МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 394
  • 282
  •   1
Отговори
# 15
  • София
някой прави ли изследванията кръв и урина, че на нас ни дадоха направление, но се чудя как да я взема тази урина  newsm78
На мен педито ми каза, че се продавали торбички за стерилна урина, които се залепвали отдолу на бебетата - ама не знам дали и за момченцата е така  newsm78

# 16
някой прави ли изследванията кръв и урина, че на нас ни дадоха направление, но се чудя как да я взема тази урина  newsm78
Незнам за момченцата , но на момиченцата много трудно се взима. Слагаш на гърне с бурканче вътре и чакаш. Естествено ти трябва да държиш детето да не падне. Но това е ако имате гърне. Друг вариант ,който моя близка ми подсказа е стерилен памук в памперса и после изчеждаш в шишенцето за урината. Това е от мен , дано да съм помогнала Peace

# 17
И ние си имаме един слънчев Пижо вкъщи.

Калоян се роди със спешно секцио на 7 март 2006, 17.30 в "св. София" (терминът ми беше 26.02.2006, хубава дата Simple Smile ) Въпреки очакваниятя за огромно бебе, той си беше почти дребен - 50 / 3.580   (татко Венци е бил 56, а мама К  4 кг  Shocked !!! )

По въпроса за пишлето... и Кайо хваща каквото му попадне под ръцете. А когато татко му сменя памперса, винаги точно това му попада под ръцете  #Crazy Но Калоян явно не се впечатлява. Аз действам по-бързо с памперса и при мен рядко се случва.

# 18
Ние давахме урина. Трябва да си купите едни стерилни подобни на презерватив пликчета. Аз на Елина й го придържах, защото не залепна добре, но за момченцата няма да има проблем. Надявате го на пишлето и нямате грижи. Струва около лев.
Аз занесох много малко урина, но ми я приеха, че се бях разсеяла за малко и Елина точно тогава реши да пишка.
Но на много места не ги знаят тези пликчета. А в аптеката, от която аз го купих ми казаха, че имало за момчета и за момичета по принцип, но в момента имаха само универсални. Така, че да знаете, че има голямо улеснение

# 19
  • София
Здравейте,мамчета! Hug
kalinaarsova,добре дошла!
Ох, и Дани падна днес от нашето легло.Ей, неможах да го овардя! #Cussing outСутринта станах да отида до тоалетната,баща му спеше и аз допрях плътно детското креватче до нашето,и въпреки това той го е отместил и е паднал на земята.За щастие само се е стреснал малко,като се върнах баща му го беше гушнал,беше се изплашил повече от него. Shocked
Днес купихме на Дани люлка.Много е щастлив,страшно му харесва да го люляме,пък и ние сме доволни,че има мир поне за час. GrinningЕто вижте го!
http://www.bgphoto.net/photos/13408/o632908459496875000.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/13408/o632908459552500000.jpg
Кате,продават колектори за урина специално за бебенца,много е удобно,има си за момченца и за момиченца,за нула време материала беше събран! Grinning
Много са сладки и Али и Ема!То човек неможе да си избере снаха при толкова много красавици! Grinning Heart Eyes
Ох,айде оставям ви,че Дани плаче и баща му не може да го успокои.Целувки!

# 20
И Боби днес регистрира първото падане Cry За секунда го оставих и как се превъртя изобщо не видях и разбрах, а трябва да е направил пълно превъртане, но и той по-скоро се уплаши, защото плака по-малко от минута и се успокои  - за по-сигурно му дадох и да суче и той почна и с глас да ми се смее  Rolling Eyes аз си изкарах ангелите  Confused Обаче до нослето имаше 2 точки кръв  #Crazy абе явно вече очите на 17 трябва да са, той напоследък изобщо не се въртеше, беше забравил, и така изведнъж явно си припомни Simple Smile

# 21
Преди да забременея и родя работех ужасно много. Затова планирах да изкарам спокойно, уютно, и домакинско майчинство. Уви...
Кайо беше на 40 дни, когато девойката, която ме заместваше, напусна внезапно и се наложи да се върна на работа, макар и само за няколко часа седмично.

