МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 407
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
За пюретата, аз съм много доволна от Ovko-плодови. Катя много ги харесва, консистенцията им е много добра , а и цената също-1.10лв. За съжаление нямат зеленчукови и затова вземам всякакви зеленчукови, но определено най-много и харесват тиква+морков или домат+грах на Ганчев.

Грахта и въобще бобовите не се въвеждат след 8-9 мес  newsm78 Аз половината пюрета не мога да ги павам точно, защото почти навсякъде има грах, а си мисля, че тя се въвежда по-късно newsm78 Иначе днес ще й дам на Маги и аз прословутата тиква Grinning Всички мами ми казват, че бебоците си облизвали бурканчетата с пюре от тиква  Laughing Пък и и без това вече ми се натрупаха сумати пюрета с тиква, които съм взимала за проба. Днес ще й дам на Хип, защото от тях имам сумати бурканчета благодарение на мъжа ми. Бях му казала да ми вземе от Метро тиквички на Хип, той гордо ми носи цял стек с пюре от тиква Crossing Arms Tired Взела съм тиква и на Сънвал и ще ги пробваме и тях за първи път. Иначе и Маги си харесва Ганчев и Ам-ам. Абе въобще каквото съм й дала до сега всичко яде Mr. Green /пу-пу/. Само на тиквичките на Хип се мръщеше.

Мики, честито християнче  bouquet

Аз си избрах, като дата 24.09 за кръщането на Маги. Тогава ще прави точно 6мес. Пък и 24-и си е нейната дата и за това реших и кръщането да е тогава. Дано да е хубаво времето

# 226
 Мики честито и от нас.
 Относно бобовите ще ви кажа един прецедент. Позната на майка ми каза, че е дала пасиран фасул на дъщеря си когато тя е била на шест месеца, а в момента детето е на осем години. Та по този въпрос повечето родители преценяват какво да дават на децата си стига да не се изпада в крайности. Ето аз бях решила да я захранвам на шест, та и по-късно и ако не беше това разстройство до сега да сме започнали.
 Лек ден на всички

# 227
Пюрето с грах и домати е от готовите, подходящо за деца на 4ри месеца , освен това в него има картофче и ябълка(ако не се лъжа). Нямаме никакъв проблем със стомаха , нито газове, нито колики. Не смятам ,ч е когато е така фино пасиран би бил проблем, както и доматите.  Peace

# 228
Аз също съм давала пюрета в които има грах или боб и ги дават за след 4 месеца и проблеми не сме имали.

# 229
  • София
Здравейте, милички,
Видях, че сте обсъждали пробиването на ушите при момиченцата и напълно споделям мнението на Дейзи по отношение на бебета с обици и други бижута - Бояна има повече бижута от мен, но няма да ги ползва в скоро време  hahaha Да не говорим, че когато се пробиват ушичките прекалено рано дупките се вдигат с течение на времето и примерно обици, с формата на топченца, или камъчета с обков не стоят изящно на ухото и не на последно място самата процедура, на която посмъртно няма да подложа дъщеря си, преди да стане на адекватна възраст. Но всеки си преценява за собственото дете  Hug
Аз мога да ви се похваля, че Бояна вече хапва жълтък и доста и харесва, само, че малко се запича от новия начин на хранене и се налага да и давам вода от овесени ядки,, за да регулираме положението.
И аз се чудех за сядането- но ще я оставя сама да се движи и след навършен 6-ти месец ще я оставям за по-дълго време седнала.
Да ви призная, милички- независимо, че се чувствам прекрасно на работа и осъзнавам, че е направо престъпление да държа Бояна в София, при положение, че на вилата е несравнимо по-добре за нея, много ми липсва и се въздържам да не звъня по 100 пъти на ден  newsm78
Хайде целувки   bouquet

# 230
Цитат
Аз си избрах, като дата 24.09 за кръщането на Маги. Тогава ще прави точно 6мес. Пък и 24-и си е нейната дата и за това реших и кръщането да е тогава. Дано да е хубаво времето

Избра ли сте моят Рожден Ден. Heart Eyes

Иначе за спането,едната спи като пън по цял ден,другата око не затваря,как издържа това детенце по цял ден не знам.И точно София дето не спи заспа вчера в Бънджито,каталясал след дълго беснеене.

