Консултации с аюрведа специалист

• 152 494
  • 917
  •   1
Отговори
# 795
Дали има нещо за отпускане мускулите на врата, причинено от шипове и дискова херния?

# 796
  • Варна
Дали има нещо за отпускане мускулите на врата, причинено от шипове и дискова херния?

Подходящи упражнения, назначени от Йога учител ще помогнат.

# 797
Здравейте!
Може ли да препоръчате нещо относно голямо количество газове (главно оригвания)? В някои от случаите са съпроводени с усещане за тежест и дискомфорт в стомашно-чревния тракт.
Благодаря!

# 798
    При алергия може да се приеме нещо, за да намалим алергията? Имам към амброзия, която се проявява със сърбеж по носа, очите, Запушване на носа, кихане и кашляне.

# 799
    • Варна
    Здравейте!
    Може ли да препоръчате нещо относно голямо количество газове (главно оригвания)? В някои от случаите са съпроводени с усещане за тежест и дискомфорт в стомашно-чревния тракт.
    Благодаря!

Намалете суровата храна, вечеряйте най-късно до 19 ч с малка вечеря, не смесвайте в едно ядене коя да е двойка от следните храни: плодове, месо, млечни, риба, ядки, бобови, яйца.

# 800
    • Варна
    При алергия може да се приеме нещо, за да намалим алергията? Имам към амброзия, която се проявява със сърбеж по носа, очите, Запушване на носа, кихане и кашляне.

Далеч от амброзия тогава Simple Smile
    Сок от алое вера помага в такива случаи.

# 801
    Здравейте.
    В горещините глезените ми са ежедневно отекли. Сутрин са добре, но до вечерта вече положението не е много ОК. При възможност се старая да ги държа в легнало положение или на възглавница, следя се и да не ги кръстосвам. Всякакви препоръки биха ми били полезни.
    Благодаря.

# 802
    Здравейте, бихте ли препоръчали, какво да взема при стомашни киселини и болки в стомаха след хранене? Често, ако не съм взела лекарство, не мога да спя от тях.
    Проблемът е от години. Докато вземам лекарства против киселини,  симптомите изчезват, но когато ги спра се връщат. Ям малко, не преяждам. Правила съм изследване за непоносимост към храни и не консумирам непрепоръчителните, но няма подобрение.
    Моля за Вашия съвет!

# 803
    • Варна
    Здравейте.
    В горещините глезените ми са ежедневно отекли. Сутрин са добре, но до вечерта вече положението не е много ОК. При възможност се старая да ги държа в легнало положение или на възглавница, следя се и да не ги кръстосвам. Всякакви препоръки биха ми били полезни.
    Благодаря.

Препоръчвам поне 60 мин дневно ходене пеш, без спиране, с нормално темпо.

# 804
    • Варна
    Здравейте, бихте ли препоръчали, какво да взема при стомашни киселини и болки в стомаха след хранене? Често, ако не съм взела лекарство, не мога да спя от тях.
    Проблемът е от години. Докато вземам лекарства против киселини,  симптомите изчезват, но когато ги спра се връщат. Ям малко, не преяждам. Правила съм изследване за непоносимост към храни и не консумирам непрепоръчителните, но няма подобрение.
    Моля за Вашия съвет!

Като начало, спрете всички червени храни, във всякаква форма (домати, червени меса и т.н.), всичко кисело, люто, пикантно, всичко сладко, всички ферментирали продукти (сирене, кашкавал, кисело мляко, маслини, туршии и т.н.), всички сушени подправки, освен кориандър, мента, джоджен. Наблягайте на последните 3 в прясно състояние, както и копър.

Съжалявам за забавения отговор!

# 805
    Здравейте,

Какво препоръчвате за възстановяване след пневмония, превенция на фиброза за жена на 30 години?

# 806
    • Варна
    Здравейте,

Какво препоръчвате за възстановяване след пневмония, превенция на фиброза за жена на 30 години?

Здравейте,
    - Редовно ходене пеш е много важно
    - Дихателни упражнения
    - Само прясно приготвена храна и никакви млечни продукти; няколко месеца и никакви други животински
    - Билката Тулси и мармалада Пранапраш

# 807
    Много благодаря! Намирам Тулси на прах, както и на таблетки, какво да закупя?

Здравейте,

Здравейте,
    - Редовно ходене пеш е много важно
    - Дихателни упражнения
    - Само прясно приготвена храна и никакви млечни продукти; няколко месеца и никакви други животински
    - Билката Тулси и мармалада Пранапраш

# 808
    Здравейте, г-н Викторов!
    За втори път се обръщам към Вас, първия ми помогнахте много успешно, за което благодаря от сърце!
    Към момента ситуацията е такава, че от два месеца насам изживявам силен стрес и тъга във връзка с тежка диагноза на мой близък. Отделно се грижа за малкото си дете- по майчинство. Претоварена съм с ангажименти и имам усещането, че не мога да се справя с всичките.
    В резултат не спя добре, чувствам се силно изтощена, мозъчна мъгла, също така има изнервяне, раздразнителност във връзка с претоварената нервна система, както и цялостно усещане за липса на енергия.
    Какво би помогнало в този случай? Предварително благодаря.💐

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 17:56 от Cat_woman123

# 809
    • Варна
    Много благодаря! Намирам Тулси на прах, както и на таблетки, какво да закупя?

На таблетки по-добре, прием според указанията на опаковката.

Общи условия

Активация на акаунт