Отговори
# 2 730
Аз никога не съм имала твърдо мнение коя искам, изглеждаше ми далечен този избор и си направих лично проучване вечерта след първия зелен коридор, изгледах информационен клип с лекция  за механизма и при двата вида ваксини, методологията и при двете проучвания, резултатите от всяка фаза - предварителна и клинични, ефективност в проценти за предпазване от инфекция и от тежко прекарване. ММ искаше да чака да стартира приложението, аз му казах, че отивам в 7 пред РЗИ, ако иска да дойде с мен, ще го събудя. Минахме точно за 20 мин във втория ден на зелени коридори. Даже следмица след това се шегувах с него, че още щеше да си чака приложението.

# 2 731
  • София
Днес се ваксинирах с АЗ ,втората ми е за 7 ми април

# 2 732
  • София
Защо толкова рано?

# 2 733
  • София
Защо толкова рано?
Така ми пише на картончето  , а на листовката  която ми дадоха  пише  между 4 и 12 седмици.

# 2 734
  • София
Защо толкова рано?
Така ми пише на картончето  , а на листовката  която ми дадоха  пише  между 4 и 12 седмици.
Явно аз съм проспала пак инфото. Нали се тръбеше, че 10 седмици дават на АЗ, но сега видях това та явно е нормално.

# 2 735
Днес се чух с приятелка и бивша съфорумка Simple Smile докладвам:
Синът ѝ (19 г.) - Астра Зенека -  24 часа с грипоподобни симптоми, болки, треска, Т
Тя (40 г.) с Файзер -  24 часа с грипоподобни симптоми, болки, треска, Т
Мъжът ѝ (52 г.) - Астра Зенека -  без странични ефекти

П.П. Служебно са я боцнали с Файзер, тя нямаше претенции с коя.

# 2 736
  • пустинята Гоби
Принципно четох, че е по-добре втората доза да е по-скоро след първата. Но нашите удължиха срока, защото няма ваксини.

Да не цитирам чаршафи, но някой ме пита за първата доза на моята близка, която е получила СМС за втора доза, от коя ваксина е - Модерна, сложена преди 2 седмици.

И аз май клоня към АЗ, не че има други. Съображенита ми са, че около мен никой не е ваксиниран и не съм притеснена да не им лепна нещо. Струва ми се, че с тази ваксина риска е най-малък. За сега изчаквам, че съм била много пъти контактна и искам първо да си направя тест за антитела.

# 2 737
Принципно четох, че е по-добре втората доза да е по-скоро след първата. Но нашите удължиха срока, защото няма ваксини.
Може ли линк? За коя ваксина става дума?

# 2 738
Различно е. За Астразенека е 10-12 седмици, а за другите по-кратко.

# 2 739
  • пустинята Гоби
За АЗ четох аз, забравих да уточня.

# 2 740
Къде го четохте и кой е най-добрият интервал?

# 2 741
Не стана ли обратното? Препоръка за втора игла, три месеца след първата. Това за Астра Зенека. Mimi Rose, може ли линк?

# 2 742
  • София
За Астра на картончето записват първата възможна дата за втора доза, което е същата дата+ месец отгоре. На мен поне, това ми обясниха, иначе сестрата каза 8-10 седмици.

# 2 743
На моето картонче не пише нищо. Обяснението беше: "Нещата са много динамични. Обадете се след 3 месеца".

# 2 744
  • пустинята Гоби
Къде го четохте и кой е най-добрият интервал?
Много се извинявам, знам че се ваксинирахте с АЗ, ама точно обратното на написаното от мен е. По-дълъг интервал е по-добре.

The study found vaccine efficacy reached 82.4% after a second dose in those with a dosing interval of 12 weeks or more (95% confidence interval 62.7% to 91.7%). If the two doses were given less than six weeks apart the efficacy was only 54.9% (CI 32.7% to 69.7%).

От тук - https://www.bmj.com/content/372/bmj.n326

Общи условия

Активация на акаунт