Отговори
# 7 740
  • Варна
На ММ вчера по обяд му биха втората доза АЗ. Към полунощ го втресе, вдигна температура 37.8, която смъкна с Терафлу за няколко часа. Днес цял ден е с мускулни болки и, все едно, го е газил влак. Чак сега взе да се пооправя, но все още не е напълно в кондиция. При първата доза три дни беше в това състояние и температурата му беше 39-40 градуса. Явно е от късметлиите, които имат реакции и при двете дози...

# 7 741
Вчера към обяд се ваксинирах с втората доза на Астра Зенека.
Както първия път, през нощта ме втресе, заболя ме глава и всички кокалчета, очаквах го, ще мине до ден два.
Искам да питам, колко дни не трябва да се консумират храни, които са алергени? Чудни ягодки имам, и шоколад,  и ядки, и бъркани яйчица ми се хапват Simple Smile.... Уж не съм имала проблеми  с алергии, но ,,страх, лозе пази"...
Няма препоръки да не се ядат алергени. Simple Smile Особено пък за хора БЕЗ алергии.

Тук в темата няколко човека бяха писали, че им казали да не ядят морски дарове, ядки, яйца и шоколад 24 часа. А някой дори беше получил листовка /но не помня тук или в някоя фейсбук група/ с храни, които да се избягват, в която бяха включени и други храни.
Аз получих листовка след Модерна за храни, които да се избягват и възможни странични реакции. Писах за тях. Спазих указанията. Получих реакции: много силно, нетърпимо продължително главоболие, много силни болки в ръката до невъзможност да се обличам, да я движа, зачервяване, парене и сърбеж около 8 ден и последно болки в единия крак. За тях не знам дали са точно от ваксината, но никога преди не съм имала такива, не съм си променяла режима на движение, странни бяха.

# 7 742
лаурентин, това е много тежко, което описваш. :O

чоколина, втората реакция обаче изглежда по-лека от първата и при мен беше така.

# 7 743
LilyM наистина беше тежко, особено главоболието. Да си призная притеснявам се за втората доза. Зълва ми, по- млада от мен, след първа Модерна нямаше никаква реакция, след втора лека температура. А аз не съм от младите, на 50.

# 7 744
Аз получих листовка след Модерна за храни, които да се избягват и възможни странични реакции. Писах за тях. Спазих указанията. Получих реакции: много силно, нетърпимо продължително главоболие, много силни болки в ръката до невъзможност да се обличам, да я движа, зачервяване, парене и сърбеж около 8 ден и последно болки в единия крак. За тях не знам дали са точно от ваксината, но никога преди не съм имала такива, не съм си променяла режима на движение, странни бяха.
При такива реакции трябва задължително да уведомите Изпълнителната агенция по лекарствата.
Тук.

# 7 745
laurentin, болките в крака минаха ли?

# 7 746
При мен също не беше леко с тия изтръпвания от Пфайзер и се чудех дали да пиша до агенция по лекарствата, но с каква цел е това? Аз звънях на някакъв глупав телефон даден да се консултираш за ваксините и да питаш за страничните ефекти. Първо не вдигаха, а когато вдигнаха някаква нелюбезна дама ми каза, че не можела да каже по телефона нищо...

# 7 747
  • София
Утре правя 13 дни след втора доза Пфайзер. Отчитам абсолютна липса на реакции, надявам се да не се появяват тепърва.
И някак дишам по-спокойно, определено.
Пак утре ще ходят на втора игла Астра мъжът ми, сестра ми и майка ми.
Ваксинирани са с първа игла съответно на 20, 21 и 26 февруари. Ще докладвам след това.

# 7 748
Съпругът ми вдигна кръвно 160/100 и пулс 120, съпроводено с треска, лека температура, главоболие и гадене 24 часа след първа доза на Пфайзер. Държа го до другия ден. Подадох сигнал на сайта, след 3 дни ми се обадиха да потвърдя, разпитваха ме колко са продължили оплакванията, какви медикаменти е приемал, дали е преболедувал Ковид, попитаха ме дали съм съгласна да ми дадат мейла и телефона на  производителя на ваксината.