# 231
Аз също съм давала пюрета в които има грах или боб и ги дават за след 4 месеца и проблеми не сме имали.

Ми не знам. Това, което съм чела във форума и по книгите за хранене на бебето пише, че бобовите са доста трудно смилаеми и за това се въвеждат след 8-9 мес. И то при положение, че в книгата ми за хранене на бебета се започва захранване след 4-и мес, а не след 6-и. И там пише да се дават такива неща след 9-и мес. За това ми беше много странно, като видях в пюрета за след 4-и мес грах Rolling Eyes Ще питам педито, но май ще се престраша да дам грах най-рано към 6-7 мес и то, ако толкова няма готови пюрета без бобови.

Доматите мисля да ги дам другият месец заедно с чушката. Просто такова е пюрето. Много се дразна, че в готовите пюрета не се въвеждат зеленчуците постепенно. Има точно 2-3 вида по-ицчистени пюрета. Всички останали са разни асортита с каквото се сетиш вътре Crossing Arms И разликата между предназначените месеци е това дали има месо или не Crossing Arms

# 232
Веси и аз за това се ядосвах,че няма Гербер 1 food тука
http://www.gerber.com/prodcat?catid=508

Тъй като не намерих пюренца с един зеленчук,се наложи да си ги правя самичка в къщи за да въведа основните зеленчуци.

# 233
Аз също дадох пюре с грах и домати.Особено доматите ги яде доста отдавна.В началото леко и подразниха стомахчето и ги спрях за известно време , но като се огледах - трябваше да и давам само 2-3 вида и затова пак ги въведох.А за бобовите - също бях възмутена , но изчаках да видя как реагират бебетата на някой по-смели майки в квартала , които едва ли не , започнаха с това и наскоро и аз се престраших.

напълно споделям мнението на Дейзи по отношение на бебета с обици и други бижута - Бояна има повече бижута от мен, но няма да ги ползва в скоро време  hahaha ...... самата процедура, на която посмъртно няма да подложа дъщеря си, преди да стане на адекватна възраст. Но всеки си преценява за собственото дете  Hug
Идеята за ранното пробиване , е че детето няма да осъзнае какво му се случва , и естествено няма да си спомня ужасната процедура , за която някой писа ,че е събирал смелост с години.Аз  още помня как течеше кръв по бялата ми перелинка и огласявах улиците след като ми пробиха ушите, а майка ми и баба ми се чудеха как да ме успокоят.Мога да кажа , че това е една от големите психически травми останали ми от детството ми .Колкото и да ми е жал , предпочитам детето ми да не си спомня този ужасен момент.

# 234
напълно споделям мнението на Дейзи по отношение на бебета с обици и други бижута - Бояна има повече бижута от мен, но няма да ги ползва в скоро време  hahaha ...... самата процедура, на която посмъртно няма да подложа дъщеря си, преди да стане на адекватна възраст. Но всеки си преценява за собственото дете  Hug
Идеята за ранното пробиване , е че детето няма да осъзнае какво му се случва , и естествено няма да си спомня ужасната процедура , за която някой писа ,че е събирал смелост с години.Аз  още помня как течеше кръв по бялата ми перелинка и огласявах улиците след като ми пробиха ушите, а майка ми и баба ми се чудеха как да ме успокоят.Мога да кажа , че това е една от големите психически травми останали ми от детството ми .Колкото и да ми е жал , предпочитам детето ми да не си спомня този ужасен момент.

Това беше и моята идея. Аз не си спомням кога са ми продупчили ушите, но все пак си спомням, че ме боляха ушите след това. На мен трудно ми зарастват дупки и доста време ми трябва, за да се оформи дупка. И сега, ако не нося дълго време обеци и имам проблеми с дупките, като тръгна да си слагам. Имам чувството, че са ми ги направили много малки и обеци с по-дебели щифчета влизат доста трудно. Но при мен явно си е нещо или от кожата или от кръвните телца, които помагат за заздравяването на раните. Преди 2 год си сложих обеца на пъпа. Цяла година я пръсках с атибиотици и кислородна вода, защото набираше и накрая просто кожата отгоре изсъхна и обецата падна Tired Явно тялото ми я изхвърли. Толкова ме хвана яд Crossing Arms Много ми харесва обеца на пъпа. Но явно аз не съм за това. Сега ми седи за спомен Sad

Но наистина много малки бебета и деца с бижута изглеждат смешно и сигурно ще изчакам до към 2-3 год. Тези дни гледах бебе колкото нас с доста дебела златна гривна. Първо и седеше, като открадната. Второ, изглеждаше, като циганетата отрупани със злато. Много смешно ми стана.