Мога смело да твърдя, че това ме направи много по-добра, грижовна, спокойна и всеотдайна майка. Също така пребори кошмара на следродилната депресия. С такова огромно удоволствие се посветих както на грижите за бебето, така и на работата си, и двете ми доставяха огромно удоволствие. Изведнъж спрях да съм уморена и отегчена от baby-only ежедневието. Абе почуствах се човек.

Имаме си бавачка, бабите работят. На бавачката спокойно мога да и кажа всичките си изисквания (на майка ми не мога), мога да казвам кое не ми харесва, а и ужасно много ми помага с гладене и чистене, така че всъщност ходейки на работа се оказва, че имам много повече време и сили за бебето.

Така е с мен.  Simple Smile

# 22
  • Варна
Хайде и аз да се разпиша в новата тема. Поздравления за tasia отново! smile3501
Добре дошла, kalinaarsova!  welcome
Чакам нашия татко да се върне всеки момент от командировка в София и реших да драсна някой ред.  smile3523
Тези деца ще ни разкатаят с тези техни каскади. Дано всички да са добре.  Praynig Преслав още не сме го отървали, но да видим до кога. ooooh!
И аз пуснах снимки в старата темичка, но ще ги пусна и тук. Да не би някой да не ги е видял. Joy http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=11445&AlbumId=62948
Много са сладки Янето, Али и Ема наистина. Да са живи и здрави. Heart Eyes
Преслав още не си е намерил пишока, за сега само краката съществуват за него от кръста надолу. Joy
Лека и спокойна нощ. Hug

# 23
  • Sofia
Искам да питам мамите, които са захранвали с пюренца на хип - за колко време дадохте цялото бурканче? и с колко мляко дохранвахте след това?
Давах 1/2 бурканче Hipp с 90мл. мляко, обаче отделно - не съм ги смесвала. Цяло бурканче започнах да му давам след около месец (т.е. заместих едно хранене със зеленчуково пюре на 5 месеца и половина). Не съм увеличавала постепенно до цяло пюре, просто преди няколко дни му дадох цялото бурканче. Аз си мислех, че ще си иска млякото, обаче явно пюрето го засища добре и си изкарва 4 - те часа до следващото ядене.

# 24
Вече си имаме нова тема-много бьрзо изписахме старата.
добре дошла на новата мама и бебочко.

# 25
Благодаря за топлото посрещане!

Съжалявам само за дето толкова късно ви открих ! Колко притеснения и питанки към педи щях да си спестя.
(тук вече ме заплашват, че ако не си легна, ще дръпнат кабела на мрежата Simple Smile )

# 26

Съжалявам само за дето толкова късно ви открих ! Колко притеснения и питанки към педи щях да си спестя.
(тук вече ме заплашват, че ако не си легна, ще дръпнат кабела на мрежата Simple Smile )

Оооо, кажи им да свикват Mr. Green От форума няма отърване. Става мания и цялото семейство е в кюпа  Mr. Green

Аз, като гледам бебоците сега как не може да ги оставиш за секунда, като проходят не знам. Аз поне ще съм малко облекчена, защото Маги ще прохожда при майка ми. За нея ще е основното гонене Mr. Green

Както винаги мартенските ни бебчета са голями сладуранчета Grinning

Тася, люлката от Щъркел ли я взехте и за колко? И за мисля да й взема на Маги такава, но ще изчакам да стане на 6м. Ние сега я люляме в кошницата, но на таткото му стигнаха ръцете до земята от това люляне.

