Отговори
# 3 165

И Франция, и Италия около час след това. Във Франция се говори за временно спиране от 24 часа, докато ЕМА се изкаже утре. MHRA излезе с друго изявление в същото време, в което ясно казват, че в групата от 11М ваксинирани с АЗ британци НЕ се наблюдава повишена честота на тромбози спрямо останалото население. Според тях проблем няма.

# 3 166
А възможно ли е това да е просто извиване на ръце от страна на големите европейски страни, за да уплашат малко АЗ, защото фирмата пак намали бройките. Има едно усещане, че проблемите само при АЗ се изтъкват, а при другите две фирми някак се замитат.

# 3 167

И Франция, и Италия около час след това. Във Франция се говори за временно спиране от 24 часа, докато ЕМА се изкаже утре. MHRA излезе с друго изявление в същото време, в което ясно казват, че в групата от 11М ваксинирани с АЗ британци НЕ се наблюдава повишена честота на тромбози спрямо останалото население. Според тях проблем няма.
Преди малко по новините казаха, че ЕМА ще излезе със становище на 18-ти март.

# 3 168
А възможно ли е това да е просто извиване на ръце от страна на големите европейски страни, за да уплашат малко АЗ, защото фирмата пак намали бройките. Има едно усещане, че проблемите само при АЗ се изтъкват, а при другите две фирми някак се замитат.

Възможно е и принципно е добре. Лошото е, че е на наш гръб. На наш гръб беше и лошият договор - ЕС финансира, но не си гарантира ексклузивност при доставките. Изобщо всичките им грешки са на наш гръб.

# 3 169
Да, някак министъра още не може да отговори, как така хем се дават ваксини на квотен принцип според броя население, хем недостига е за всички...пък реално накрая на нас се дават най - малко. Малко като, има по-равни от равните. Нашите обаче все вдигат ръмене и казват - ЕК решава.

# 3 170
  • Швейцария
Arizona,  права беше. Родителите на ММ повториха теста и имат корона. Реакцията не е от ваксината. Явно са се заразили малко преди нея.

# 3 171
Arizona,  права беше. Родителите на ММ повториха теста и имат корона. Реакцията не е от ваксината. Явно са се заразили малко преди нея.
Добре са направили. Важно е да знаят какво им е, за да се лекуват адекватно и своевременно. Бързо оздравяване!

# 3 172
Много добро интервю с проф. Чорбанов за ваксините.
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/prof-chorbanov … munizacijata.html

Цитат
"Нарушихме основно правило в имунологията, а именно да не се прави масова ваксинация по време на пандемия. Това никога не се е случвало досега".
.....
Според него правило на всяка една ваксина е да защитава превантивно, т.е. една група хора се имунизира с нещо, то се появява в един момент и те са защитени. Когато обаче вирусът се движи между тях и един е болен, друг е само позитивен, трети не реагира и в този момент започнем масова ваксинация, предизвикаваме мутационен натиск върху вируса.

Някои от последните версии са, че част от новите мутации са в следствие на имунизацията и затова доста хора се разболяват”, каза още имунологът.
.............
„Правителствата поеха невероятно голям риск, за да застанат пред своите избиратели и да кажат „Ние направихме всичко възможно!”, а дали е било правилно, това е съвсем друга тема”, добави той.

За АЗ предположи, че заради  аденовируса от шимпанзе, е възможно хората да правят по-тежки реакции.

# 3 173
Два часа след това интервю институтът по имунология към БАН, който самият Чорбанов ръководи, излезе с призив за дарения за разработка на българската ваксина срещу ковид. Леко подозрително.

# 3 174
На въпроса на водещата, до къде е Чорбановата ваксина, аха да отговори и открихме дарителска сметка Sunglasses
 Не бих се доверила на човек, отричащ мерките, независимо от жертвите и носещ гащи на главата вместо маска.

# 3 175
Той /Чорбанов/ винаги използа случая да ни запознае с българската ваксина и нуждата от финансиране.
Днес каза нещо, което е много логично.  С висока степен на разпространение /вълна/ и сложена една доза / ваксинацията не е завършена/ се създава супер среда за нов вариант на вирус. Така може да си въртим пандемията доста дълго време, с нови ваксини и нови варианти/щамове.
Не разбрах в Израел какво се случва. Дали вълната си намалява естествено или ваксинирането е постигнало желания ефект.

# 3 176
Ето кривите на Израел

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/
Малко скрол трябва.
И за Израел се изказа негативно, а пък то се вижда.

# 3 177
  • София
Чорбанов наговори толкова глупости от година насам, че изобщо не бих го давала за пример...

# 3 178
  • Враца
Интересно се получава и в UK - много имунизирани и видимо намаляват случаите. Отчитат леко увеличение, но са увеличили и броя на тестовете. Днес са обявили 64 смъртни случая за денонощие.
В този материал има и карта на страните, в които е спряна АЗ и графики по страни.
Англичаните твърдо защитават мнение, че АЗ не е проблемна.

# 3 179
  • София
Той /Чорбанов/ винаги използа случая да ни запознае с българската ваксина и нуждата от финансиране.
Днес каза нещо, което е много логично.  С висока степен на разпространение /вълна/ и сложена една доза / ваксинацията не е завършена/ се създава супер среда за нов вариант на вирус. Така може да си въртим пандемията доста дълго време, с нови ваксини и нови варианти/щамове.
Не разбрах в Израел какво се случва. Дали вълната си намалява естествено или ваксинирането е постигнало желания ефект.
Честно казано, особена логика не виждам. Доколкото знам, имунният отговор се получава още след първата доза, втората го засилва. Последната утвърдена ваксина пък въобще е с една доза, и, съответно, по-малко ефективна, но се счита, че удобството на едното компенсира минусите при второто. Новите варианти на коронавируса, които се ширят днес, възникнаха и се разпространиха много преди началото на масовата ваксинация в съответните страни - за UK е така, а Бразилия и африканските държави пък въобще не знам да са чак толкова напреднали с ваксинирането. Точно обратното - мутации възникват там, където нищо не пречи на вируса да се размножава и екпериментира, т.е. в страните без противепидемични мерки и с неваксинирано население.
Разбира се, това са си просто мои размишления, нямам намерение да споря с доценти и професори - кандидат-депутати. Само се питам защо са нужни пари за българска ваксина, като по теорията на въпросните господа пандемията ще свърши, когато вирусът мине през 70% от населението и то придобие естествен имунитет, който трае години, може и да е до живот. За какво тогава са ни техните ваксини?
Питам си просто...

Общи условия

Активация на акаунт