# 235
Здравейте!:)
Как се спасихте от жегите тези дни?Ние бяхме на вилата,а там е поносимо...вечер дори хладно.
Утре Янето става на 6 месеца:) и мисля вече да я оставям да седи в количката от време на време...не за дълго,за да не натоварваме кръстчето изведнъж./тя и без друго вече сама се изправя до седнало положение:)/.
А за пюретата грах и домати аз лично не бих дала...а това какво пише на самото бурканче,в смисъл за коя възраст става, въобще не ми е критерий.Примерно на някои Ганчеви пюрета пише,че стават за над 4 месеца,а други вносни пюрета,със същия състав стават за над 6 месеца...това е въпрос на схема на захранване според мен.Да не говорим,че в ганчевите има мляко #Crazy....такова пюре няма да дам на дъщеря си до 1 годинка,нищо ,че на бурканчето примерно пише,че стават за над 4-5 месеца.А вие какво мислите за броколите и карфиола???Другото,което ме изуми е,че на едно пюре на Гербер-ябълка,морков и грозде пише,че е за над 6 месеца, а нашите са си лепнали преводния етикет и на него са написали за над 5 месеца....ееех...ние ако не побългарим нещо,няма да ни бъде.Хората са си написали за кога е приготвено,ама българщината си е българщина. ooooh!
В тези жеги Яна почти ми отказва да се храни. Cryснощи е вечеряла 50 мл. мляко и 100 мл. вода отделно...като и покажа шишето с вода протяга ръце,а на шишето с млякото се мръщи и не го иска...незнам до кога ще продължава така...иначе е весела и жизнена,ама... newsm78
За бънджито ви бях писала,че и ние от скоро ползваме...на Яна й харесва.Пише,че става за бебета над 4 месеца...а пък тя е вече на 6:)Ето я:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=40658&photo=84

# 236
А за пюретата грах и домати аз лично не бих дала...а това какво пише на самото бурканче,в смисъл за коя възраст става, въобще не ми е критерий.Примерно на някои Ганчеви пюрета пише,че стават за над 4 месеца,а други вносни пюрета,със същия състав стават за над 6 месеца...това е въпрос на схема на захранване според мен.Да не говорим,че в ганчевите има мляко #Crazy....такова пюре няма да дам на дъщеря си до 1 годинка,нищо ,че на бурканчето примерно пише,че стават за над 4-5 месеца.А вие какво мислите за броколите и карфиола???Другото,което ме изуми е,че на едно пюре на Гербер-ябълка,морков и грозде пише,че е за над 6 месеца, а нашите са си лепнали преводния етикет и на него са написали за над 5 месеца....ееех...ние ако не побългарим нещо,няма да ни бъде.Хората са си написали за кога е приготвено,ама българщината си е българщина. ooooh!

А какво против имаш млякото в пюрето? Аз слагам АМ във всяко пюре преди да го дам. Мисля да правя така поне до 6-и месец, когато ще въведа месото.
Броколи и карфиол мисля да пробвам след 2-3 седмици. Само не знам Маги дали ще ги хареса, аз не мога да ги понасям.
Според мен етикетите на Гербер са с 1 месец назад, защото оригиналните са за схема за пюрета след 6-и месец. Гербер имат пюрета преди 6-и месец само плодови и зеленчукови с един зелечук. Мен пък ме изуми пюре на Нестле /мисля и Хип/ с пилешко за след 4-и мес. Аз не разделям чак толкова драстично пюретата на вносни и български. Гледам състава и, ако ми хареса го взимам за проба. Ако Маги го яде продържавам да й взимам, ако не - не й взимам. Въобще не съм придирчива към марки. За това пробвам от всичко и оставям тя да си избере марката Grinning

# 237
Аз онзи ден пробвах пюрето от броколи и картофи на ХИП, оба4е моето бебе го плюеше. Засега и харесва само пюре от моркови. Интересно ми е как така показва предпо4итания след като вкусът се появява едва към 6,7 месец  Thinking

# 238
Гледах, че има само броколи на Хаме.

# 239
  • Sofia
Мацки, черпя ви  beer - Вики става на половин година !!!

Божеееееее, как лети времето ...

Последна редакция: пн, 21 авг 2006, 15:29 от honey_bee

Общи условия

Активация на акаунт