Отговори
# 2 655
Скрит текст:
Нас не са ни карали да изчакваме след ваксиниция, но по своя инициатива стояхме 15 мин отвън. Никой няма да ви изгони ако изчакате за реакция.
Мериха ни само температура, друг преглед не е имало.
В листовката пише, че лека инфекция и температура до 38 градуса не е противопоказание за ваксинация, но всеки трябва да си прецени дали се чувства добре. Определено няма как във ваксинационен център да правят пълен преглед на всеки, а и не е нужно.
За хората с алергии, препоръките са да се консултират с алерголог относно избор на ваксина и евентуално дали да приемат антихистамини преди/след ваксинация. Иначе не виждам какво друго очаквате? На всеки да се правят тестове във ваксинационните центрове?

Скрит текст:
Иначе защитата би трябвало да започва 2-3 седмици след първата доза...

Не очаквам на всички да се правят тестове, но в момента не се правят дори на хората с тежки медикаментозни алергии, ако знаете какво е това и какъв е рискът от анафилактичен шок.
Консултацията с алерголог включва тест за алергия към определени медикаменти, които ще се ползват. Това е задължително при тежки алергии.  Дори за нов антибиотик ме пращат при алерголог, купувам го от аптеката, давам го и ме тестват. Без тест какво да правя при алерголога? Да си приказваме сладки приказки ли? Ми аз съм наясно с подготовката.
Но хората с тежки медикаментозни алергии не се тестват с тези ваксини.
Несериозно е лекари да ми казват, че не трябва да се ваксинирам, да се пазя и да чакам вирусът да затихне, при положение, че може да се осигурят няколко дози за тестове на хора като мен. И ще е ясно - има/няма алергия, коя ваксина е безопасна за човека, т.е. не е алергичен към нея.

А и какво стана с трета и четвърта фаза, кога ще се осигурят ваксини за тези хора - от важни за националната сигурност сектори и хронично болните?

ПС Лекар ми каза, че главоболието след ваксинация, минава с антиалергични (антихистаминови) лекарства.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 23:43 от Diorela

# 2 656
На мен главоболието не ми мина от противоалергичния медикамент, общо 5 таблетки изпих, 3 от които преди ваксината. Почти 4 дни продължи .

# 2 657
Във фейсбук, в групата за ваксини имаше изреден списък с вещества, за които да се тестваш преди ваксината. Тези, които влизат в състава й. Потърси го, ако искаш.

# 2 658
  • на земята
Днес в Ст Загора звъннах да попитам за ваксини, имало, дадоха ми час и вече съм с АЗ.
Къде звъннахте в Стара Загора,за къде става въпрос и само АЗ ли имаха?
Благодаря

# 2 659
  • на вълнолома
Добро утро.
Макар че съм се записала за Пфайзер, силно се съмнявам , че ще ме огрее. От малко градче съм.Предполагам, че такава ще се слага само в РЗИ, предвид температурата за съхранение на тази ваксина.
Настройвам се за АЗ и неразположението, което евентуално може да имам след ваксинацията с нея.
Въпрос към ваксинираните- правили ли сте си тест дали не сте заразени преди ваксинирането? И какъв?
Бъдете здрави!

# 2 660
Не съм си правила тест дали съм позитивна преди ваксината.

# 2 661
Във фейсбук, в групата за ваксини имаше изреден списък с вещества, за които да се тестваш преди ваксината. Тези, които влизат в състава й. Потърси го, ако искаш.
Може ли линк към тази група във фейсбук?

# 2 662
  • София
Аз ще си направя тест, но домашен, просто защото имма един останал за антитела и ще пробвам.

# 2 663
  • София
Здравейте, записана съм за ваксинация  в св.Иван Рилски, сега получих напомнящ смс, не пише дали ще е с предпочитаната от мен ваксина. Утре сутринта ми е часа, ще докладвам после какво е станало.

# 2 664
Започнаха с номерата:

Цитат
На заявилите чрез електронната платформа желание да се ваксинират срещу COVID-19, във Военномедицинска академия /ВМА/ в периода 11-14 март, ще бъде предложена първа доза ваксина само от производителя "АстраЗенека".

# 2 665
  • София
Защо "номера"? Още при заявяването пишеше, че не може да гарантират коя ваксина ще бъде. Сега уточняват коя е.

# 2 666
Защото не трябваше да слагат избор от самото начало като нямат намерение да го спазват. Само дразнят хората така!

# 2 667
Започнаха с номерата:

Цитат
На заявилите чрез електронната платформа желание да се ваксинират срещу COVID-19, във Военномедицинска академия /ВМА/ в периода 11-14 март, ще бъде предложена първа доза ваксина само от производителя "АстраЗенека".

Ми не са номера, то си беше написано в условието - не ти дават избор, а искат да изкажеш предпочитание, а то ще се вземе предвид ако може.

# 2 668
Може ли някой да пусне отново линка с координатите, на които можем да се консултираме с лекари специалисти относно допустимо ли е ваксиниране при хронични заболявания.
Благодаря предварително!

# 2 669
  • Враца
Може ли някой да пусне отново линка с координатите, на които можем да се консултираме с лекари специалисти относно допустимо ли е ваксиниране при хронични заболявания.
Благодаря предварително!
Аз лично се обадих на телефона от този сайт два пъти и разговарях с лекар - https://covid.npo.bg/

Общи условия

Активация на акаунт