Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 170
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Аз да се похваля - в новия квартал всичко е на едно място в Общината - и социалните, и бюро по труда...
Ще кандидатствам за детски и за каквото мога.

# 691
Когато се развеждахме, се опита да ме заплашва пред адвокатката как щял да докаже, че моите доходи по време на брака са били по-малко и по тази логика всичко трябва да остане за него - двата имота и двете деца. Адвокатката набързо го поряза, че след като съм си гледала децата, моят принос в семейството се счита за равен!
То едното дете навърши 18 докато се разведем и така.
Тези мъже по калъп ли са правени не знам.Аз чувам същите приказки.
Като му казах,че искам по-новата кола (от общо две коли)да остане за мен и се обърна и каза ,че понеже е закупена по време на моето майчинство и аз не съм дала нито един лев за нея, била само негова.
То бива наглост ,ама някои мъже вече прекаляват.
Вместо да мислят,че жената остава с децата (и тези деца трябва да имат покрив и какво да ядат) и да я осигурят максимално материално и с хубава издръжка,те се чудят как да я оставят на улицата без нищо.
На къде отиват българските мъже.....

# 692
  • София
Абе те очевидно не мислят както на нас ни се иска, но мисля че трябва и при нас да се пречупи нещо и да спрем да очакваме че ще мислят за нас или за доброто на детето (след като стотици пъти са показали, че няма да го направят), в крайна сметка има закон който точно за това е направен за да гарантира някаква минимална сигурност на детето. Повечето имаме проблем с това да остояваме своето и да доведем нещата до съответния край използвайки всичко което ни предоставя закона.
Това също го разбирам донякъде, в повечето случаи няма никаква емоциинална подкрепа за развеждащ се,  или пък подкрепа с децата, за да можеш ти да ходиш да се разправяш с адвокати, консултации, дела и да посрещаш съответните разходи свързани с това и въобще да водиш тази война... Особено пък ако си в чужбина е още по-трудо с още повече страхове и самота.
Но има и един психологически момент когато ти се отварят очите и според мен той идва по -лесно и бързо с подкрепа и разговори с близки хора.... или пък с писане тук и контакт с хора преминали през същото:)

# 693
През декември 2024 г. ходихме с детето на Коледен базар в Италия със самолет и всичко стана много бързо, без проверки и никой не ми е искал никакъв документ. БМ не ми дава пълномощно, защото искал да му се моля и така- да ме държи на къс пас, контролът да е в него, да се почувства силен и по- мъж. Та, затова нито носех пълномощно, нито акт за раждане. Нямахме никакви проблеми. За автобусния още не смея да пробвам.
Rockstar-Честито преместване, да ти е на късмет!
Mirena00 -Познато ми е това. Нашето бракоразводно продължи 2г., през които сама издържах детето, само аз си знам какво ми беше...Не мога да проумея колко са глупави тези мъже. Толкова ли не разбират, че когато жената е щастлива и спокойна, изпитва сигурност и стабилност и децата са така, като нея и обратното – ако е стресирана, депресирана, несигурна финансово и т. н, децата и те усещат и им се отразява. Т.е с поведението си обричат своите деца на нещастен живот...Много ми се иска да срещна УМЕН мъж, ей така да ми разчупи стереотипа за останалите...

# 694
  • София
Аз едно време си мислех, че бившият е умен, обаче откакто започнахме раздялата, развода и т.н. прави такива тотални тъпотии, че се чудя дали въобще има мозък. Когато започва нещо срещу мен, то винаги се обръща в моя полза.

# 695
Не знам дали сте гледали "Грозната истина", но след този филм посвалих розовите очила за мъжете. Те са си такива, каквито са. Просто ние трябва по-умно да избираме...
А, и тази криза на средната възраст, за която се говори, защо жената не минава през такава, а само мъжа?!

# 696
  • София
И аз си имам моята криза, обаче не е свързана с агресия и насилие.

# 697

А, и тази криза на средната възраст, за която се говори, защо жената не минава през такава, а само мъжа?!

Всички минават.... при жените обаче е - дали не може животът ми да е по-различен, да намеря любовта на живота ми (щото вече 10-15 години ми омръзна тоя моя) или - да живея по-луксозно (щото тоя моя не може за 2 седмици в Дубай да ме заведе, а аз заслужавам много повече). Около 40-те години е момент на оценка като цяло.

# 698
  • София
Може ли някой, доволен от адвоката си да ми го препоръча на лични? За гр. София става въпрос. Дело за издръжка. С бащата нямаме брак. До момента плащаше 150 лв. Поисках му минималната издръжка , която от тази година е 270 лв. Първо уж прие, сега бие отбой. Изсмя ми се, че го осигуряват на минималната заплата и затова в съда нямало и 200 лв дори да присъдят. 🙂

# 699
Независимо на каква сума е осигурен бащата, минималната издръжка е 270 лв, ако той не я изплаща общината ще я плаща, а съда ще го принуди да върне парите на общината. Просто трябва да минете през съд

# 700
  • София
Това го знам. По тази причина ми стана смешно от изказването му. И се амбицирах още повече да отидем вече в съда, защото наглостта му расте с всяка изминала година.

# 701
  • София
Моята адвокатка е твърде заета, затова не я споделям.
Дано попаднеш и на свестен съдия.
Аз още си чакам. Почнали сме да се замерване с искове още на 04.06.24.

# 702
  • София
Да, ще бъде хубаво, ако е съвестен съдия и го ошмули за повече издръжка.
Аз реално искам минимума. Него мисля, че всеки съдия би го присъдил. Стига ми да знам, че съм защитила правата на детето си.

# 703
  • Буркина Фасо
под минимума няма как да се присъди. то и за това го има записан минимума в закона, а за максимума няма граница.

# 704
Един въпрос-нашето съдебно решение е от 2019г.и издръжката е 140лв.на дете.Упомената е сумата,а не 1/4от минималната работна заплата за страната. За да я увелича трябва дело да водя,нали?
Друг е въпросът,че БД дава 300лв за 2 деца,и че това е смешно малко🙄

Общи условия

Активация на акаунт