Отговори
# 7 245
Ама пишете с какво сте ваксинирани де, първа доза, втора доза 😏

# 7 246
ММ- втори ден след 2-ра доза Модерна. Силна отпадналост, т-37,3 и силни болки в мускули и стави.Каза,че е като пребит и изобщо не му се става .Вчера- в деня на ваксината му нямаше нищо. Пи парацетамол, аспирин и по-късно-тайлол хот, но симптомите не се повлияха.

# 7 247
Аз преди два дни станах модерен, освен лека смучка в областта на рамото, друго няма ...
Явно сестрата е била добра Wink

# 7 248
Майка ми вчера се ваксинира по електронния регистър в Св.Анна София с Pfizer. Имали са налични Astra, но са чакали да дойдат РНК ваксини около час. Не са слагали на хора, които не са записани по регистъра. Лекарката предупредила, че след 1-ва доза може да има ставни и мускулни болки, температура и др. на следващия ден (тоест днес), а след 2-ра - същите симптоми 3 дни. Утре мислехме да пътуваме и се чудя дали ще добре. Имали ли сте оплаквания след Pfizer?

Аз съм с първа доза на Пфайзер от вчера. Минали са почти 32 часа след ваксинирането и нямам оплаквания за сега. Преболедувах Ковид през ноември, ако това има значение.

# 7 249
  • вкъщи
Антитела 2080 добре ли е? След втора игла..

# 7 250
Каква е границата на теста?

# 7 251
за някакво бегло сравнение може да се ползва това проведено изследване за антитела - https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.03.21.21254061v1.full-text

Quantitative antibody responses were higher after previous infection: median(IQR) >21 days post-first Pfizer-BioNTech 14,604(7644-22,291) AU/ml (прекарано заболяване + първа доза) vs. 1028(564-1985) AU/ml without prior infection (p<0.001) (само първа доза, неболедували). Oxford-AstraZeneca vaccine recipients had lower readings post-first dose compared to Pfizer-BioNTech, with and without previous infection, 10,095(5354-17,096) (прекарано заболяване + първа доза) and 435(203-962) AU/ml (само първа доза, неболедували) vs respectively (both p<0.001 vs. Pfizer-BioNTech). Antibody responses post-second vaccination were similar to those after prior infection and one vaccine dose.

за след втора доза при двете ваксини, антителата са съпоставими с тези на прекарано заболяване + първа доза

# 7 252
  • Стара Загора
Да се отчета и аз Simple Smile
Вчера втора игла АЗ, на 66 ден . Само лека болка на мястото на убождането.
След първа доза на следващия ден имах температура 37,5 и  ми беше замаяно.  Не ме е боляла глава,  особено беше. Ръката ме болеше много повече

# 7 253
Лелка, виж на самия тест. Различните тестове имат  различни реферрентни стойности, защото са в съвсем различни единици.
Аз  като се тествах за антитела месец след първа игла АЗ, референтните стойности бяха: над 15 единици е някакъв имунитет, над 40 е добро ниво на антитела. Аз  имах 314 единици.

# 7 254
  • София
Да се похваля най-сетне и аз, след 2 неуспешни опита през портала, днес успешно се ваксинирах с Файзер в Окръжна на зеления коридор. Минах за 5 минути, нямаше опашка, налични бяха и 3те ваксини и всеки беше свободен да избере. 😊
Супер любезни бяха лекарите и ако се носи попълнен формуляра минаваш за отрицателно време. Предупредиха за евентуални странични ефекни, дано се размина. Към момента се усеща само лека болка в ръката.
Ако някой реши може да се възползва от зеления коридор, останах приятно изненадана колко бързо стана, а се бях настроила за голямо чакане.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 08:11 от Tara_RZ

# 7 255
На мен и ММ във вторник ни се навършват 70 дни от  първата игла с АЗ. Така че следващите 1-2-3 седмици ще трябва да се иглосаме повторно.
Мислите да изчакате след 70тия ден ли?
Да, такива препоръки бяхме чели, втората АЗ да се между 10-тата и 12-тата седмица, не по-рано. Специално за тази ваксина важи.

Аз си сложих 2-ра доза АЗ на 68 ден (тогава ми беше написаната дата). Никой не ме върна.😉

# 7 256
Около 36 часа след Пфайзер нямам никакви оплаквания освен болка в ръката, но не е нещо кой знае какво. Не ми пречи по никакъв начин. Предполагам няма да се появят някакви сериозни реакции като температура и т.н.
Ще се отчета пак след 2-ра доза, знам, че тогава е по-сериозно. Ако всичко върви по план на 20.05. трябва да ми я сложат. Nerd

# 7 257
  • СОФИЯ
Tara_RZ, лекар, мед. сестра или сътрудник попита ли Ви нещо за здравословно състояние и пр?
На всички други определени за ваксинация места правят ли го или всичко е на конвеир?

Ваксинирах се точно в "Окръжна"/св. АННА с първа доза АЗ на 11.03. Да, не чаках, спазваха часовете през нет, дори върнаха възрастни хора, които не са записани през портала. Имам картонче за втора доза за 19.05, в електронното пациентско досие е записана дата 20.05, с КЕП влизам, и аз така я пресметнах 20.05, но с оглед страничните ми реакции смятам да отида на 21.05, ден петък. ЗА ваксините съм, всяка година си слагам и противогрипна ваксина. Ще отида и за втора доза АЗ, следващата година няма да предпочета векторна. Странични ефекти при моята първа доза АЗ - болка в ръката след 14 часа, схващане до степен да затворя вратата на колата с другата ръка. След 20 ч. силна отпадналост, слабост, Т 37,7 С, втрисане, студени крайници. След 26 ч. всичко обичайно без затруднение, пих само един парацетамакс. Нямам заболявания. Трайни, придружаващи или както там ги определят, не съм с медицинско образование. От пета седмица след АЗ имам болки и посиняване на пръстите на лявата ръка. Не съм левичар. Съдов хирург и невролог до момента не определят точно и конкретно причината. Никой лекар естествено не се наема да каже дали евентуално не се дължи на ваксината. Пия кръворазреждащи 3 вида, независимо че не понасям химия и приемам всякакви лекарства само при крайна необходимост.
Мъжът ми е с две дози Пфайзер. Само след втората вдигна Т 37,3 С. Спа два часа в необичайно време през деня. Болката в ръката отмина след 32 часа.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 22:00 от мама САННЯ

# 7 258
  • London

И нещо интересно, на мъжа ми му казали, че е вторият за деня, който е за ПЪРВА игла Астра Зенека Flushed

Не се изненадвам. Щях да се изненадам,ако беше 50 тия. Тук такова нещо няма .....и хората не мрънкат, каквото им предоставят.

# 7 259
Аз преди два дни станах модерен, освен лека смучка в областта на рамото, друго няма ...
Явно сестрата е била добра Wink
Да, след първа доза на Модерна обикновено няма никакви стр. действия, но след втора не е така. ММ е първи с ваксининирането и съответно 2-ра доза му беше вчера. Вчера беше добре, но днес е с т-ра ,силна отпадналост и болки в стави и мускули. Ние със свекърва ми сме на 7-ми май-за втора доза на Модерна и очаквам подобни стр. действия. Така,че, радвам се,че нямаш стр. действия при първа доза, но при втора -се подготви за неприятни изненади, но дано пък да нямаш!

Общи условия

Активация на акаунт