Отговори
# 6 720
За този случай писаха още в миналия доклад, че има заболявания, които може да са предизвикали състоянието. Тогава имаше 1 милион втори дози. Сега са вече над 2 милиона.

# 6 721
  • London
Дано е така, аз го засякох днес. Не бях чела нищо отдавна и реших да го споделя. Около мен масово вече се ваксинират, Лондон праща покани на 40 годишните вече.....ковид буквално взе да зачезва от острова.

Това е хубава новина.....
https://nova.bg/news/view/2021/04/23/324094/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF% … 0%B0%D0%BD%D0%B8/

# 6 722
Хора, защо не пробвате при личните лекари? При мен стана много бързо. Пък и те имат интерес, все пак получават пари за всяка ваксина. Онзи ден ни набоцка набързо 10 човека, даде ни час за следваща ваксина, общо взето културна работа, както се казва.
Пък и на мен при личния ми е по-спокойно, познава ме, има идея за заболяванията ми.

Аз също при личната, най- спокойна съм. Вчера се заговорихме, плащахте ли нещо при личната? Оказа се, че някои лични вземали потребителска такса, нашата абсолютно нищо

Нищо не съм плащала и аз. Наистина на някои явно не им се занимава, но нищо не пречи да се обади човек за да пита. Аз така направих и след 2 дни вече бях ваксинирана с Модерна.

# 6 723
Днес ми сложиха първа игла на Пфайзер, дадоха ми час за 19 май за втора доза, минавам трите седмици с няколко дни, има ли проблем според вас и да се обаждам ли за смяна на датата. Баба ми на 93 години днес също получи първа доза, на нея са й дали час за 14 май.

# 6 724
  • София
Доколкото разбрах не е проблем +4-5 дни. И при мен е така, падаше се втората ми доза на 5-ти май, а са ми дали дата 10 май.

# 6 725
Днес ми сложиха първа игла на Пфайзер, дадоха ми час за 19 май за втора доза, минавам трите седмици с няколко дни, има ли проблем според вас и да се обаждам ли за смяна на датата. Баба ми на 93 години днес също получи първа доза, на нея са й дали час за 14 май.
на мен ми сложиха първа игла Пфайзер на 20ти април и ми записаха втората точно на 21вия ден (тоест 11ти май). Доколкото знам няма проблем да е с 4-5 дни след 21вия ден, но не е окей да е по-рано.

# 6 726
  • София
Някой може ли да сподели впечатления за реакциите при първа и втора доза на Модерна- ако след първата доза човек има температура, силни болки в мускулите, силна отпадналост и изобщо- пълен коктейл от негативни усещания, дали след втората доза нещата се повтарят със същата сила?
При мен след втората бяха по -силни усещанията и по- дълговременни. Писала съм назад.

# 6 727
  • София
на мен ми сложиха първа игла Пфайзер на 20ти април и ми записаха втората точно на 21вия ден (тоест 11ти май). Доколкото знам няма проблем да е с 4-5 дни след 21вия ден, но не е окей да е по-рано.
Моята първа доза Пфайзер беше на 3 април. Трябваше утре да отида за втора, но я отложих за понеделник.

# 6 728
  • Далечният изток
Някой може ли да сподели впечатления за реакциите при първа и втора доза на Модерна- ако след първата доза човек има температура, силни болки в мускулите, силна отпадналост и изобщо- пълен коктейл от негативни усещания, дали след втората доза нещата се повтарят със същата сила?
При мен след втората бяха по -силни усещанията и по- дълговременни. Писала съм назад.
При мен обратно. След първата доза болката в ръката беше по-силна, имах главоболие, нямах температура. След 3 седмици ми се поду лимфен възел под мишницата, имах бодежи в гърдите. Това продължи 3-4 дни.
След втората доза съвсем слабо ме боля ръката за ден, два. Две вечери вдигнах лека температура. Това е засега. Много по-слаби реакции след втора доза.

Габи, как е младежът днес?

# 6 729
Знаете ли в момента къде правят ваксинации с Пфайзер?

# 6 730
  • София

При някои лични лекари, в определени "зелени коридори" в по-малките градове. От 26-ти пускат повече "зелени коридори", защото чакаме голяма доставка.

# 6 731
В началото на седмицата имаше и в 3та градска, но ти преопръчвам да звъннеш предварително, за да не се разкарваш ако са свършили

# 6 732
  • София
При мен обратно. След първата доза болката в ръката беше по-силна, имах главоболие, нямах температура. След 3 седмици ми се поду лимфен възел под мишницата, имах бодежи в гърдите. Това продължи 3-4 дни.
След втората доза съвсем слабо ме боля ръката за ден, два. Две вечери вдигнах лека температура. Това е засега. Много по-слаби реакции след втора доза.

Габи, как е младежът днес?

AIDA_N, благодаря, че попита.

След вчерашното силно неразположение и невъзможност да стане от леглото, днес нещата се успокоиха и вече е направил една дъъълга разходка навън. Simple Smile

Температурата изчезна, силните мускулни болки- също. Има остатъци от умора, но се надявам да става все по-моето момче. Simple Smile

Дано второто боцкане му понесе по-добре, че вчера беше голям ужас.

Да споделя и как сме останалите вкъщи десетина дни след втората доза на АЗ. Засега всички набоцкани баби, включително и ние- малко по-младите, се чувстваме добре. Никакво неразположение до момента, никакви други оплаквания, пу пу. Simple Smile

# 6 733
Вчера, не мога да ви кажа по коя телевизия, защото го въртя 1,2,3, казаха, че в Израел няма НИТО ЕДИН НОВ СЛУЧАЙ И НИТО ЕДИН ПОЧИНАЛ. Може и да не е вярно , но звучи страхотно. Grinning

# 6 734
Отпадна ми размисълът за втората доза на АЗ - положителен ПСР от днес. Сега чак след 6 месеца, дотогава ще има данни и за АЗ, и за комбинация. А иначе ми е шести ден от първото усещане в гърлото, дори не бих го нарекла дразнене. Подсмърчам 2-3 пъти дневно. Нямам температура, нямам отпадналост. Първа доза - 5 март.

Общи условия

Активация на акаунт