МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 401
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
и да е рядко като няма вътре от тези белите частици, ако ме разбирате какво имам в предвид.

ми че моята Али много рядко има от това с частиците вътре, почти винаги е оранжево-зелено и рядко до безобразие, но аз не се притеснявам, но виж ако ака повече от 6 пъти на ден значи е разстройство.

А нашият зъб взе, че се скри Crazyсъвсем сериозно ви казвам - беше се появило едно бяло връхче, а сега го няма Crazyе нямам думи просто...нас трябва да ни впишат по дебелите книги. Иначе моето детенце пак е във фаза - само на ръце се приспиваме, и неще да яде, но за сметка на това пада едно плюскане нощем ooooh!

# 61
Здравейте и от нас след едноседмично отсъствие. И ние от 3 дни сме с по-чести изхождания4-5. Мисля, че може би е от зъбчето, което се опитва да се покаже, но като чета може и от картофеното пюре, което приема пак от три дни. Инак сме жизнени, хапваме си добре по около 170мл АМ и само на обяд малко картофче с приблизително 150мл  АД. Като гледам бебоците, всички са супер- да са ни живи и здрави.

# 62
Здравейте ,исках да ви попитам -бебчетата които имаха проблеми с повръщане след хранене премина ли вече ? защото Алекс си продължава /е не точно след всяко ядене ,но пак е доста често/ а и вече с тези пюрета оранжави си направихме всички дрехи на нищо. Мисля че бях чувала ,че към 6-тия месец преминава ,но сигурно ще взема да го заведа на лекар  newsm78
А другия ми въпрос е към майките на момченца. Какво правите с пишлетата ?

Хубав ден на всички  Hug

# 63
Привет!
Вчера се върнах от вилата и видях малкия! За 2 седмици е пораснал ужасно много и съм много щастлива. Новите му номера са, че като се хване за 2 пръста се изправя съвсем и стои мирно като войник със супер голяма усмивка на лицето ужасно щастлив, че е изправен. Иначе му направих и домашно пюре - ябълка и морков, че само това имах домашно и го изяде. даже татко му снима с камерата, та сега някой да каже, че не съм готвила  Joy Иначе най-голямо удоволствие му доставят местните пюрета. Мляко пие по 180 мл вода +6 лъжици и като свърши реве за още, но като му дам повече го изяжда и след това повръща. Абе изобщо и той няма да има мяра в яденето като майка си и баща си... ами няма да се метне на гората, я! Иначе малкия на сестра ми много ревнува - искал и той да е бебе, че да го носят и да го возят с количка и е убеден, че ако смуче биберон достатъчно дълго ще стане  бебе, та нашите малко са се видели в приключения. Яде от банановата каша на малкия и е супер щастлив, че му дават бебешка храна. Абе - цирк! И само като си помисля, че исках второ дете с около 3 години разлика с Иван - май ще се откажа. Племенника сега е на 3 год и 1 месец и си е все още малък и не разбира много за кво иде реч. Поне вече се е отказал от твърдението, че Иван го мързи и затова лежи и ако го изправел щели да ходят да си играят  hahaha ама сега явно е решил, че като иван няма да стане голям и да си играят, то той ще стане малък за да правят същото....

# 64
  • София
Мики, при нас повръщането също си продължава. Мисля, че е понамаляло, но все още е след всяко хранене, включително и кашата (а каша яде по 40 грама). По принцип, ако се израсте до годинката, няма проблеми, едва след това става по-опасно. Но за твое успокоение, говори с педиатъра ви - нека той да прецени дали да отидете и на гастроентеролог.

