокояващо действат думите ви за работата. Че нали и аз се връщам от септември, та ми е малко терсене...

И последно - я кажете, вашите бебоци започват ли да настояват за внимание (постоянно)? От няколко дни Преслав врещи като магаре като го оставя сам на леглото или шезлонга (а аз съм в стаята и ем вижда) и като го взема, млъква...

Хайде, слънчев ден от нас и до скоро писане!  Hug

# 54
  • Sofia
Честито зъбче на Преслав на Katia и браво на Преско на boriva  за обръщането   bouquet !!!

И последно - я кажете, вашите бебоци започват ли да настояват за внимание (постоянно)? От няколко дни Преслав врещи като магаре като го оставя сам на леглото или шезлонга (а аз съм в стаята и ем вижда) и като го взема, млъква...

Вики още от самото начало държи да е център на внимание  Confused . Не само държи да ме вижда, ами и настоява да му говоря и да го забавлявам. В противен случай сега се е научил да кряка като жаба.

# 55

Да започват...че ние сме така то поне месец и половина Tired Когато се заиграе сама в леглото трябва да не й се мяркам въобще иначе се сеща, че може и аз да се включа и започва едно мрънкане, ядосване. Само да мина покрай стаята и да не й обърна внимание, а да продължа към другата стая и рееев. И то не рев, като рев, ами се усеща как се ядосва. Ако имаше как щеше да тропне с крак tantrum newsm62

# 56
Да ви кажа, че още е с разстройство, но слуз вече не виждам. И какво според мен е разтройство - да ака повече от нормалното ( например вместо 2-3 пъти,максимум - пет и нагоре) и да е рядко като няма вътре от тези белите частици, ако ме разбирате какво имам в предвид. От това разстройство и малката я боли корема, по цял ден е кисела и започнах да й давам отново капки за колики, за да й отминат малко болките.
 Надявам се скоро да се оправи, че за кръщенето да е наред. А и не само за това, искам да и добре и пак да се смее и да пее както преди. Сега са само едни писъци и скимтене, предполагам че не й е много добре да й бълбука коремчето. Та то и възрастен човек не му е "супер" като е с разстройство.
 За сега това е от мен. Спокойна вечер на всички

# 57
Нели, да не би да е случайно от нещо, което ти си яла?  newsm78 помисли, дали си хапвала нещо ново/необичайно, или в по-големи количества, когато ви почна коремоболчето и разстройството.... или пък да не ви никне зъбче??? дано бързо се оправя бебка Али  Hug

# 58
Плодовите пюрета са доста рядки и не стават за кусане, та й ги давам с бибата на Авент с цепка в позиция 3. Изпива го за секунди.
   smile3521

И ние сме така. Изпива пюрето за отрицателно време и иска още - 50 мл не й стигат.

Иначе и тя си търси някой да й обръша внимание или просто да й прави компания в стаята. Понякога когато съм при нея дори не ме забелязва, ако си върша нещо мое, но в момента в който изляза и се почва едно мрънкане, скимтяне, та чак до писъци и рев, за да се върна отново при нея и се успокоява само ако я вдигна. И тогава започва да разглежда всичко наоколо/ все едно го вижда за първи път/ и раздава едни усмивки, едни закачки, в смисъл 'не ме оставяй пак сама искам с тебе'.  Joy

Нели, давай оризова водичка /ти май беше писала, че вече си почнала, но и аз да те окуража/. Нека пие колкото поиска, а щом като се кърмите и не си почнала захранването /иначе сок от моркови или тиква е чудесно за разхлабени стомахчета/ пробвай ти да хапваш храни, които затягат по принцип и избягвай такива, които действат разхлабващо и газообразуващо. Защото както знаеш всичко преминава в кърмата. Дано бебе Али бързо се оправи и скоро да ни се похвалиш.  Praynig

Спокойна вечер и лека нощ   Hug

# 59
Ние откакто започнахме пюретата е едно акане ooooh! Сменям памперси почти след всяко ядене, а преди беше по 1 път на ден. .....Плодовите пюрета са доста рядки и не стават за кусане, та й ги давам с бибата на Авент с цепка в позиция 3. Изпиваго са секунди.

Мда , и при нас е същото положение и акането и яденето с биберон.Даже бях на път да и давам и зеленчуковите с биба- разредени с мляко , но тя взе , че прояде. От два дни и давам само мляко да видя дали ще се промени положението , но засега резултата е - трети пълен памперс Mr. GreenНе е много рядко , но е сравнително рядко.
Отивам да го сменям #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт