Любители на кучета - 103

• 24 679
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • о`майна лунна нощ е
Последните два поста не са много за харесване с тия температури Sad

А Хари е късметлия!

# 241
  • Варна
Много са милички, усещат и подкрепят, колкото могат. Такава снимка Иланг, ми насълзява очите. 😊

# 242
Здравейте дами Two Hearts, нахълтвам, за да се възмутя при вас, защото ще ме разберете.
Днес една колежка ме "изненада" със семейното решение да подарят/продадат (тоя момент ми се губи) 5-месечното йорки, защото нямали време за него.
Те по принцип го взели, защото 14 годишната им дъщеря много искала куче....ама не и се ставало рано да го извежда, пък те нямали време, а и нямало кой да си играе с него и т.н................................
Защо хората си мислят със з***ка винаги ще остане загадка за мен!

# 243
  • Пловдив
Хора всякакви. Нищо изненадващо.
Дано намерят семейство на кученцето. Може за по добро да е.

# 244
Той нашия Спайк така дойде, защото бил взет за 12-годишен, който също му се нарадвал и ми е голямо щастие.
Макар че тогава бях възмутена, сега пак съм Sad
Тия решения да се вземе животинка защо все си мисля, че трябва да се обмислят сериозно?!?!?!

# 245
За съжаление подобни случки не са редки. Дано се намерят съвестни стопани за мъничето.

# 246
  • о`майна лунна нощ е
Нашият Швепс също дойде като желан от тогава 12-годишния батко и мърморан щерката на 9 години. Извежда го основно баткото, мрън-мяу ... Нахлузи суитчера, обуе обувките .. няма зима, няма лято. Излиза с него, ако ще да е за 10 минути. Дребната пък го разиграва страшно много. Тя му е единствената равна вкъщи. Няма я за авторитет, тя му е другар за борба и игри. Но Швепса е желан и обичан от всички, съзнателен и обмислен избор и решение.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 09:24 от `ТуиГ

# 247
И преди съм писала и пак ще напиша.Преди да вземем нашата принцеса,обмисляхме 3-4 години.Отначало аз не бях съгласна,но след това се съгласих.Взехме я с голямо желание и радост.И до ден днешен се чудим как сме живели без нея преди.

# 248
  • sf
И аз взех Нейо след няколкогодишен размисъл. Накрая развода ми беше тласъка. Взех го уж за детето, но с ясното съзнание, че аз ще се грижа за него и той определено си е Мое куче. 😁 Детето ми помага в разходките и правенето на компания, когато съм на работа.

# 249
Много ви изпуснах.Честито на всички,които са имали повод.Добре дошли на новите муцунки.
Макс

# 250
  • София
Здравейте, пиша за първи път.

Имам нужда от помощ и съвет!

Имам померан на 1.6 год. През декември започна да си търка и влачи дупето и хапе предните лапи. Докторите и писаха аналната жлеза, имаше много малко секрет, изследваха урината - малко високо PH, пи 10 дни хапчета за уринарния тракт, няма глисти, бълхи, кърлежи. Вулвата й беше възпаление от тъкането и дадоха крем да я можем. Казаха, че може би ще се разгони. След няколко дни имаше леко тъмно кървене, не е цапала хич. Решихме, че е разговора, защото мъжките много я душата и навъртаха и хората ме питаха, дали не е разгонена. Цапане и някакво кръвотечение нямаше.
Сега пак същото нещо, аналната жлеза не и т.н. Днес бяхме на лекар и пак да я можем с крема по вулвата и утре искат урина.
Явно много я сърби и дразни, жал ми е какво й е и че не мога да й помогна адекватно. Cry
Да кажа, че от декември понякога пак го правеше, но много рядко. Познат каза, че може да маркира така. Ок, ако е рядко. Но от вчера е много зле горкото Confused
Всеки месец й слагам Адвокейт, давам и Дронтал, след разходка мия дупето и вулвата само с вода.
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и как го решихте?

# 251
И аз взех Лори,след голямо житейско сътресение...Да,уж за детето,на което беше мечта от години.Знаех,че ще е моя грижа и отговорност!Имах идея спокойно да обмислям какво кученце,как,откъде...кога...И  ми попадна нейна снимка в група Фейсбук,,Доброволци Кърджали,,-черничко,жалничко,слабичко...и след 10 мин.хаотични мисли се обадих,че я осиновявам!Ето я,сега маймунката!

# 252
Няма лошо в това, човек да вземе куче за детето, но ако разчита, че едно подрастващо дете ще поеме целия ангажимент пи отглеждането и разходките му, значи не си познава детето. 😁 Когато някой ме пита за куче, че детето искало винаги отговарям, че ако родителите искат да гледат куче дс вземат ако ли не, детето става тийн, гаджета, дискотеки, студентски живот.. ами не, няма как да разчитат, че детето ще е постоянно ангажирано с животинката.
Да покажа един глезан:

# 253
Съгласна съм с вас. Кученцето е отговорност, не играчка. Като ми взеха Рубинчо бях на 11г. Мама и татко ми помагаха, най вече в разходките. Като попораснах   на първо място ми беше Руби. Нямам случай да съм отишла на кафе,  кино и да не имало кой  да  разходи  кученцето.  Даже приятелите така ги учех :разходка- в парка с Рубинчо, на кино - първо разходката.  Тези които правеха фасони ги разкарвах, сигурно са ме мислели за откачалка.
Щерката и тя е вманиечена по Ари. Прекрасно е че приятелят и също го обожава и го мъкнат навсякъде с тях. Като са в тях-и Ари е с тях, абе ако може и на кино и на кафене ще го водят, само да не се разделят с него.
То лудите като нас ясно че са малко, но като  вземеш куче трябва  да ти е ясно че става член семейство. И на детето трябва да го обясниш и купони и др. са на второ масто. Това не е нещо което да изхвърлиш щото те мързи да го разходиш или е направило беля.
Един прозяващ се бебчо:

# 254
  • София
Ехей, да са живи и здрави рожденниците! И добре дошли на новите попълнения! Дълги години вярна служба и любов да носят!
Наш Чарли е дълго искан куч! Точно като децата ни... чакан и с надежда. Та една мартенска вечер  (миналата година) сънувах сън. Странен, много. И знаех, бях убедена, че е време за куче. Нещо трябваше да промени навиците ни - на мен и мъжа ми.
Та така, от обява в olx, намерихме нашият мъник! Чак на промоция беше Joy.
Та тоз мъник повлече крак и да дойдат нашите две деца! 2 месеца след като го взехме, вече бяхме пълна къща! 4 човека и куче!
Хора, живота ни придоби смисъл, а тоз четирикрак мунчо-маймунчо ми даде такава любов, каквато знаех, че има, но вече и за мен!!!
Ей го, спящ и спокоен... мамина душичка

Общи условия

Активация на акаунт