Отговори
# 7 020
  • софия
С мъжа ми си пуснахме тест за антитела в Цибалаб  66 ден след АZ. Аз имам 48  и според теста е добър имунен отговор, но на мъжа ми 1.9.Реф.стойност е 12.

# 7 021
С мъжа ми си пуснахме тест за антитела в Цибалаб  66 ден след АZ. Аз имам 48  и според теста е добър имунен отговор, но на мъжа ми 1.9.Реф.стойност е 12.

И аз вчера бях писала по този въпрос. Мъжът ми е със 7, при реф. с-ст 12. Казаха, че това не значи, че няма имунитет. Дано наистина е така.

# 7 022
Здравейте, някой вдигал ли е температура след първа доза от Модерна? Ако да, колко време продължи при вас?

# 7 023
За хората с алергии и обмислящи ваксинация с рнк ваксина - тест в Александровска болница на 6 показателя, струва 15 лв., с направление за алерголог и предварително записване на час. В Кожна клиника е кабинетът за алергичните тестове. Работят до 12 часа, така че предварителното записване на телефона е добре да е преди обед.

Алергологичен кабинет ДКЦ

# 7 024
  • София
Здравейте, някой вдигал ли е температура след първа доза от Модерна? Ако да, колко време продължи при вас?

Трима познати на възраст 60+ г. вдигнаха 37,5 - 38 температура през първата нощ след първата ваксина. Единият е имал и треска същата нощ. На следващия ден вече са били добре

# 7 025
  • Sofia
Здравейте!
Някой правил ли е втора доза в Св. Анна? Дават ли веднага сертификат?

# 7 026
Има ли някой, който се е ваксинирал по-рано от 3 месеца след първи симптоми на ковид? Какво би станало ако не изчакам да минат 3 месеца? Нещо не ми хареса стойността на антителата.

# 7 027
  • Далечният изток
Има ли някой, който се е ваксинирал по-рано от 3 месеца след първи симптоми на ковид? Какво би станало ако не изчакам да минат 3 месеца? Нещо не ми хареса стойността на антителата.
Според мен, като лаик, няма да е проблем. В характеристиката на Модерна например казват, че може да се постави ваксината четири седмици след позитивен тест за COVID-19.

# 7 028
  • Русе
Здравейте! Втората ми игла Модерна трябваще да бъде на 04.05, отлагат я по независещи от мен причини за 11.05...дали е проблем?

# 7 029
  • Варна
За хората с алергии и обмислящи ваксинация с рнк ваксина - тест в Александровска болница на 6 показателя, струва 15 лв., с направление за алерголог и предварително записване на час. В Кожна клиника е кабинетът за алергичните тестове. Работят до 12 часа, така че предварителното записване на телефона е добре да е преди обед.

Алергологичен кабинет ДКЦ
Бихте ли споделили кои вещества и как протича теста?

# 7 030
  • София
Докладвам. 12 часа след втора доза Модерна - две от реакциите са налице:
1. умора - започна да ми се спи още следобед. Дремнах малко, но после имах работа и станах. И до момента много ми се спи. Нямам температура
2. болка в лимфния възел под мишницата на ръката, на която ми биха ваксината. Лека е - не е нищо особено.

Утре ще докладвам как е минала нощта. За късмет се оказа, че Парацетамола е свършил. Приготвила съм Нурофен.

# 7 031
  • Бургас
След поставена първа доза на Аз преди месец имам проблем с цикъла. Вече седмица закъснява - нямам симптоми нито на ПМС, нито на бременност. Правих тест за бременност, за всеки случай, отрицателен е. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? То е ясно, че ще ходя на лекар, но да питам и тук...
В абсолютно същата ситуация съм, с тази разлика, че при мен закъснението е 12 дни. Днес най-сетне се свърши чуденето.

# 7 032

ваксинирах се на 20 февруари, в първия ден, когато пуснаха зелените коридори; прекарала съм вируса първата половина на декември и бях готова да се ваксинирам и доста по-рано, но нямаше как и къде

антителата ми /по теста на Рамус/ бяха от 115 до 95 единици /между януари и 15 февруари/, 19-20 дни след първата доза скочиха на 38 600; като изключим страничните реакции от ваксината в рамките на няколко дни /нищо сериозно/, нищо не ми е станало, даже ходих на контролни прегледи пост-ковид началото на април и заключението беше, че съм се оправила съвсем

# 7 033
Да докладвам и аз-мъжът ми 30 часа след първа доза на Файзер, няма абсолютно никакви странични реакции. Дори мястото на убождане не го боли. Ако щете ми вярвайте, но повече се тревожих след неговата ваксинация, отколкото след моята. Innocent Другото което е, че досега четях по-задълбочено предимно за АЗ, първо заради мен и второ защото мислех, че той ще бъде ваксиниран със същата ваксина, а сега ще трябва да дълбая и за Файзера.

# 7 034
Ясно. Значи мога да започна да се оглеждам за ваксинация след празниците. много се разочаровах от антителата.  голям зор 2 дни температура и няколко дни главоболие и задух и накрая едно нищо....дано поне имам някакъв клетъчен имунитет или там както се казваше.

Общи условия

Активация на акаунт