# 7 749
laurentin, болките в крака минаха ли?
Минаха вече. Да допълня, че съм слаба, с ниско кръвно, не знам да имам някакви заболявания, не съм карала ковид, мерих антитела, нямам. Ще взема да се обадя за реакциите.

# 7 750
Slavena, на мъжа ми също се обадиха по същия повод и питаха дали да дадат телефона на производителя. От производителя до ден днешен никой не се е обадил и не очаквам и да се обади, защото не е в техен интерес. Та това докладване на симптоми е празна работа според мен, просто някаква статистика и отчитане на дейност.

# 7 751
Не мисля, че е празна работа да се докладват странични реакции. Не съм запозната как точно се процедира, но предполагам, че се води някаква статистика и ако някой от страничните ефекти е много често докладван, той се вписва в листовката, ако не е вписан или пък се променя честотата на срещането му. Телефон се предоставя при евентуална необходимост от разследване на по-специални реакции, както при тромбите на АЗ. Нали не си представяте, че производителят ще звъни ежедневно на 5000 души с високо кръвно и главоболие?

# 7 752
Сложих си първа доза Pfizer преди 2 дена.
Засега единствената реакция беше мускулна болка в съответната ръка, която отшумя за 24 часа. Все още го усещам като натъртено местото, но вече е само при допир.
Надявам се, че това беше с първата доза и няма да има други проблеми.
Иначе, изобщо не усетих когато ми слагаха ваксината. Simple Smile

Simona, не можеш да спреш известията от телефона, а само от компютър. Влизаш си в профила, чакаш да ти излезне, че има нов отговор в темата. След това отиваш в секция "Следени теми" и натискаш кошчето за боклук срещу съответната тема. Simple Smile

# 7 753

Аз съм с АЗ, но имах няколко пъти нещо като играещ нерв на езика, също и в областта на слепоочията. Чудех се дали не е от ваксината, но някак не ми се вярваше.
Днес попаднах на тези публикации в фейс групата, та се чудя, дали и това с моят крак не е нещо подобно 🤔
Скрит текст:

Аз тук се опкаквах от схващане, тръгна от прасците, после му изтръпна крака от към дисковата херния,  налагах си, че от променливото време, не от ваксината.
Пих магнезий, милгама, не се повлиях. Плъзнаха ми болки  и схващания по гърба, врата. В крайна сметка ЛЛ ме прати на невролог за скенер. Скенера, не доказа нещо, което вече нямах по гърба, предписаха ми инжекции от група Б и противовъзпалителни, насоки за физиотерапия.
Със скенера ми пуснаха освен общи изследвания и специфични за кости, витамини, минерали, доктора ми вика "имаш перфектни показатели", а ме боли.
Не смея да се похваля, от седмица съм по-добре, в  смисъл наспивам се, а не будувам от схващане и болки.
 За мен, моите невропатии, които ме сполетяха са категорично   реакция от  ваксината.

Съвсем първите реакции /писала съм вече тук напред/, 10-11 часа висока температура, втрисане, мускулни болки. Като поспаднана високата температура, продължих да поддържам 37,4-37,5, така седмица, ЛЛ се усъмни да не съм с ковид и ме праща на тест. Нямах ковид, беше ме ударило в гърлото, което ми е слабо място, оправи се с 5 дневен антибиотик.
Нормални килограми съм, спортувам редовно.
На 22 март ми беше първа доза АЗ

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 08:48 от Щефи

# 7 754
  • Козлодуй
И аз си бях с радикулит преди ваксината АЗ и след ваксината ми се засили болката по протежение на левия нерв от врата до левия крак долу освен това ме заболя кръста от дясно но болката по протежение на нерва бързо отмина остана само болката в кръста Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт