COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 760
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 8 595
Не е работата на близките да докладват в ИАЛ, това е работа на болницата, ако жената е била хоспитализирана или в случая - на патоанатома, направил аутопсията.

Тук в Швеция има два случая на тези редки кръвни съсиреци след ваксинация с АЗ - жена на 60 години и жена на 30 години. Първата жена почина, а нейният случай беше докладван от болницата на Агенцията за медицински продукти. Вторият случай пак беше докладван от болницата, когато хоспитализираха жената. И в двата случая Агенцията за медицински продукти излезе с прессъобщение в пресата, че разследват случаи с редки кръвни съсиреци след ваксинация с АЗ. И Агенцията за медицински продукти се обърна конкретно към всички болници и лекари да са особено стриктни и обезателно да докладват тези случаи.

И накрая защо тези кръвни съсиреци били концентрирани само в Норвегия, Швеция и Дания - ами защото ги докладват и не ги замитат под килима.

# 8 596
И аз съм с голям скептицизъм, след "забранено да отразяват".
Ясно ви е, че
Първо, ако има нещо такова, няма да се обяснява свободно, камо ли на близки на починал.
Второ, на днешно време постоянно се пускат всякакви новини, не от желание да се уведоми обществото, а защото така се създават илюзии и скандали.

Във настоящия момент, една такава новина ще е манна небесна за всички замесени.
За правителството е шанс да се отклони вниманието от мерките. После лесно може да бъде отречено.
За самата телевизия е доста добър приход.
За опозицията е начин да си лъснат лустрото преди избори.
Въобще, няма губещ, освен обикновените хора.

# 8 597
В България всеки може да докладва в ИАЛ, не само лекарите. При това положение просто няма как да кажеш, че някой замита каквото и да било.

# 8 598
Да не отваряме дума, че на медийния хоризонт не е само Нова телевизия, има най-различни медии, Фейсбук и т.н. Малко трудно ще е да се замете това под килима.

# 8 599
Скрит текст:
И аз съм с голям скептицизъм, след "забранено да отразяват".
Ясно ви е, че
Първо, ако има нещо такова, няма да се обяснява свободно, камо ли на близки на починал.
Второ, на днешно време постоянно се пускат всякакви новини, не от желание да се уведоми обществото, а защото така се създават илюзии и скандали.

Във настоящия момент, една такава новина ще е манна небесна за всички замесени.
За правителството е шанс да се отклони вниманието от мерките. После лесно може да бъде отречено.
За самата телевизия е доста добър приход.
За опозицията е начин да си лъснат лустрото преди избори.
Въобще, няма губещ, освен обикновените хора.
Абсолютно.
"Хвърлено" в пространството - здрава жена почина след ваксиниране и всички мълчат, но има аутопсия /едва ли някой знае какво точно е констатирано/, си е шок.
Съболезнования на близките, както и на всички понесли загуби, но малко в повече идват такива "сензации".

# 8 600
В България всеки може да докладва в ИАЛ, не само лекарите. При това положение просто няма как да кажеш, че някой замита каквото и да било.

И в Швеция всеки може да докладва. Тук говорим за хора, които са били хоспитализирани в болница и при които случаи са доказани редките кръвни съсиреци, а един от случаите е с фатален край. Докладвани са от болницата, а не от близките. В случая на жената е направена аутопсия и болницата е трябвало да докладва на ИАЛ.

# 8 601
Но дори ако болницата не е докладвала, близките могат да докладват на ИАЛ.

# 8 602
А ние знаем ли, че не е докладвано?
Имаме думата на една потребителка, която е разбрала от разстроена близка. Може да не е доразбрала.
А и действително, намесването на аутопсия при Ковид и след евентуална тромбоза след ваксина, нека отговори защо споменава това и какъв наистина е случая.
Да бе говорим за подмятането за точно конкретна телевизия.