# 27
Привет Маминки!
Днес заминавам при иван на вилата за 3 дни и нямам търпение вече............. Иначе банята е почти готова - остана само монтажа на шкафа с мивката и да се върже бойлера, но той ще ни трябва чак за следващата. профилактика след една година та бърза работя нямам... Иначе къщата ми прилича на бейрут - не мога да ви опиша за какво иде реч. Днес сигурно чистачката ще реве като види какво се е случило на всичко у дома.
Иначе всяка нова съставка я даваме по 2-3 лъжички, като си допълваме със вече позната храна. Имам предвид, че като дам нов зеленчук например даваме 2-3 лъжици и след това даваме едно бурканче от зеленчук, които вече е ял. Да чукнем на дърво досега не е правил никакви реакции от нищо. Вече яде и всякакво месо, като даваме само пюрета, които са за над 4-ти месец, нищо, че той започна 6-ти. Не знам дали сте открили, но има и голямо разнообразие от пюрета на нестле за над 4-ти месец, включително и месо - май марката беше Нестле - Алате или нещо такова /нямам бурканчета тук../... Аз засега съм открила тези пюрета само в пинокио в Дружба, но предполагам, че ги има и на други места. Та купувам от тях, хаме, хип и бебивал и всичко яде на общо основание - няма никакви претенции. Каши сме давали на хумана бананова и кашите на фризо с 4 плода и с 5 плода. Аз лично отварям по 2-3 каши накуп и след 2 седмици изхвърлям останалото /вече изхвърлихме първите остатъци/. даже купувах и на нестле каши в бурканчета за над 4 -ти месец пак от пинокио, но открих само 1-2 вида та....
Калина, аз съм от работещите мами... върнах се на работа, когато иван беше на 42-43 дни и съм си на пълен работен ден, като работя поне 6 дни в седмицата. майка ми гледа малкия. Шефа ми като че ли доста се изненада от моето решение /жена му си гледа детето вече 2 години и половина, всички колежки, които родиха също/, но го оцени по достойнство и вече и  заплата е с 80% нагоре от този месец та няма как да съм недоволна. следродилна депресия нямах - нямах време за нея  Joy и като цяло съм изключително доволна. Все се бъзикат с мен, че аз съм променила мнението на цялата фирма за бременните и майките. Работих до 3 дни преди планирането секцио и започнах да помагам от вкъщи още щом се прибрах от болницата, като много се стараех през цялата си бременност да скривам колко съм затъпяла и май успях да ги излъжа  Twisted Evil. Сега като че ли наваксах загубеното, ама не дадох никой да разбере  колко тъпа се чувствах:hahaha:

# 28
  • Варна
Добро утро! Ние днес имаме двоен повод да почерпим-мъжо има рожден ден, а Преслав става на цяла половин годинка! Joy Черпя ви виртуално.  party023 newsm38
Само, че тази сутрин Преско се събуди с температура, в следствие на ДТК-то, което му биха вчера. Sad Това ми помрачи празника. Т не е висока 37,3 и не съм звъняла на педито. Тя каза, че е притеснително, ако мине 37,5. Дадох му Панадол и сега спи. Дано само с толкова да се размине.  Praynig Аз мислех, че ваксината дава отражение до 12 часа след поставянето, но явно при нас по-късно се прояви. Confused
Иначе вчера го изтеглиха- за две седмици е качил 350гр. и 1 см. и сега е 7300гр. и 67 см. newsm44 Докито каза, че изглежда много добре, да не се притеснявам и да започвам месото, защото най-много от него има нужда с този нисък хемоглобин. Ако Т премине бързо в понеделник ще му дам пиле с моркови и картофи на Nestle.

Оооо, кажи им да свикват Mr. Green От форума няма отърване. Става мания и цялото семейство е в кюпа  Mr. Green

smile3521 smile3521 smile3521

# 29
Катенце да си ти живи и здрави рождениците! newsm51 smile3525 newsm59 Tada
Жалко, че тук вали и няма да мога да няцелувам Преслав  Cry

Общи условия

Активация на акаунт