Отговори
# 3 000
Нали точно това е ефективността, да изградиш имунитет преди вълната. Какъв е смисълът, че си ваксиниран, ако не успееш да изградиш имунитет преди началото на вълната и се заразиш.

# 3 001
Ако говорим за ковида, тя заразата не е спирала, няма как да се ваксинираш в момент, в който ти е гарантирано, че ще има достатъчно време да изградиш имунитет преди да се сблъскаш с нея.

# 3 002
Аз си признавам честно, че се стресирах. Нямам идея как ще убедят някой да си сложи АЗ от тук нататък. Да не казвам, че направо нямам идея как ще си сложа 2та доза, ако възобновят ваксинацията с АЗ.

# 3 003
Щом възобновят ваксинирането, хората ще продължат да се ваксинират, ще видите.

Ние също чакаме втора доза за член от семейството за АЗ.

# 3 004
*PipiLota*, не се стресирай. Ако ще стават проблеми, те са при първия сблъсък с ваксината, при първата доза.
С всички ваксини има единични фатални случаи, не е само с АЗ. Важно е да се проучи при кои пациенти има риск от такива, евентуално превенция, на кои не трябва да се поставя. Това е целта. А временното спиране е стандартна процедура.
Предполагам и, че с АЗ става този екшън сега, защото те не изпълняват договорените доставки като количества и срокове и рекетират ЕС. Това изглежда като ответен удар към тях, още повече, че одобриха и Джонсън и Джонсън, в процес е одобряването на Спутник. Много е възможно, заради рекета на АЗ с доставките, ЕС да каже, ваксината ви не е безопасна, върнете парите, за да договори с други и да отсвири АЗ.

# 3 005
Аз също чакам втора доза на АЗ и въпреки това, което се изписа за ваксината, ако я пуснат за ваксиниране след дни, ще си я сложа. Мисля, че най-лошото в момента ще е да си ваксиниран с една доза от двудозова ваксина и да си останеш така.....И то не само един човек, а много. Нито може с друго да се ваксинираш, нито си защитен.

# 3 006
Важно е да се проучи при кои пациенти има риск от такива, евентуално превенция, на кои не трябва да се поставя. Това е целта.
Напълно съм съгласна, както и с всичко написано от теб в предните постове, но никой не си прави труда да насочва хората, в зависимост от възраст, заболявания или друг проблем. Просто отиваш, слагат ти ваксина и толкова. Отговорността си е твоя.
Всички тръбят, че ваксините са напълно подходящи за всички хора, над определена възраст с изключение на някакви алергии.

# 3 007
Аз също чакам втора доза на АЗ и въпреки това, което се изписа за ваксината, ако я пуснат за ваксиниране след дни, ще си я сложа. Мисля, че най-лошото в момента ще е да си ваксиниран с една доза от двудозова ваксина и да си останеш така.....И то не само един човек, а много. Нито може с друго да се ваксинираш, нито си защитен.
Напълно съм съгласна с това мнение. Аз също съм ваксинирана с АЗ, при това с куцата партида, но въпреки това след десет седмици смятам да си сложа и втората доза.

# 3 008
Напълно съм съгласна с това мнение. Аз също съм ваксинирана с АЗ, при това с куцата партида, но въпреки това след десет седмици смятам да си сложа и втората доза.
И аз съм с първата АЗ и ще си сложа втората началото на Май. Ако няма АЗ ще слагам другата векторна на J&J. Ако ги няма и двете, тогава ще слагам РНК, абе ще се считам с реалностите, кво да се прави 🙂

# 3 009
  • пустинята Гоби
Някой знае ли дали джипитата някъде ваксинират? Майка ми се е записала за ваксинация при нейното, упорито не иска през системата (тя не, че работи), че да нямало струпване на хора. На 70+ е, и в крайна сметка би следвало да е с предимство, ама ако джипитата не ваксинират, няма как това да се случи.

# 3 010
Майка ми и баща ми се ваксинираха при личната си лекарка. Преди 2 седмици във Варна.

# 3 011
  • SF
Моята лична каза да си ходя в центнровете. Каза, че може да ме запише при нея, но не вижда как ще стане преди Коледа.
При личните няма никакъв избор, освен Астра Зенека, защото няма как да съхраняват другите ваксини. Не си дават зор да ходят за флакончета, да се обаждат, да подреждат графици, да стоят в кабинета и да ваксинират. Определено мисля, че грам не им се занимава с тази процедура, писане, издаване на талони... А и коридорчето пред кабинета е вечно набухано с болни хора, чакащи за болнични, направления (това още от преди корона пандемията).

# 3 012
  • София
Скрит текст:
Моята лична каза да си ходя в центнровете. Каза, че може да ме запише при нея, но не вижда как ще стане преди Коледа.
При личните няма никакъв избор, освен Астра Зенека, защото няма как да съхраняват другите ваксини.
Не си дават зор да ходят за флакончета, да се обаждат, да подреждат графици, да стоят в кабинета и да ваксинират.
Скрит текст:
Определено мисля, че грам не им се занимава с тази процедура, писане, издаване на талони... А и коридорчето пред кабинета е вечно набухано с болни хора, чакащи за болнични, направления (това още от преди корона пандемията).
Това не е вярно. Напр. – https://bntnews.bg/news/opashka-ot-lichni-lekari-za-vaksini-pred … -1097897news.html
Някои от тях не искат да се занимават. Така с лека ръка да се обвинят всички...

# 3 013
Тези ЛЛ, които искат да ваксинира обаче, ще трябва да създадат коридори за ваксинация, не да събират хора с Ковид симптоми и такива които са дошли за ваксина в коридора отпред.

# 3 014
  • SF
Добре, значи, не е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт