Консултации с аюрведа специалист

• 152 360
  • 917
  •   1
Отговори
# 810
  • Варна
Здравейте, г-н Викторов!
За втори път се обръщам към Вас, първия ми помогнахте много успешно, за което благодаря от сърце!
Към момента ситуацията е такава, че от два месеца насам изживявам силен стрес и тъга във връзка с тежка диагноза на мой близък. Отделно се грижа за малкото си дете- по майчинство. Претоварена съм с ангажименти и имам усещането, че не мога да се справя с всичките.
В резултат не спя добре, чувствам се силно изтощена, мозъчна мъгла, също така има изнервяне, раздразнителност във връзка с претоварената нервна система, както и цялостно усещане за липса на енергия.
Какво би помогнало в този случай? Предварително благодаря.💐

Здравейте,
Предполагам ще ви се отрази добре следната комбинация:
1. Нараяна калпа: 1-2 табл с топла вода, преди лягане вечер; 2-3 месеца
2. Ашваганда: 1-2 капс, след вечеря; 2-3 месеца
3. Ранна и малка вечеря (до 18-18:30 ч) и рано лягане за сън (до 22:30 ч)

# 811
Много благодаря! Спокойна вечер!

# 812
  • Варна
Много благодаря! Намирам Тулси на прах, както и на таблетки, какво да закупя?

Таблетки или капсули.

# 813
  • София
Здравейте, интересувам се дали въпросната добавка
Скрит текст:
може да предизвика болки по време на ментруация?
Да, зная, че би трябвало да върши обратната работа, но веднага след спирането и получих облекчение.

# 814
  • Варна
Здравейте, интересувам се дали въпросната добавка
Скрит текст:
може да предизвика болки по време на ментруация?
Да, зная, че би трябвало да върши обратната работа, но веднага след спирането и получих облекчение.

Да, възможно е.

# 815
  • София
Много Ви благодаря за отговора!
А дали налага спирането или е небходимо да се продължи с добавката? И също така се интересувам защо би причинило болки?
Благодаря предварително!

# 816
Здравейте, какво бихте ми препоръчали за справяне с косопад в следствие на стрес?

# 817
  • Варна
А дали налага спирането или е небходимо да се продължи с добавката? И също така се интересувам защо би причинило болки?
Благодаря предварително!

С каква цел приемате продукта и кой Ви го назначи? Това са билкови лекарства и приемът им на своя глава може да е опасен.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 12:24 от Рaдост

# 818
  • Варна
Здравейте, какво бихте ми препоръчали за справяне с косопад в следствие на стрес?

Премахване или справяне със стреса и възможно най-чистата и качествена храна, както и много ходене пеш.

# 819
А нещо, което да се маже на скалпа например или да се приема определена храна? Гледам, че има гребен от нийм, който се води аюрведичен, с който се реши косата и се стимулира скалпа.

# 820
  • София
Благодаря предварително!

С каква цел приемате продукта и кой ви го назначи? Това са билкови лекарства и приемът им на своя глава може да е опасен.

Назначени са ми от хранителен терапевт не ги взимам на своя глава. Приемам ги за намаляване/успокоение на  симптомите на ПМС.

# 821
  • Варна
А нещо, което да се маже на скалпа например или да се приема определена храна? Гледам, че има гребен от нийм, който се води аюрведичен, с който се реши косата и се стимулира скалпа.

Да, такъв гребен е ОК.
Няма нужда от мазила, просто се хранете чисто и качествено, организмът знае как да се справи с косопада и не само.

# 822
Здравейте! Дъщеря ми е на 11г., 52кг,165см. На 02.12. 2024г. и пуснах изследвания (кръв и урина), поради болки в корема, исках да изключва възпален апендицит. Така или иначе ще я боцкат (а тя изпитва голям страх), реших да и пусна и профилактично пакет за щитовидната жлеза(преди да има първия цикъл, а и аз съм с Хипотериодизтм при Хашимото  и инсулинова резистентност). Оказа се, че има завишени TSH. Не сме посещавали ендокринолог все още. Питанията ми към вас са: Много ли са завишени? Лаборантката каза, че при децата са по-високи стойностите.  Възможно ли е да е
завишен ,поради стреса(страха при взимане на кръв) ? Как може да го коригираме без хормон? Според вас на какво може да се дължи високата стойност? Какво следва да направим? Освен да повторим изследванията, да включим FT3 и преглед при детски ендокринолог. Моля за съвет! Много ще съм Ви благодаряна, вашето мнение е значимо за мен/нас!Прилагам изследванията.

# 823
  • Варна
Здравейте! Дъщеря ми е на 11г., 52кг,165см. На 02.12. 2024г. и пуснах изследвания (кръв и урина), поради болки в корема, исках да изключва възпален апендицит. Така или иначе ще я боцкат (а тя изпитва голям страх), реших да и пусна и профилактично пакет за щитовидната жлеза(преди да има първия цикъл, а и аз съм с Хипотериодизтм при Хашимото  и инсулинова резистентност). Оказа се, че има завишени TSH. Не сме посещавали ендокринолог все още. Питанията ми към вас са: Много ли са завишени? Лаборантката каза, че при децата са по-високи стойностите.  Възможно ли е да е
завишен ,поради стреса(страха при взимане на кръв) ? Как може да го коригираме без хормон? Според вас на какво може да се дължи високата стойност? Какво следва да направим? Освен да повторим изследванията, да включим FT3 и преглед при детски ендокринолог. Моля за съвет! Много ще съм Ви благодаряна, вашето мнение е значимо за мен/нас!Прилагам изследванията.

По-добре повторете изследванията в свястна лаборатория, напр. Бодимед. Включете задължително ФТ3, серумно желязо и вит.Д. ТСХ около 5 не е проблем за тази възраст, ако щитовидните хормони са ОК и детето няма оплаквания.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 11:14 от Рaдост

# 824
Здравейте, г-н Викторов, имам комплексен проблем и не знам откъде да започна. На 40г-жена, с голямо затлъстяване, на моменти тревожност, омазнен черен дроб, кръвното започна да е около 130/90, щитовидната ме притеснява също. Освен това завишени СУЕ и ЦРП.
Ще съм благодарна на насоки, много съм объркана.

Общи условия

Активация на акаунт