Герчо, племенника ти ме разби, явно действа според поговорката "Ако Мохамед не може да отиде при планината, планината ще отиде при Мохамед"  Joy

# 65
  • София
Здравейте,мами! Hug
Мики,и ние още си повръщаме почти след всяко ядене,и аз се надявам да отшуми с израстването.А пишката при нас вече е отворена Wink,ние започнахме от втория месец много внимателно да я отваряме,без да му причиняваме болка,и за два месеца се отвори напълно.И аз в началото много се чудих дали да я пипам или да я оставя сама да се отвори когато и дойде времето,но като видях,че детенце не го боли и не протестира предпочетох сега да я свършим тая работа и повече да не го мисля,пък и педито ме посъветва така.
Иначе ние си хапваме оризовата кашичка вече 4-ти ден,май му харесва,или поне не се противи.Утре мисля да му дам картофче.
Герчо,качи някоя снимчица на твоя синковец,да го видим колко е пораснал,че ние сме го виждали само като новородено.

# 66
Благодаря на всички за съветите newsm53
 Румче, и аз предположих, че може да е от храната, но не съм променяла начина и вида на храненията си. Както съм започнала от както се роди Али и до сега съм така. Много малко неща ям и то такива, които уж не дразнят стомаха.
 После прочетох, че може да й расте зъбче tooth, но нашето продължава вече две седмици и има слуз. Не толкова мноооого като първият път, но си има. А и зъбче не се появява.
 Три дни поред малката беше много кисела ( мисля, че писах ), но ми се струва, защото мях много нервна. Обаче в неделя сутринта се оказа,
е нервите ми са били от предстоящият ми цикъл Weary и ето аз отново съм в кюпа на ежемесечно омазващите се. След като аз се успокоих и нейните писъци намаляха. Е, не е като когато е добре , но не пищи непрекъснато.
 Ние преди малко бяхме и на консултация. Изписаха ни Суметролим-сироп и ще носим акото за изследване, та ще видим. За сега оставаме на сиропа и прахчетата( HIDRACEK ).
 За сега лек ден sun и дано вашите разходки да са приятни, защото докато не се пооправи Али ние няма да излизаме с останалите майчета, а ще скитаме сами smile3518

# 67
Здравейте, мамчета!

Повечето май, май сте по паркчетата днес   Peace
Аз също съм ЗА късното захранване, все още кърмя, но започвам да се замислям дали вече лека полека да не го отбивам...  newsm78 Чудя се кое АМ е най-подходящо и така като чета съм се спряла на Аптамил или НАН, уж първото най се доближавало до кърмата, пък второто било подобрено с някаква защитна формула newsm78, вие какво АМ давате?
Бобко не ми повръща, освен когато се е нахранил и се е обърнал по коремче, но това е нормално, затова 30 мин. след хранене, играем заедно newsm53
Също се чудя, дали след 6 месец вече бебчетата могат да пият директно минералната вода на Девин или Трънската?  newsm78
Хайде хубав ден от нас, отиваме навън
 Hug

# 68
Съниполи, ние започнахме с НАН1 и беше добре. Но колкото повече увеличавах АМ за сметка на кърмата /тогава се дохранвапме/, толкова по-трудно акаше. Попринцип доста бебета се запичат от НАН, защото е обогатено с доста желязо. След това бяхме на Аптамил. Точно, защото четох много добри отзиви за него. Но едвам изпихме една опаковка. От него ни се появиха страхотни колики. При положение, че Маги почти нямаше. Отделно не й хареса на вкус. Трябваше доста да се насили, за да го яде. Стана и много нервна и се държеше супер странно. Сега сме на Нутрилон и е много добре. Така, че трябва да пробвате. Всяко дете различно реагира на млеката. И намерите ли едно не го сменяй. Не е хубаво да се сменят.
А минерална вода не мисля, че е подходящо за бебе. Аз до 1год ще давам преварена, а после извирната на Девин или може да си взема кана Брита.

