Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 837
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Не всички имат брак и съответно развод.

# 511
  • Далечният изток
Pandachina, какво дело за издръжка ? Размерът на издръжката е определен в решението за равод. Увеличение ли искате ? Аз дори смятам, че можете да се справите и сама, не е необходим адвокат.
Сама да... Нито знае кога се представят доказателства, нито кога какво да каже. Неговият адвокат ще я изяде с парцалите барабар. Може да представя доказателства, а тя едва ли знае как и кога да възрази. После недоволстват срещу съда, срещу държавата, срещу законите, пък то просто не искат да си защитят правата...

# 512
  • София
Без адвокат не става.
Имам две приятелки, които не са били в брак и съответно от няколко години се чудят дали да заведат дело за режим и издръжка и се ядосват за едното и другото.
Ами, друго си е като има съдебно решение!

# 513
Rockstar, имам предвид, че самото дете може  да отиде да спи при гадже, а аз да си мисля че е при баща си. Няма кой да ми върне обратна връзка там ли е
Не е като да съм забравила и аз какви съм го вършила на тия години...

# 514
  • София
Rockstar, имам предвид, че самото дете може  да отиде да спи при гадже, а аз да си мисля че е при баща си
Това са си отношения между теб и детето и не касаят бащата. Имате си телефони, приложения - държите комуникация.

# 515
Знак, знам. Не си прочела. Написах в първия пост, че бащата не желае да комуникираме по никакъв повод.

# 516
  • София
Rockstar, имам предвид, че самото дете може  да отиде да спи при гадже, а аз да си мисля че е при баща си
Това са си отношения между теб и детето и не касаят бащата. Имате си телефони, приложения - държите комуникация.

Не е точно така Rockstar - ако тя имаше човешка комуникация с бащата и съпоставят разнопосочната информация, която дава детето щеше да е друго. Тийновете са хитри и се възползват знаейки кашите на родителите си. Един баща на място, макар и да не си е дружка с майката трябва да заеме позиция в интерес на сигурността и здравето на детето си. Той не е за украса, нито ще й прави лична услуга на нея, а намесата му влиза в родителското му задължение: полагане на грижи. В полагането на грижи са включени както възпитанието така и подкрепяне на родителския авторитет на другия родител. Ако утре с това дете стане нещо недай си боже ще хвърли цялата вина на майката нали? А той къде е бил когато това е ставало?
Не е едностранен процес възпитанието в случай, че претендира нещо. Ако не претендира майката сама трябва да се оправя очевидно, но това не означава че няма пропуск и неспазване на задължения по закон от бащата.

# 517
Вие ми разбрахте страховете. Не намирам изход от тази ситуация, да не кажа, че се чувствам тотално в безпътица.

# 518
  • София
Вие ми разбрахте страховете. Не намирам изход от тази ситуация, да не кажа, че се чувствам тотално в безпътица.
Има ли някой мъж авторитет, на който детето държи, уважава и се вслушва в съветите му? Траньор, учител, близък, баща на негов приятел, твой приятел?

# 519
Няма кой да повлияе в това отношение.

# 520
  • Буркина Фасо
Има ли някой мъж авторитет, на който детето държи, уважава и се вслушва в съветите му? Траньор, учител, близък, баща на негов приятел, твой приятел?
херния получих от теб rotfImbo

# 521
Скъпи, съфорумки (предполагам), напълно съм наясно, че не всички сме с "брак" и "решения за развод"..не падам от Марс и няма нужда да се формализира до крайност ползвания от мен изказ. Естествено, че който няма брак, респ.решение за развод, следва да има решение относно упражняване на родителските права, респ.определен  в същото размер на издръжката за детето. И смятам, че дамата, на чийто пост отговорих също е наясно с това. Насоката на мисълта ми беше, че ако вече има определен размер на издръжка и ще се иска само увеличение, производството се развива по един начин. В случай, че изобщо няма определен размер на издръжка, производството е съвсем друго и там разбира се, ще има нужда от адвокат. Благодрая Ви !

# 522
  • Далечният изток
И "само" увеличение да иска, пак не е толкова елементарно. Както вече казах ответникът ще представя доказателства, че не може да плаща или ще възрази срещу нуждите на детето, съответно срещу размера, а тя няма да знае нито кога и как да оспори, нито кога да прави нови искания, нито кога да представи нейните възражения или доказателства... И както също казах, ако той има адвокат, а тя не, мисля, че е ясно кой ще спечели делото.

# 523
  • София
Въпросът за издръжката май беше към мен. Да, нямахме брак и до момента не сме ми свали през съда за нищо. Разбирахме се помежду си с БНД. Той плащаше редовно издръжка, макар в размер по-малък от минималния , определен за страната. Сега заплаши, че ще спре да плаща. Още изчаквам да видя как ще се развие ситуацията и затова питах за адвокат. При всички ситуации смятам, че ми трябва адвокат. И след отговорите, които получих тук в тази тема смятам да наема такъв, а не да разчитам на служебен. Как ще намеря пари за таксата ще реша допълнително.

# 524
  • София
Аз пък съм на обратното мнение: за мен тези дела са рутинни дори не са бракоразводни за да има нещо сложно, което да затрудни служебен адвокат или да не направи нещо както трябва. Стандартните процедури всеки адвокат ги знае и не виждам какво толкова и в повече от служебния направи моя адвокат освен, че представи едно допълнително доказателство. Даже бих казала, че моя повече се оплете от служебния, защото размяташе някакви листя и документи безразборно и съдийката се изнерви и направи забележка. Служебния който представляваше бащата в негово отсъствие си беше с подредена документация,  направи си всички стъпки, разпита баща ми и мен. Интервенциите му бяха на място, въпросите също. Това, че нямаше шанс да спечели делото, защото си беше по начало в моя полза не бе пропуск на защитника в никакъв случай. Та без адвокат абсурд, но служебен за мен си е доста ок. Поне в моя случай.

Общи условия

Активация на акаунт