Отговори
# 7 005
От заповедта - във ВМА, Александровска и Пирогов

# 7 006
Но от 30ти

# 7 007
Имате ли представа къде може да се види в кои лечебни заведения ще има зелени коридори от 30ти?
Тук https://coronavirus.bg/bg/vaccinations_news/1778

# 7 008
  • 1st floor
След поставена първа доза на Аз преди месец имам проблем с цикъла. Вече седмица закъснява - нямам симптоми нито на ПМС, нито на бременност. Правих тест за бременност, за всеки случай, отрицателен е. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? То е ясно, че ще ходя на лекар, но да питам и тук...

# 7 009
Не бях чувала такива проблеми за АЗ, само за Пфайзер. В листовката на Пфайзер го имаше като страничен ефект.

# 7 010
Идвам на отчет - прясно ваксинирана с втора доза Модерна. Този път сестрата беше страхотна и изобщо не усетих кога ми би ваксината. Докато си говорех с другата сестра и изведнъж усетих, че ми слага лепенката. След като ни поставиха ваксините ни казаха "Честито!" Grinning Изчакахме 15 мин. и си тръгнахме. За сега с ММ нямаме никакви оплаквания, но сме организирали всичко, ако случайно се появи реакция. Казаха, че след 10 дни вече "чипа ще действа" /ще сме защитени/. Сега вече съм безкрайно щастлива и доволна. Психически се чувствам страхотно - сякаш огромен товар съм свалила от плещите си.

Лейди, да пишеш после пак, и утре- как сте, защото ММ е на 30 април, а аз- на 7 май и много се притеснявам от втората доза, защото при повечето ваксинирани с Модерна сякаш има и повече стр. действия. При първа доза Модерна- при мен, ММ и друг член на семейството-никакви стр. реакции. Имам придружаващи заболявания и затова се страхувам, ох да минава вече.....

# 7 011
Мислех, че само ние с АЗ берем страх : ))

# 7 012
С ММ в неделя си поставихме втора доза АЗ, на 9та седмица от първата. Избързахме малко поради лични причини. Отидохме сутринта в Пирогов в мед.център, без записване (първият път бяхме в РЗИ), нямаше никой, който да чака за АЗ и минахме за 10 минути. Сертификатът си го получихме на момента. Интересно, на следващия ден от РЗИ звъннаха да ни поканят за втора доза, въпреки че на картончето ни пишеше 02.05.
Мога да кажа, че засега страничните ефекти са много по-слаби от първата доза. Предния път имах пълна палитра- температура, втрисане, слабост, болки в очите, мускулите. Сега само болка в ръката, а на следващия ден леко главоболие като махмурлук, което мина с 1 парацетамол. ММ и двата пъти само болка в ръката. Надяваме се всичко да е ок и занапред!

# 7 013
Идвам на отчет - прясно ваксинирана с втора доза Модерна. Този път сестрата беше страхотна и изобщо не усетих кога ми би ваксината. Докато си говорех с другата сестра и изведнъж усетих, че ми слага лепенката. След като ни поставиха ваксините ни казаха "Честито!" Grinning Изчакахме 15 мин. и си тръгнахме. За сега с ММ нямаме никакви оплаквания, но сме организирали всичко, ако случайно се появи реакция. Казаха, че след 10 дни вече "чипа ще действа" /ще сме защитени/. Сега вече съм безкрайно щастлива и доволна. Психически се чувствам страхотно - сякаш огромен товар съм свалила от плещите си.

Лейди, да пишеш после пак, и утре- как сте, защото ММ е на 30 април, а аз- на 7 май и много се притеснявам от втората доза, защото при повечето ваксинирани с Модерна сякаш има и повече стр. действия. При първа доза Модерна- при мен, ММ и друг член на семейството-никакви стр. реакции. Имам придружаващи заболявания и затова се страхувам, ох да минава вече.....

Да, и на мен ми предстои втора доза (чак на 19ти де), ама се притесних доста като прочетох по-горе за жената,която три дни е била с 39 градуса след втората игла. На всичкото отгоре от 14ти се връщам на работа след 2 години майчинство. Ще е много яко да си пусна веднага болничен... Sad

# 7 014
  • София
Извинявайте, някой може ли да припомни за колко време бяха разработени ваксините на Файзер и АЗ - след като на 14 януари 2020 получиха разчитането на генома на вируса от Китай?
Както и защо в ЕС всички ваксини са одобрени "под условие" - в смисъл, чисто бюрократично сроковете за одобряване, процедурите са по-дълги или ...?
Мерси!

# 7 015
  • София
Евче, аз не съм взимала болнични за времето , в което бях с температура. Не съм я и усещала кой знае колко мъчително, не ме е втрисало. Работех си през цялото време.

# 7 016
  • London
Отчитам се с втора доза Астра зенека от реди два часа. Първата беше на 21.02. За сега само дискомфорт в ръката.
Обаче организацията е.... от вчера въртя телефони, да питам кога да отидем. На място се оказа, че слагат само Файзер и това не е обявено никъде, не ми казаха и по телефона. Първоначално отказаха да ни ваксинират, но след малко повече настояване стана. Бяхме единствени за АЗ и отнесохме подигравки, че се ваксинираме с боклук, който и на всяка спирка могат да го поставят.

Тези хора кой им е връчил бели престилки? Няма ли къде да напишете донос?

# 7 017
Катрала, ако имаш предвид подигравките, то те бяха от чакащи за Файзер. Тя и лекарката се възмути от тая простотия.

# 7 018
Боже, какви пациенти, аз добре бих им отговорила.

# 7 019
Боже, какви пациенти, аз добре бих им отговорила.

Един ден Исус Христос решил да провери как тече животът на Земята, в частност в сферата на здравеопазването. И се превъплътил в Джи-Пи. В първия си работен ден кани първия пациент - сакат, болен от церебрална парализа, сгърчен в количка. Христос го погледнал, сложил ръка на челото му и казал:
- Стани и ходи.
Болният изведнъж скочил и съвсем здрав и нормален си излязъл през вратата. И вън другите чакащи пациенти го питат:
- Е как е новият?
- Все същия като останалите, даже не ми премери кръвното...

Общи условия

Активация на акаунт