# 69
Много ти благодаря, Веси  Hug
Малко пресни снимки от нас: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=54931&view=1

# 70
Съниполи, ние също сме на НАН1. Акаме си 1 път/ден или най-много 1/2 дни. Преди му давах Хип ХА, но то го запичаше повече. Аз също много се чудих на какво да мина и доста изчетох и се порових. С 2 думи защо реших за НАН, а не за Апт-л: НАН е обогатен освен с желязо, както писа Веси, също и с 2 киселини (ДХА и АРА), които ги има в кърмата. За А. не намерих подобен състав. ОСвен това ВСИЧКИ деца около мен, които са на А-л наддавт страшно много, абе направо са си мишелинчета. А за нас НЕнаддаването беше от съществено значение, че и без това Преслав расте като гъба след дъжд. И още едно предимство на НАН - разтваря се чудесно в студена (незатоплена, на стайна темп) вода. Докато А-л е доста по-мазен и трябва всеки път да ти е топла водичката, за да стане добре. НАдявам се, че ти помогнах и аз с инфо.

Мики, нашето пишле педито го отвори още 2-я месец и сега само забелвам при баня, за да не се затвори, както ме посъветва една от нашите мами още тогава.

# 71
Да, това за разтварянето на Апатмил е така. Водата трябва да е доста топла, за да се разтвори добре. Освен това, за да стане добре, трябва да изсипваш водата върху млякото, а не обратното. Иначе са разтваря по-трудно, защото се образуват малки топченца /така си пише и на опаковката/. За това аз тогава ползвах 2 шишета, за да приготвя млякото. В едното, с което ще храня, си седи млякото, а в друго подгрявам водата и после изсипвам в първото ooooh!

Да ви кажа и днешното ми учудване от пюрето на Хип с картоф и тиквички. Досега бяхме само на картоф и морков, като изредих почти всички фирми с това пюре /освен Хип/ и си ядеше от всичко. Днес започнах да давам картоф и тиквички. Но такова пюре имат само Хип и Маги въобще не го хареса. Едвам й надухат четирите лъжици. А, като го пробвах ми станя ясно защо не го иска. То нямаше вкус, на нищо  Thinking Rolling Eyes Нито усетих картофа, нито тиквичката Rolling Eyes Нали се славят, като най-натурални, но тук са се престарали. Явно ще трябва да го смесвам с друго пюре, за да яде и тиквички. Не ми е ясно как са постигнали този блудкав вкус Rolling Eyes Sick

# 72
Съниполи, а ти защо си решила да отбиваш? ако бебчето така и така трябва да яде млекце, защо да не е кърма, при положение, че имаш (освен ако не ти е неприятно кърменето, разбира се...)  Wink
Мики, а за пишлето - аз не забелвам, педиатърката също ме  посъветва така, а и това, което съм прочела също е против забелването. ето един линк към такава тема - ако ти е интересно, виж го. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73637.0

# 73
Привет!
И ние сме на Аптамил и съм доволна-Яна не е имала проблем с акането,наддава си нормално...7200 е на почти 6 месеца.Мисля,че всичко относно млеката е доста индивидуално-зависи как ще се отрази на бебчето и дали ще го хареса на вкус.
Има ли някои от вас ,които вече дадоха кръв и урина на бебоците за изследване?За урината ми е ясно,че ще се мъча Laughingвзех и стерилни колекторчета и ще опитам тази нощ.Интересува ме обаче кръв на гладно ли взеха от бебетата ви ???Моето педи ми каза да заведа Яна сутрин на гладно Shocked...което нямам идея как ще стане....да държа кърмаче гладно и то след нощна около 9 часова пауза...мисля,че това е невъзможно.Вие как постъпихте?Аз утре ще водя Янето и незнам какво да правя.... newsm78
Вижте новата занимавака на Яна.Подарък е,не е купувана в Бг,бънджи за бебета се води,закача се на вратата и слагата бебчо да подскача сам:)освен това свирка и светка...на Яна й е доста интересно и ме спасява за някой и друг час:)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=40658&photo=82

# 74
Моля ви помогнете ми. Не мога да открия във форума или на сайта на http://bg-mamma.com една тема относно кризите при растежа. Ако някой знае къде е нека пусне линк към нея.

Общи условия

Активация на акаунт