# 8 603
Аз пък вярвам така да са казали, човешко е , ако хората са настоявали и са разстроени да искат проверка и медийно отразяване да са се изпуснали и прекратили разговора. Това е 50г човек, без някакви болести сериозни. Но пък за 4 дни да е развила ковид и да има ваксина , то е ясно ваксината няма да изработи антитела. Следователно е нещо свързано (извинявам се) с ваксината дало отражение.
Не ви ли прави впечатление във ФБ има вече доста хора пишат за близките си и винаги съм го приемала малко ..ами отчаяни са хората, тежко им и хвърлят вината на ваксината. Но ето, има такива случаи в други държави, у нас...няма нищо, вярно по-малко ваксинирани, ама...
Телевизията не търси само сензация. Много наши стари и опитни журналисти, особено от разследващата журналистика бяха свалени, то вече и нямаме такива, кой смее да пише неудобни неща, да ги отразява и т.н.
Наистина ли мислите , че няма медиен чадър и на кое място сме по свобода на словото, не наше изследване. Сърдим се, че нямаме добри журналисти, виждаме и как задават въпроси и колко са наясно, но то кой може да остане и работи тази професия-удобните.
Искам само да попитам с коя ваксина е била жената. Не , че толкова значение има , защото и трите ваксини дават такива отклонения при малък брой хора (но ги има) , ама все пак да знаем.

# 8 604
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да не говорим, че Пик, Блиц, Монитор, Стандарт ще лапнат новината като топъл хляб

# 8 605
Системата за докладване е отворена и демократична, това исках да кажа във връзка със "замитането под килима" което предполага, че някой нещо крие умишлено.

Иначе да, в момента ние гадаем разни неща на базата на ЕЖК, подробностите от което на мен не ми звучат много достоверно, честно казано. Особено "признанието" от страна на Нова ТВ.

# 8 606
  • София /Абсурдистан
Фанфанито, с Астра е била ваксината. В болницата са мислели, че е развила ковид след ваксината и са изследвали, оказало се е, че не е това. Аз наистина не знаех, че се правят аутопсии на починали от вируса. Мислех, че погребват хората в запечатани ковчези. Сестрата на починалата казва, че няма да остави случая просто така. Но повече нищо не знам. Предполагам, че ще разбера по-късно. Истина е, че още много неща не се знаят около ваксините. Мисля, че ако все пак има случаи на тромбози от определена ваксина, трябва да се каже за кои групи хора е противопоказана точно тя.
Стара истина е, че медиите в БГ не са независими от много дълго време. Даже не знам дали някога изощо са били.

# 8 607
Малко нападната е lady, заради мой въпрос.
Мисля, че когато има подробна информация ще сподели.

Аз писах на формата на ИАЛ, свързаха се с мен, разпитаха ме, кога е бита ваксината какво ме притеснява, предупредиха ме за какво да наблюдавам, съгласна ли съм да предоставят данните с телефон на производителя.
Жената каза, че всичко е в процес на изпитание в момента, т.е. ние хората сме процеса.
Хубаво е да се докладва за всичко, за да може да се вземе по внимание, все от някой.
Да сме здрави, друго не ни е нужно.

п.п. Lady  е писала току-що.

# 8 608
Най-големият град в Бразилия Сао Пауло ускорява усилията за изпразване на стари гробове в гробищата, за да се освободи място поради нарастващия брой смъртни случаи от Covid-19.

Длъжностни лица казват, че има рекорден брой смъртни случаи тази седмица.

На гробището Vila Formosa в Сао Пауло работници с маски и защитно облекло копаят редици гробове под прожектори. Подобни сцени се разиграват и на другите гробища в града, като много от тях остават отворени до 10 през нощта.

Гробарите трябваше да ускорят рутинното почистване на стари гробове, за да направят повече място за потока от ковчези, пристигащи всеки ден, много в адаптирани училищни автобуси.

Град Сао Пауло регистрира над 400 погребения във вторник - най-много от началото на пандемията.

Длъжностни лица казват, че очакват ситуацията да се влоши
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56613219

# 8 609
Потвърди се това, което едно птиченце вчера ми беше подшушнало - https://offnews.bg/obshtestvo/prof-mutafchijski-stana-diado-7490 … bSz2AKzzUMuL-Wv9Q

Това едва ли е било причината да не присъства на брифинга, все пак е дядото, а не родилката. Simple Smile

Мисля, че на всички ни е ясно защо не беше.

Общи условия

Активация на акаунт