Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 846
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Това пък кога е станало? Нещо съм изпуснала явно

# 466
Това пък кога е станало? Нещо съм изпуснала явно

Не беше в тази тема а в "проблемно забременяване". Simple Smile)) Поисках мнение за клиниката в Кипър, към която съм се насочил и стана мазало Simple Smile Но този под-форум ми вдъхва доверие, че току виж успея да се справя и не отгледам чудовище, израстнало без майка. Няма да е първото, няма и да е последното. Та ще прочета всички коментари и ще следя с какви неща се сблъсквате самотните родители.

# 467
  • София
Е нали сте двама всъщност?

# 468
Е тука повечето сме самотни майки, самотни бащи май са един-двама. Самотните родители се сблъскват със същите проблеми, независимо от пола им, де. Но в случая не става дума за самотен родител
... мисля че не е точната тема това 😀

# 469
Е нали сте двама всъщност?

Двама мъже сме, но не е същото като да има пълноценна майка и ни е ясно това Wink

# 470
По-скоро може да потърсите информация в някакви американски форуми, или в други държави, където подобна ситуация е по-често срещана. В България все още си е шокиращо. (Ако не е пъртенка)
Може да се посъветвате с психолог как да се говори с него и какво може да му се обясни. В детската градина ще се отнасят зле с него само ако сте бедни, щом имате пари за сурогатна майка, предполагам че това не е случая. Така че няма от какво да се притеснявате

# 471
А мислили ли сте и за административните документи ? Така например, в акта за раждане едно дете може да е с баща - неизвестен, или с "припознаване", но винаги има вписана майка. Майката не упражнява родителски права, само ако е лишена от тях. С други думи, по административни въпроси винаги ще търсят съгласие (подпис) от майката.

# 472
А мислили ли сте и за административните документи ? Така например, в акта за раждане едно дете може да е с баща - неизвестен, или с "припознаване", но винаги има вписана майка. Майката не упражнява родителски права, само ако е лишена от тях. С други думи, по административни въпроси винаги ще търсят съгласие (подпис) от майката.

Юридическите неща се уреждат от медицинския център предварително, за да няма никакви проблеми Simple Smile

# 473
  • София
Аз не мисля, че твоя случай има нещо общо със самотен родител, ако сте двама е различно, отговорности, емоционална подкрепа в самото семейство, финанси....и това  че няма да има "пълноценна майка" може да се компенсира с двама адекватни родители. Има много много мъже чудесни бащи, както и приемри за жени, не толкова чудесни майки. Ако считате, че е важно да има и женско присъствие за съвет, гледна точка и т.н., някоя близка роднина може да изгради добра връзка с детето (баба?) или пък семейна приятелка, и тя да бъде някакъв вид съветник по разни въпроси, но това не е толкова ключово за мен. Ако искате да имате дете, потърсете информация конкретно за случаи като вашия, със сигурност има достъчно, но от държави където този вид семейство са вписани в закона. Не очаквайте, че във всяка тема която пишете тук някой ще ви разбере, нито е проблемно забременяване вашия случай, нито самотен родител. И последен съвет от мен, ако искате да имате дете и се чувствате готови да го отгледате, нямате нужда от одобрение от бг мама, така че няма какво да се впечатлявш толкова кой какво бил написал.

# 474
  • София
Гледай на форумните критики като на сухи тренировки.
В живота (дори да си майка) получаваш непрестанни критики за какво ли не, няма значение какво и как правиш.

Всички серийни убийци са отгледани от "традиционно семейство" Rolling Eyes .

Много деца и хора всъщност се раждат с различни поведенчески проблеми и антисоциални наклонности.

Успех!

# 475
  • София
Оф, само минавам да се оплача че ми писна да го чакам това дело. Ако ще започва, да започва, та да се свърши.
Може би трябва да мина през социалните, да видя за какво мога да кандидатствам.
А те пък трябваше да минат у нас....

# 476
Оф, само минавам да се оплача че ми писна да го чакам това дело. Ако ще започва, да започва, та да се свърши.
Може би трябва да мина през социалните, да видя за какво мога да кандидатствам.
А те пък трябваше да минат у нас....

Rockstar ти в бг ли си? И аз чакам за дело - бившият ми мъж подал в съда, че не му давам да вижда детето, а в действителност не го търси и не се интересува от него, а аз съм тази, която от години инициира и организира срещите им. Поредният начин да ме тормози

# 477
  • София
Да, в България. То и при нас стана така. Той подаде иск на 3 юли, че аз не искам да виждам детето и съответно да присъдят на него правата и издръжка, само за да ме тормози.
След една седмица отидох при адвокатката ми и й изсипах една торба доказателства, че целият иск са лъжи и съм виждала детето според графика - през седмица. Писахме насрещен иск, приложихме всичко и сега чакаме.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 09:48 от Rockstar

# 478
Здравейте и от мен Simple Smile На 34г съм . Майка съм на  един малък господинчо на 2г и половина. Той е осиновен само от мен. Т.е нямаме си татко въобще Simple Smile Това разбира се има своите плюсове и минуси Simple Smile

Браво и от мен. Децата не са ядрена централа, няма причина да не се справиш! Simple Smile Жените винаги ще имате обществена подкрепа като самотни родители, можеш да си сигурна. Мен тук ме изядоха при въпроса ми да си отглеждам сам дете родено от сурогатна майка. Аз съм обратен, в сериозна връзка от 11 години и вече е назрял момента за деца. Но както виждаш  за теб "браво", а за мен беше дъжд от обиди, че съм чудовище, ще отгледам чудовище, че родителите ми не са си свършили работата....Simple Smile
Преди и аз съм си мислела за дете от сурогатна майка ( поради мои гинекологични проблеми ) ,но стигнах до извода ,че не бих се справила финансово ,а и едно осиновено дете носи със себе си не по - малко любов Simple Smile

# 479
  • София
Да, в България. То и при нас стана така. Той подаде иск на 3 юли, че аз не искам да виждам детето и съответно да присъдят на него правата и издръжка, само за да ме тормози.
След една седмица отидох при адвокатката ми и й изсипах една торба доказателства, че целият иск са лъжи и съм виждала детето според графика - през седмица. Писахме насрещен иск, приложихме всичко и сега чакаме.

Ще започне - просто когато се започне с два противоположни иска е малко по-сложно. Аз изиграх същата схема, но международно. Ако едно нормално дело с един иск се инициира и бъде насрочено в рамките на 2-3 месеца да речем, то тези с насрещни искове са малко по-бавни. Реагирала си с насрещен навреме.Сега търпение и дишане му е майката! Дълбоко дишане! Всичко ще е наред - съдиите не са паднали с кошница от небето. Всички знаем колко им е сложно на мъжете да извоюват каквото и да било. Трудно им е споделено да спечелят, още по трудно пълни права и издръжка. Трябва да си някаква напълно безхаберна бездомница, безработна, пропаднячка, рецидивистка или наркоманка за да му се получи както се е опитал. Спокойно и дишай!

Общи условия

Активация на акаунт