Отговори
# 4 500
  • London
Абе да пийне един парацетамол преди да легне ...., Че и при мен при ваксина 11....нощес към 2-3 ме втресе. Реално температура повече от 37.4.....не вдигнах и то за няма и час, но втрисанията не бяха приятни. Аз пих чак нощес при втрисането.........при втора доза май няма да го чакам ми ще изпия преди лягане един за спокоен сън.

# 4 501
По принцип съм с мигрена и затова се чудя сега мигрена ли е или реакция след ваканцията. Но главоболието сега не ми е съвсем като мигренозното, ама знам ли вече...

Опита ли с антихистаминови ? Често главоболието след ваксина се оправя от тях, каза ми го ЛЛ.

# 4 502
Абе да пийне един парацетамол преди да легне ...., Че и при мен при ваксина 11....нощес към 2-3 ме втресе. Реално температура повече от 37.4.....не вдигнах и то за няма и час, но втрисанията не бяха приятни. Аз пих чак нощес при втрисането.........при втора доза май няма да го чакам ми ще изпия преди лягане един за спокоен сън.
Ще му кажа ако иска да пие. Аз имах чак за 10 през портала, но понеже сме в малък град и са казали, че нямало смисъл през портала. Трябвало да звънна да питам кога ще могат да ме ваксинират, аз изчаквам да ми мине кашлицата, че бях при хванала някой градински вирус от детето, искам да съм напълно здрава,  пък и аз, както вика мъжа ми, анализира много преди да направя нещо 😁Иначе на мъжа ми не са му мерили кръвното, мерили са му пулса и сатурацията и са го питали дали има температура, не са го държали за наблюдение, ами директно си е тръгнал. Казали са му само да не пие алкохол.

# 4 503
  • София
Ходих днес да ме ваксинират в ДКЦ Софиямед. Въпреки, че бях посочила ваксина Moderna, не разполагаха с такава. Имаха само АЗ. Категорично отказах. Ще чакам.

# 4 504
  • Бургас
Косъм не, аз го усещам като прахоляк в гърлото, който не мога да махна. Неотдавна трябваше да катеря стълби бързо, няколко етажа, после сложих и маската и часове наред след това го усещах това нещо. Трябваше да изкарам така цялото заседание, никак не беше приятно, а и не носех вода с мен.
Нещо подобно. Ако пия вода минава и после пак се появява. При мен е по езика и на небните дъги. Не е в гърлото.
Ще се огледам за алергени първо и после ще го мисля.

# 4 505
А онези от вас, които правят опити за забременяване или им предстои инвитро, ще се ваксинирате ли?

# 4 506
Косъм не, аз го усещам като прахоляк в гърлото, който не мога да махна. Неотдавна трябваше да катеря стълби бързо, няколко етажа, после сложих и маската и часове наред след това го усещах това нещо. Трябваше да изкарам така цялото заседание, никак не беше приятно, а и не носех вода с мен.
Нещо подобно. Ако пия вода минава и после пак се появява. При мен е по езика и на небните дъги. Не е в гърлото.

Това е определено алергия, според мен. Имах много подобно и ми мина от ксизал два пъти по едно за седмица и после един по едно за седмица. Или пробвай така или иди на алерголог да ти пуснат тестове. Напр в Александровска Алергология та е отделна сграда, само с Дерматология, така че не е като да се мотаеш сред болница.

# 4 507
Здравейте момичета, има ли тест за наличие на антитела, който може човек да си купи и направи у дома? За прекарана инфекция, я не за такава в момента.

# 4 508
       След като се ваксинирах, не изчаках за алергична реакция, а храбро си тръгнах към дома. Пет-шест минути след това усетих като че ли леко подуване на мъжеца/ увулата/. Направих кръгом и се върнах да поизчакам до линейката. Не съм сигурна тогава ли се появи това чувство, или тогава си обърнах внимание и започнах да се вглеждам във всичко и да си въобразявам. Това усещане като че ли понамаля, но все още го има леекичко, сякаш е по- голям и малко ми пречи. Минаха 7 седмици. И аз си мислех да пия нещо противоалергично, умувах и така не пих.

# 4 509
Антиалергичен чадър покрай ваксината препоръчват при показания само, може примерно 10 дни ериус по едно. Казаха ми, че понякога алергична реакция от ваксината се появявала чак на 4 ден след нея.

# 4 510
  • София
Мен ме дразнеше леко гърлото преди ваксината (свързвам го с едни капки за нос). След ваксината не мв дразни, но получих усещане за гъделучкане от време на време и кашлям като магаре един два пъти на ден... Не знам от ваксината ли е от някаква алергия ли е, но факт...нито става по-добре, нито по-зле...вече седми ден.

# 4 511
  • София
Здравейте момичета, има ли тест за наличие на антитела, който може човек да си купи и направи у дома? За прекарана инфекция, я не за такава в момента.
Да. Има в аптеките. Около 15 лв. струва.

# 4 512
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Слагайте маската  и това е. Няма друга опция. Не обръщай внимание  как те гледат хората или какво  казват.
Така ще е със сигурност... Но ще се изтествам още веднъж. Няма да мога да живея нормално, без да знам, че не съм заразна...

# 4 513
Цвете, не си заразна. Споко.

# 4 514
Някой да има странно усещане за косъм в устата/гърлото, а косъм да няма?
От седмица и повече се побърквам от това усещане.

Такова усещане имам, когато ходя на гости на хора с домашни любимци, защото имам алергия към козина. Освен това започвам и да кашлям сухо и насечено. Не ми прилича по никакъв начин на реакция към ваксината, а на алергия към някакъв външен дразнител.

Общи условия

Активация на акаунт