С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 38 951
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Ами не е абсурдна. Винаги съм казвала, че се разбирам добре със сегашната ми свекърва. Един път само и реагирах по остро след като нахрани малкия(1 година) с лют чипс и той се скъса да повръща. Опита с номера "Ама той момченце да опита", но не и се получи.

# 706
Това, че е момченце, да опита, че да не вземе нещо да му стане ми е любимото. По тая логика майките с момченца трябва да не излизат с децата си, че не дай си Боже да види детето нещо и да му се дояде... Изприщвам се направо.

# 707
Има си съвсем "здравословни" начини да се радваш на внуче, без да му вредиш, без да правиш напук, без да дразниш родителите. Има и такива хора.

# 708
Бащата на моя човек си е явно доста стиснат, а това дразни. Пари и имоти има достатъчно, обаче все да мине тънко и за целта експлоатира най-близките си. Вместо да се викне майстор за ремонт за някой от имотите - все сина, нищо, че може да няма време и сили. Приятелят ми се е връщал скапан, а на другия ден - пак, ако е в почивка. Свекървата не можела спокойно да си разполага с изкараните от нея пари, били семейни пари.. А тя сега даже има желание и след пенсия да продължи да работи - защото "нямаме пари"... Аз се чудех защо е толкова странна - ходи като сянка, прокрадва се, сякаш някой ще я удари или ще ѝ се скара. Но и родителите ѝ са били същите скъперници и скандалджии... Как се търпи това цял живот, направо не знам.

# 709

desenchantee, проблемът не е в бащата, а в сина. Той сливи ли има в устата да каже, че е няма време и е изморен. И какво те интересува как си живуркат хората, ти проблем с тях нямаш, поне засега (моят човек, приятелят ми).

# 710
  • Най-красивата страна
Проблемът е,че в такива случаи,като описания от Импресита, свекървата не се съобразява и пренебрегва мнението на снахата.
Това е демонстрация и опит да се наложи.
Но свекървата не си дава сметка,че може да навреди на внучето си   или да създаде конфликт между сина и снахата.

Иначе не е трудно да се спазват изискванията на майката.
Гледала съм племенницата ми ,като бебе.
Снахата казва да не давам мед-не давам.
Казва да не купувам шоколад,не купувам.
Детето иска сладко-давам банан или сладолед.
И проблеми няма.
Съобразявам се,защото тя е майката,това е нейното дете,не моето.

# 711
  • волно калдъръмче
Не че е лошо да се съобразяваш, но последното ми прозвуча като че за някое случайно дете от детската площадка. Моята баба с толкова сладки обръщения ме наричаше, между които и „на баба детето”.

# 712
  • София
Съобразяването с родителите е задължително, а не избор.

# 713
  • София
Съобразяването или го можеш, защото така си възпитан и така разбираш отношенията с другите, или не го можеш.
Пълнолетен индивид никой не може да задължи да се съобразява с когото и да било.
Но, ако двете страни могат да водят диалог и да си изяснят цивилизовано и аргументирано позициите, може да се получи.
За съжаление, там където се получават надскачанията, правенето напук и несъобразяването, и двете страни действат от позицията "аз знам по- добре от теб".
Едната, защото детето е нейно.
Другата, защото вече е отгледала здрави и прави деца.

# 714
  • Най-красивата страна
Детето има двама родители и те са хората,които вземат решенията за него.И не са длъжни да обсъждат решенията си и да се аргументират ,освен пред педиатъра.
Аз например само с педиатъра обсъждах храненето на детето и мъжа ми беше съгласен с това.

В случая демонстрациите ги прави свекървата.
А после такива свекърви реват,защо не им дават внучето.
Ами на такава,която не се съобразява и аз не бих си оставила детето.

Разбирателство може да има,ако свекървата спазва режима на детето,не се опитва да командва и да се налага.
Една умна баба ще се радва на внучето ,ще го храни с каквото е казала снахата и няма създава излишни конфликти.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 13:46 от -veni-

# 715
  • София
Детето има двама родители и те са хората,които вземат решенията за него.И не са длъжни да се аргументират ,освен пред педиатъра.

В случая демонстрациите ги прави свекървата.
А после такива свекърви реват,защо не им дават внучето.
Ами на такава,която не се съобразява и аз не бих си оставила детето.

Е, точно това имах предвид в поста си- неспособността за конструктивен диалог и уважение към другия.
Ще му оставиш детето си да го гледа и ще му заповядаш като на робот да изпълни заповедите, не намирайки причина да се аргументираш и да се отнесеш към него като към човек?
Ами, не е чудно защо се получават изцепките и надскачанията- като се съберат две прости особи с претенции, резултата е ясен.

# 716
  • София
Детето има двама родители и те са хората,които вземат решенията за него.И не са длъжни да обсъждат решенията си и да се аргументират ,освен пред педиатъра.
...
И един пред друг.

# 717
  • Варна
Защо пък да не обсъждам решенията си или да не се аргументирам пред бабата на дъщеря ми (няма значение коя от двете)? Че тя едната я изгледа, а другата умира за нея. Не ми оспорват решенията, но аз пък си правя труда да им обясня защо ги взимам. И няма гафове от рода на тази с меда. Точно защото съм обяснила.

# 718
И аз правя същото и всички са доволни.

# 719
  • Варна
Преди да сме дъщери, снахи, свекърви, тъщи, баби всички ние сме хора. С хората опитваш да говориш човешки. Ако видиш насреща си неразбиране или инат, лесно е, намаляваш/приключваш контакти и караш сам. Ако насреща си имаш човек, значи ще се разберете. Такива работи като "казвам ти, дъще, сещай се, снахо" не са удачни. Като става дума за дете се говори право в очи за да няма после неразбрали. Аз съм ЗА комуникацията, защото колкото пъти съм говорила с някоя от двете баби, толкова пъти са ми давали полезни съвети.

Общи условия

Активация на акаунт