Отговори
# 4 875
Нинам, много хубав резултат.
Това след боледуване или след ваксина?

# 4 876
  • Далечният изток
При иРНК ваксините забелязвам обратното - при по-възрастните след втора доза са по-бурните реакции, докато младите май по-леко я  приемат. Поне такива са ми наблюденията на ваксинирани около мен.

# 4 877
  • София

7 дни след втора доза Пфайзер.
Никога не съм се срещала с вируса. Тествах се преди първата доза.

# 4 878

Чудесен резултат!

Ако кажеш и къде отиде, какво поиска, чиста ли е лабораторията и т.н, ще ти бъда благодарна.

# 4 879
  • London
Хубавото на АЗ е че май втория шот се приема далеч по-леко, та пак е някакво облекчение за хората с повече неразположения.

Абе не е баш до години....аз на 34 повече от 37 за няма и час не вдигнах. Общо взето като махмурлия бях.Joy Здрава съм и боледувам много рядко. Та не се считам за човек със слаба имунна система само, защото не вдигнах 39 и не повръщах.

# 4 880
  • София
Скрит текст:

Чудесен резултат!

Ако кажеш и къде отиде, какво поиска, чиста ли е лабораторията и т.н, ще ти бъда благодарна.

tays, в лаборатория Рамус. Разделени бяха потоците. Поисках количествен тест за антитела.

# 4 881
  • пустинята Гоби
Да, моите по-възрастни колеги, които си сложиха втора доза РНК ваксина са били с по-сериозни реакции от по-младите, които са минали само със съвсем леко повишаване на температурата.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 16:45 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 4 882
При възрастни също има бурна реакция след първа игла на АЗ. Мама е на 72, на 11 час вдигна 39 температура и след това два дни си поддържаше между 37,4-38. Така, че е до организъм според мен, не толкова до годините.

# 4 883
  • София
Хубавото на АЗ е че май втория шот се приема далеч по-леко, та пак е някакво облекчение за хората с повече неразположения.

Откъде черпиш тази информация?

# 4 884

От публикациите от клиничните проучвания и в листовката го пише също.

# 4 885
  • София

От публикациите от клиничните проучвания и в листовката го пише също.

Може ли някакъв линк?
В листовката, която аз съм чела, не го пише това.

# 4 886
При възрастни също има бурна реакция след първа игла на АЗ. Мама е на 72, на 11 час вдигна 39 температура и след това два дни си поддържаше между 37,4-38. Така, че е до организъм според мен, не толкова до годините.
Това не бих определила като "бурна" реакция. Но, разбира се, усещанията са субективни.

От листовката на АЗ:

Цитат
Най-често съобщаваните нежелани реакции са чувствителност на мястото на инжектиране (63,7%), болка на мястото на инжектиране(54,2%), главоболие(52,6%), умора (53,1%), миалгия(44,0%), неразположение (44,2%), пирексия(включва усещане за повишена температура(33,6%) и повишена температура >38°C (7,9%)), втрисане(31,9%), артралгия(26,4%) и гадене (21,9%). Повечето нежелани реакции са леки до умерени по тежест и обикновено отзвучават в рамките на няколко дни след ваксинацията.
В сравнение с първата доза нежеланите реакции, съобщени след втората доза, са по-леки и се съобщават по-рядко. Реактогенността обикновено е била по-лека и се съобщава по-рядко при възрастни в по-напреднала възраст (≥65години).

# 4 887
  • София
Free Soul, благодаря ти!

# 4 888
Моите наблюдения за реакциите при Пфайзер са, че не зависи от възрастта, а е индивидуална реакция на организма. Имам извадка от група от двайсетина души на възраст 30-65 години /ангажирани сме с  изборния процес, да не се чудите защо сме с тази ваксина - трябваше да има време за две дози/. При първа доза - нищо, само един човек каза, че е вдигнал температура от 37 градуса. При втора доза - около половината снощи са били с грипоподобни симптоми - повишена температура до 38-38.5 градуса, треска, болки в мускулите, отпадналост, силна болка в ръката. Сред тях има и по-млади, и по-възрастни. Аз съм на 42 - засега нищо и при двете дози. Вчера вечерта имах усещане, че ми е хладно, но на мен по принцип вечер ми е леко студено, особено в дни, които уж изглеждат слънчеви и топли, а не са съвсем. И се обличам леко.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 14:00 от Amanda.D

# 4 889
Момичета, имам въпрос. Сега, аз мислех уикенда да отида да се ваксинирам по зелен коридор. Обаче там ваксинирали с АЗ. Сега чета по дойче веле, че в Германия са решили, хората под 65 години, които имат първа доза АЗ да си сложат като втора доза друга ваксина. Решили били да слагат АЗ само на хора над 65 години. Объркването е голямо там явно, но аз се притеснявам сега да не стане пак някой филм да няма втора доза ваксини, докато стане време да се реваксинирам. То проблемът е, че уж изчаквах карантинния период да видя дали няма да сме заразени с Ковид, ама сега много се чудя. А пък Пфайзер и Модерна никакви ги няма още, поне тук не се чува за зелен коридор с тях. Има ли някой от Бургас да е чул? Ето ви линк, какво пишат Дойче Веле, явно в цяла Западна Европа и те не знаят какво правят. Пускат, спират, абе....
 https://www.dw.com/de/keine-zweitimpfung-f%C3%BCr-j%C3%BCngere-m … zeneca/a-57083624

Общи условия

Активация на акаунт